Jos ridurile!

Redactia
Să-ncepem anul cu cea mai chi­nuitoare problemă a femeilor: ridurile, pe care sărbătorile le accen­tuează întotdeauna în mod dramatic - spații închise, fum, lipsa umidității, exces de alcool și grăsimi - câte cu­vinte, atâția dușmani ai tenului. Cum să îi "lichidăm"? Transformând gre­șelile în avantaje: aer curat, hidratare intensivă, diete alimentare, lichide... dar mai bine citiți programul menit să vă readucă zâmbetul - fără riduri - pe obraz!

Dușuri faciale
Faceți un masaj facial cu apă în fiecare dimineață. Spălați-vă de 30 de ori cu apă fierbinte (cât suportați), apoi de 30 de ori cu apă rece ca ghea­ța. Alternanța de apă fierbinte și rece (folos dacă consecutiv) pune sângele în mișcare, iar pielea este astfel mai bine "aprovizionată" cu substanțe nutritive, atât din interior, cât și din exterior. Foarte repede, pielea capătă un aer de prospețime.

Creme protectoare
Să nu mai plecați niciodată de-acasă fără a aplica o cremă de zi pe obraz. Ea protejează împotriva ra­zelor solare și a prafului și păstrează umiditatea nece­sară pielii pentru a preveni formarea de riduri.

În fiecare seară, ulei de măsline
Răsfățați-vă pielea, ma­sând-o în fiecare seară cu ulei pur de măsline. Puneți accent mai ales pe zona ochi­lor și a gâtului. Uleiul de măsline con­ține substanțe care întineresc și este unul dintre cele mai bune mij­loace antirid.

Tratament pentru gât
Această soluție întinde pielea gâ­tului și a decolteului: 50-70 ml ulei de măsline călduț, amestecat cu 2 lin­guri de miere caldă. Aplicați soluția cu o pensulă pe gât și decolteu și lă­sați-o să-și facă efectul timp de două ore, acoperind zonele cu un prosop de bumbac umed (o dată pe săptă­mână).

Masaje ușoare
Masajul ușor înlătură încordarea care poate duce la formarea de riduri pe frunte. Faceți mișcări circulare pornind de la tâmple. Un sfat în plus: zâmbiți de 10 ori, deschizând cât mai mult gura lateral. Acest exercițiu în­tă­rește mușchii gurii, obrajii și gâtul.

Baie de aburi și peeling
Faceți o dată pe săptămână un peeling (cu tărâțe) sau o baie de aburi cu mușețel (un minut). Ele curăță porii și fră­gezesc epiderma.

Ten la... gheață
Câteva cuburi de gheață plimbate de-a lun­gul obrazului au da­rul de a strânge porii și de a înviora tenul, dân­du-i prospețime și luciu.

Suport plat pentru ceafă
Renunțați la pernă, în favoarea unui prosop așezat sub ceafă. Astfel nu veți avea riduri pe gât, iar mușchii se relaxează în somn. Dimineața veți arăta mult mai tânără.