Sfaturi pentru sâmbătă seara...

Redactia
...sau orice altă seară în care vă simțiți obosite și trebuie să ieșiți în oraș

V-ați trezit, ca de obicei, la ora 6 de dimineață, ați pregătit micul dejun pentru întreaga familie, v-ați îm­brăcat și ați fugit la birou: muncă, te­lefoane, tensiune nervoasă non-stop. Apoi iarăși acasă, după tura obligatorie pentru cumpărături. Ce urmează vă e cu­noscut: bucătărie, mân­­care, vase etc. Cam așa arată ziua unei fe­mei: o scu­fundare com­pletă în oboseală și stres. Cu toate astea, exis­tă și zile în care tre­buie să ieșiți: fie că v-a făcut cineva o invita­ție în oraș, fie vă spu­neți sin­gure că e mo­men­tul să fugiți undeva de aca­să. Să plecați, s-o întindeți, să vă ru­peți pur și simplu de mono­tonia coti­diană, care adună riduri la colțul gurii. Foar­te bine, dar ce vă fa­ceți cu sen­ti­men­tul de istovire, cu tenul ne­gru de oboseală, cu părul unsuros și pleoș­tit?
Pentru a vă pune planul în apli­care și pentru a vă regăsi dispoziția, aveți ne­voie de o oră de relaxare totală. Scoa­teți-vă din priză și con­centrați-vă asu­pra stării dvs. de bine. Sfaturile pe care vi le dăm în con­tinuare vă vor fi de folos:

* Așezați-vă pe un balansoar sau pe un fotoliu comod. Respirați profund, în­chi­deți ochii și loviți cu pumnii cât pu­teți de des și puternic în brațele mo­bilei. Este un truc care vă relaxează și vă scapă de stres.
* În aceeași poziție lejeră și rela­xa­tă, ridicați-vă picioarele pe un alt scaun, închideți ochii și nu vă gândiți la ni­mic. De câte ori gândurile în­cear­că să se reîntoarcă la treburi, alungați-le.
* În fața ferestrei deschise, faceți câ­teva exerciții de respi­rație ritmică, inspirând și expirând în 4 sau 5 etape. Este o metodă care vă pune sângele în circulație și vă încarcă de energie.
* Apa minerală este un procedeu de re­cuperare excelent. Scoa­teți o sticlă lă­sată la fri­gider și stropiți-vă pe față cu lichid rece, până ce simțiți că pie­lea vă îngheață.
* Un ultim truc: înmuiați-vă mâi­­ni­le în apa ca gheața și așezați-le du­pă cea­fă. Ultima rămășiță de obo­seală a dispărut.

Alte sfaturi utile

* Băile calde de picioare vă dina­mizează rapid circulația.
* Sucul de ro­șii amestecat cu un praf de piper vă tre­zește mai puternic decât cafeaua.
* Pen­tru seară, folosiți farduri de cu­loare deschisă. Doar ochii accen­tuați-i cu un fard mai închis.
* O relaxare yoga vă fa­ce să arătați de parcă ziua abia a-nce­put.