Greșeli care produc dezastre

Redactia
Multe dintre scrisorile adresate rubricii noastre de frumu­sețe pun întrebări din care reiese cu cla­ritate că multe dintre tehnicile de bază ale întreținerii tenului, mâinilor, cor­pu­lui și ale părului sunt ignorate, ducând adesea la un veritabil prăpăd: creme grase folosite pe un ten gras, ma­chiajul lăsat peste noapte pe obraz, stoar­cerea furioasă a coșurilor etc.

În rân­durile care urmează, vom nomina­li­za câ­teva motive de cori­gență la fru­mu­sețe, cu speranța că, învățând să le evi­tați, veți "promova clasa", la o materie atât de importan­tă cum este cosmetica chipului și a trupului fe­minin.

Stoarcerea sălbatică a coșurilor

Pe degete se află bac­terii care pro­voa­că infecții. Înainte de a vă scoate punc­tele ne­gre, faceți o baie de aburi. Prin porii di­la­tați, gră­simea ori puroiul ies cu ușurință la supra­față. Folo­siți pentru stoar­cere două bucățele de vată sau două fâșii de tifon.

Nedemachiate, în pat
Faceți coșuri! Indi­ferent cât de târziu vă culcați, obrazul trebuie curățat cu un dema­chiant și cu apă.

Folosirea unor produse vechi de machiaj: creme, fond de ten
Riscați să faceți coșuri și infecții. Sub­stanțele conservante din creme, ru­juri și fond de ten au un timp de fo­lo­sință limi­tat. Aruncați-le!

Folosirea deodorantului imediat după epilare
Pielea de la subsuori e sensibilă și epi­­latul o irită ușor. Să mai dai cu un deo­dorant bazat pe alcool și sub­stanțe aro­mate e un supliciu. Epila­ți-vă seara și folosiți deodorantul a doua zi.

Lăcuitul unghiilor în baie
Din cauza apei calde din baie, un­ghiile se dilată puternic. Când ieșiți, ele se com­primă din nou, și lacul pe care l-ați dat pe unghii se va coji. Nu aplicați oja decât pe unghiile foarte uscate.

O baie prea lungă și prea fierbinte
Pielea se usucă. Vă și ble­giți. O baie ca lumea nu tre­buie să aibă mai mult de 39 de grade, nu trebuie să țină mai mult de 10 minute, iar după aceea, pielea cor­pului trebuie bine unsă cu cremă.

Folosirea zilnică a fierului de ondulat
Fierul fierbinte usucă părul, iar vâr­fu­rile lui se despică și se rup. Fo­losiți mai bi­ne bigudiurile. Cele mici for­mează bu­cle la fel de frumoase ca fierul de ondulat.