5 rețete cu semințe de in

Elena Josan
1. O combinație reușită pentru pierdere în greutate:

200 g fulgi de ovăz și 2 linguri semințe de in. Semin­țele se țin în apă rece 15 minute, pe urmă se pun pe foc. Cu apa care dă în clocot se opăresc fulgii de ovăz. Se lasă acoperiți 5 minute, după care se amestecă cu mere sau pere tăiate în cubulețe. Dacă preparatul se consumă zilnic, dimineața sau la prânz, se pot slăbi 3 kg în 7 zile.

2. Seara, se pune în termos o lingură plină de semințe de in, peste care se toarnă 500 ml de apă clo­cotită. Se închide termosul și se lasă amestecul la infuzat 12 ore. Se beau câte 100 ml de preparat, de 5 ori pe zi, cu o oră înainte de masă.

3. Se opăresc 3-4 lingurițe de semințe de in, cu 250 ml de apă. Se pune vasul pe un foc slab și se lasă să fiarbă 25 de minute. Decoctul stre­curat se amestecă cu jumătate de lin­guriță de scorțișoară și se bea în 3 re­prize, cu 30 minute înainte de masă.

4. Jumătate de pahar de semințe de in se în­moaie, seara, în­tr-un pahar de apă de la ghea­ță. Dimineața se adaugă în 4-5 linguri de lapte de soia și jumătate de linguriță de scorțișoară. Amestecul se omogeni­zea­ză în blender. Se bea îm­părțit egal, în 4 reprize. Bău­tura se poate îndulci cu puțină miere de albine.

5. Se opăresc 5 linguri de semințe de in cu un pahar de apă fierbinte. După răcirea apei se toarnă în blen­der, se adaugă o legătură de spanac, 3 frunze de țelină tocate și 150 ml suc de roșii. Se bate până se omoge­ni­zează. Preparatul se folosește în cure de slăbire. Nu se mănâncă nimic alt­ceva, doar se bea apă.

Succesul curelor de slăbire de­pinde în mare măsură de alimentele consumate seara. Se recomandă ca ultima masă să fie luată cu 3 ore îna­inte de culcare. Nu se con­sumă brân­zeturi grase, carne roșie, grea pentru digestie, alimente grase sau condi­mentate. Fructele dulci, în special citricele, conțin multă glucoză, care îngreu­nează slăbitul. La fel de nocive pentru organism sunt deserturile (tor­turi, înghețată, furse­curi), care conțin o can­titate mare de gră­simi. Caloriile nu se ard în timpul somnului și se de­pun sub formă de gră­sime.