"Vocile României" în concert

Dana Ene
Ce se potrivește oare mai bine cu zăpezile de afară, decât o muzică bună, ascultată cu o cană de vin aromat în mână?

Ei bine, celor care au curaj să iasă din casă, ademeniți de muzică și de mireasma de scorțișoară, finaliștii de anul acesta ai concur­sului "Vocea României" le promit o seară de neuitat, pe malul lacului He­răstrău. Nu afară, în vânzoleala ninsorii, ci în spa­țiul de la Hard Rock Cafe, care va găzdui un spectacol ce va topi, și frigul, și inimile ascultă­to­rilor.

Tiberiu Albu are trupă: Fameless

Câștigătorul "Vocii României" de-acum doi ani a folosit în favoarea lui succesul și și-a "tras" o tru­pă de rockeri, pusă pe fapte mari. Dovada? Primul lor album, care va fi lansat vineri, pe 27 ianuarie, la ora 22.30, în Hard Rock Cafe. Tibi Albu va cânta alături de chitaristul Mihai "Angus" Vasile, basistul Șerban-Ionuț Georgescu și toboșarul Andrei Ilie.
Prima apariție "oficială" a trupei Fameless s-a produs în 2015, în cadrul emisiunii "Românii au talent", cu melodia "Right Now", care a fost foarte bine primită de public. Lansată la apă cu toate pân­zele sus, trupa "fără faimă" (Fameless) și-a câș­tigat foarte repede susținători, în ciuda faptului că inter­pretează, în majoritate, piese compuse de ei. Două din ele sunt difuzate și de posturile de radio (o ade­vărată victorie în industria muzicală din România), ("Show Me How to Live" și "For the Love of God"), melodii ce se regăsesc și pe discul lor de debut. Al­bumul se numește "Dreams Without a Past" (Vi­suri fără trecut) și conține 10 piese compuse de membrii trupei în perioada august 2015 - mar­tie 2016, melodii șlefuite de-a lungul mai multor sesiuni de studio. "Ne bucurăm foarte mult că putem anunța, în sfârșit, data de lansare a albu­mului nostru. Suntem foarte încântați de mate­rial, am muncit considerabil la el și am investit multă energie și trăire în acest prim disc. Știm că și fanii noștri îl așteaptă de ceva timp, așa că ne pregătim, cu toate motoarele turate la maximum, să le arătam că răbdarea lor a meri­tat. Ni se vor alătura, cu această ocazie, și câțiva in­vitați de mar­că din lumea muzicală: Dan Byron, Cornel Ilie, Tudor Chirilă și Teodora Buciu! Le mulțumim mult pentru că ne-au acceptat invi­ta­ția și abia așteptăm să cân­tăm împreună cu ei! Dra­gii noștri, vi se pre­gătește un show de zile mari!" - declarau mem­brii trupei.
Biletele se găsesc în re­țeaua iabilet, sau la Hard Rock Cafe - in­clu­siv în ziua con­certului, la intrare, și au prețuri cu­prinse între 35 de lei (cu loc la ma­să, în sală) și 60 de lei (categoria VIP, cu loc la masă, în fața sce­nei).

Finaliștii "Vocii României" cântă la Berăria H

O zi mai târziu, sâm­­bătă, 28 ianuarie, de la ora 23.45, la Berăria H, se anunță un alt eveniment muzical: finaliștii ulti­mu­lui sezon al emisiunii "Vo­­cea României" își vor dovedi, din nou, valoa­rea vocală care i-a făcut să ajungă în ultima etapă a celui mai important concurs muzical din România. Nu pierdeți ocazia de a-i reasculta pe Teodora Bu­ciu (câștigătoarea trofeului), Alex Mușat, Robert Botezan și Ioana Ignat. Ei au pregătit un show de zile mari și promit că până la finalul concertului nimeni nu va sta înțepenit în scaun. Pentru cititorii noștri care nu au reușit să urmărească emisiunea de la Pro TV, iată câte o scurtă prezentare a lor:
Teodora Buciu (17 ani) - este câștigătoarea con­cursului "Vocea României" de anul trecut. O ado­les­centă, elevă încă, dar cu o voce magnifică. Teo­dora a început să cânte la pian de la vârsta de 4 ani, a studiat chitara și într-o zi a descoperit că are și voce. Învață la Liceul "Nicolae Tonitza" din Bu­curești, a câștigat mai mul­te concursuri muzi­ca­le și visează să stu­die­ze la Lon­dra unde, spu­ne ea, există cea mai bu­nă școală de mu­sical.
Alexandru Mușat (21 de ani) a crescut, și el, în com­­pania muzicii, a stu­diat pia­nul în primii șase ani de școală, apoi chi­tară clasică, până ce a des­­coperit chitara elec­tri­că și mai apoi con­tra­basul. A studiat la Berk­lee College of Music din Bos­ton (SUA) și speră să ajun­gă din nou pe tărâ­murile americane, ca să își conti­nue studiile. Este fascinat de blues, coun­try, jazz, soul și funk.
Robert Botezan (19 ani) este din Sibiu. Pare să fi fost surpriza cea mai mare a ultimei ediții a Vocii Ro­mâniei, prin nota originală în care și-a interpretat me­lo­diile, aju­­­tat de Tudor Chi­­rilă, antrenorul lui. Sibianul a început să cân­te la 11 ani, când pă­rinții l-au înscris la cursuri de canto. A par­­­­ticipat de mic la ne­nu­­­mărate concursuri și festi­valuri de mu­zică, iar Vocea României va fi - cu siguranță - o rampă de lansare pentru el, chiar dacă nu a ieșit câștigător.
Ioana Ignat (18 ani) este din Botoșani. A învă­țat să cânte la chitară, de pe internet, a făcut cursuri de bas și contrabas. A studiat dansul timp de 4 ani și a jucat și în multe piese de teatru, în cadrul Pa­latului Copiilor din Iași. Este solistă în orchestra "Mirel Manea" din Botoșani.
În concertul din Berăria H, cei patru tineri mu­zicieni vor fi acompaniați de "Special Guest Or­ches­tra". Accesul în sală se face după ora 22.00! Bi­letele sunt pe trei categorii și costă între 15 și 30 de lei. Puteți cumpăra biletele din rețeaua iabilet sau direct de la Berăria H.

Foto: ProTV - 3; Alin Panduru