PETIȚIE ONLINE "România liberă"

Redactia
Uneori libertatea cuvântului înseamnă a exprima ceea ce oamenii nu vor să audă.

Și mai ales ceea ce politicienii refuză să accepte.
"România liberă" - cel mai vechi ziar al țării - luptă pentru libertate prin fiecare articol încă din 1877. Astăzi, instituții care maschează interese politice vor să preia sau să reducă la tăcere vocea unui ziar etalon.
Semnează petiția pentru susținerea "Ro­mâ­niei libere" și strigătul nostru comun se va auzi!
Colecția de aproape 140 de ani a "României libere" este oglinda istoriei noastre. În paginile pu­blicației care "a schimbat fizionomia ziarului ro­mânesc" au scris nume sonore ale culturii na­ționale: Barbu Ștefănescu Delavrancea, Ale­xandru Vlahuță, Duiliu Zamfirescu, Mihai Emi­nescu, I.L. Caragiale, Titu Maiorescu, Emil Ra­coviță, Alexandru Macedonski și mulți alții.
Confiscat odată cu instalarea regimului co­mu­nist la putere, ziarul și-a redobândit in­de­pen­dența după Re­voluția din 1989, sub conducerea cunoscutului di­zi­dent Petre Mi­hai Băcanu, al că­rui nume va rămâne întipărit în istoria jur­na­lismului. În pri­mii ani după Re­voluție "Ro­mâ­nia liberă" a fost singurul ziar cu orientare democratică fermă, care a avut curajul să se împotrivească regimului autoritar instaurat de fostul activist comunist Ion Iliescu. Ziarul a sus­ținut mișcarea anticomunistă din Piața Uni­ver­sității, a dezvăluit abuzurile și cri­mele comise în timpul Revoluției și mine­ria­delor, precum și manipulările puse la cale de fosta Securitate. Prin­tre jurnaliștii care au relatat adevărul s-au nu­­mărat și Dan C. Mihăilescu, Ana Blandiana, Doi­nea Cornea, Gabriel Lii­cea­nu, Emil Hu­re­zeanu, Alina Mungiu-Pippidi, pre­cum și alte nu­me sonore care și-au asumat mi­siunea ziarului liber.
După mai bine de două decenii de capitalism și democrație, "România liberă" rămâne sin­gu­rul ziar românesc care nu și-a schimbat orien­tarea editorială. Din păcate, această consecvență i-a atras dușmănia declarată a politicienilor de stânga - așa cum este fostul premier socialist Victor Ponta, care în timpul guvernării sale a de­clanșat împotriva ziarului o campanie fără pre­cedent, având ca scop închiderea sau preluarea acestuia.
Astăzi "România liberă" se luptă să su­pra­viețuiască nu în piața editorială, ci în bătălii juri­dice cu forțe care doresc să o reducă la tăcere, în fruntea cărora se află instituții ale statului controlate în continuare de oamenii Securității și ai fostului Partid Comunist.
Tot ce ne dorim noi, jurnaliștii din redacția celui mai vechi ziar românesc, este să scriem în continuare liber. Pentru ca voi, Cititorii, să puteți afla adevărul pe care clasa politică nu vrea să-l știți.
Sprijiniți-ne prin semnarea acestei petiții!
Și vom demonstra astfel adversarilor noștri că nu suntem singuri. Fiți alături de noi, pentru ca "România liberă" să rămână liberă, așa cum a fost în cei 140 ani de existență!

Semnați aici petiția!
https://www.petitieonline.com/sprijiniti_libertatea_si_independenta_ziarului_romania_libera