Concert PEPE & LIVE BAND

Dana Ene
Dragobete pupă fete

- Cea mai scurtă lună din an, Februarie, e în schimb cea mai bogată în sărbători populare. În fruntea lor se află, bineînțeles, Dragobetele. Ziua îndrăgostiților atinși de săgeata lui Cupidon. Celebrată de milioane de oameni, indiferent de vârstă sau sex, ziua inimilor aprinse nu dă foc doar la vorbe și sentimente, ci și la mari petreceri, onorate cu muzică și cu dans. În București, printre artiștii care își vor dezlănțui vocile și instrumentele, la loc de frunte se află și PEPE, îndrăgit nu doar pentru vocea lui senzuală, ci și pentru "boiul" lui focos și sentimental. Dați-i votul și mergeți să-l ascultați, pe 24 februarie, la Berăria H -

Pepe, temperamentalul cântăreț de muzică pop, latino și flamenco era, la începutul anilor 2000, o adevărată revelație pe sce­na muzicală românească. El a fost primul care a îmbrățișat cu succes stilul sud-american și a "înflă­cărat", la propriu, scena. A devenit un nume cunos­cut la puțin timp de la debut, când a câștigat locul II, alături de trupa lui de atunci, Latin Express, la îndrăgitul Festival de Mu­zică Ușoară Mamaia (1999), obținând apoi și un loc IV, în variantă solo, la Secțiunea Creație a ace­luiași festival. "Cel mai fericit am fost când am câștigat locul doi la Mamaia", declara Pepe într-un interviu. "Nu e su­ficient să te placă cei din blocul tău, trebuie să te placă toată țara." Ceea ce s-a și întâmplat. Dar nu s-a mulțumit doar cu mu­zica, așa că după succesul nebun din 2004, cu me­lodia "Numai iubirea", pe care a compus-o și inter­pretat-o pe coloana sonoră a primei telenovele româ­nești de succes cu același nume, a început să coche­teze și cu televiziunea. A devenit prezentator și pro­ducător al unor emi­siuni precum: "Îndrăgos­teș­te-mă de tine", pentru pos­tul Acasă TV, și "100% adevărat", de la OTV, iar recent, s-a trans­format în jurat la emisiunea "Next Star" și prezen­tator al emi­siunii "Splash, Vedete la Apă", de la Antena 1.
După lansarea celui de-al șaselea disc solo "Aruncă-mi o privire" (2011), s-a rătăcit puțin și s-a îndepărtat de muzică, prins fiind în vâlvătaia unei povești de iubire cu prima lui soție, Oana Ză­voranu. "Sunt un rac imprevizibil, sentimental și pasional, un individ ambițios și încăpățânat din cale-afară. ?mi place să merg pe intuiția mea, chiar dacă greșesc uneori. Sunt orgolios și foarte sensibil și am greșit câteodată din orgoliu și în dragoste, și chiar în carieră. Dar am învățat să mă opresc și chiar să pierd. Nu persist în greșeală, prefer să o iau de la început. Am ajuns să-mi cu­nosc limitele", mărturisea Pepe într-un interviu acor­dat chiar revistei noastre. Și se pare că nu s-a schimbat între timp, fiindcă, după ce s-a re­tras într-o pauză de răgaz, a reușit să răz­bească și să o ia de la început. Și-a redo­bân­dit echilibrul sen­ti­mental alături de noua lui soție, Raluca (sunt căsătoriți din 2012), și de cele două fetițe, Ma­ria (4 ani și ju­mă­tate) și Rosa (un an și 9 luni). Și pentru că are liniște acasă, s-a reapucat serios de creat și cântat, cu ver­va-i obișnuită. Anul trecut a lansat patru melodii noi: "Pică­turi de dragoste", "Tor­tura", "Prisio­ne­ro De Amor" și "Dragostea e un dar", un single lansat chiar în apropierea sărbăto­rilor de Cră­ciun.
Cele patru melo­dii lansate de Pepe în 2016 sunt croite pe Dragobete, fiind toate mini-povești de amor. Dar din concertul lui din Herăstrău nu vor lipsi probabil nici melodiile mai vechi, îndrăgite de fani.

Scurtă biografie

Nicolae-Ionuț Pascu, cunoscut sub numele de scenă Pepe, s-a născut pe 20 iulie 1979, în Bucu­rești. A copilărit în Drumul Taberei. Numele de sce­nă este de fapt o poreclă pe care i-a dat-o unul dintre frații lui și a fost o transformare a lui "bebe" în "bebiță" și mai apoi în "pepe".
Avea 14 ani când s-a înscris la cursurile de canto clasic de la Școala Populară de Artă, iar pro­fesor i-a fost chiar renumita compozitoare Camelia Dăs­călescu. "Eram un puști cam zgubilitic din car­tierul Drumul Taberei, o zonă în care întâlnești două extreme: foarte mulți șmecheri și foarte mulți fraieri. Asta te obliga la un anumit stil de viață. Mama era îngrijorată când se gândea la viitorul meu. Auzindu-mă lălăind una-alta prin casă și văzând că-mi place muzica și că am și ceva talent, s-a gândit că asta ar fi o modalitate nimerită de a mă potoli, așa că a început să mă bată la cap să mă duc la Școala Populară de Artă", povestea Pepe. S-a îndrăgostit de muzica latino, după ce a primit în dar de la tatăl lui o casetă cu Gypsy Kings.
Ionuț Pascu a debutat în 1996, la Ploiești, în ca­drul unui festival de muzică ușoară, unde a obținut premiul trei. Dar succesul a venit în 1999, când a devenit solistul trupei Latin Express, formație ce a introdus pentru prima dată stilul flamenco în Ro­mânia.
În vara anului 1999, împreună cu Latin Express a câștigat premiul I la Festivalul de muzică ușoară de la Amara, iar ulterior, locul II la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia, cu piesa "Nu te mai doresc". Au scos împreună și un disc "Pasiune..." (1999).
S-a despărțit de colegii de trupă în plin succes și în 2001, a început o carieră separată, sub numele de scenă Pepe. În 2001 a lansat primul său disc solo "Pepe", urmat apoi de "Cine te iubește" (2002), "Îmi place" (2003), "Inimă nebună" (2004), mo­ment care l-a apropiat mai mult de televiziune. Au urmat încă două discuri, dar la intervale ceva mai mari de timp, "Fericire și tristețe" (2007) și "Arun­că-mi o privire" (2011).
Biletele pentru concertul lui Pepe au preț redus, până pe data de 14 februarie, și costă între 30 și 60 de lei. Le puteți cumpăra online de pe bilete.ro și iabilet.ro sau fizic, de la Berăria H .