Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Rețetă pentru vindecarea hepatitei epidemice

Stimată d-nă Sânziana Pop,
Această filă galbenă s-ar putea să vă surprindă, însă este o rețetă pe care am primit-o în mod mira­culos, în anul 1964, când am fost greu încercată de o he­patită epidemică, pe care am contactat-o în luna a noua de sarcină. Am născut la termen, însă fetița mea nu a mai putut fi salvată și după trei zile de la naștere a murit. Eu am scăpat ca prin minune, dar după cum slă­bisem arătam înfiorător, de la 63 de kilograme înain­te de sarcină - la 48 de kilograme, după ieșirea din spital. Însă Dumnezeu mi l-a trimis întâmplător pe d-l director al Grădinii Botanice din București (la vre­mea aceea), d-l Teodor Tarnovschi, care mi-a recoman­dat o rețetă, spunând că ar fi primit-o de la cineva din Bulgaria pentru soția lui, care cu acest preparat a scăpat de "icter negru". Și eu am scăpat, tot datorită lui, și după aceea am mai născut trei băieți, care mul­țu­mită lui Dumnezeu sunt sănătoși, iar eu mă simt bine. Am dat rețeta multor bolnavi de hepatită și s-au simțit foarte, foarte bine. Pentru cei care beau, condiția este să se păzească de băutură după ce se fac bine. Dacă aveți încredere în ce v-am scris, v-aș ruga să pu­bli­cați rețeta deoarece în ultima vreme hepatitele fac ravagii. Vă rog să-mi trimiteți documentul înapoi, de­oa­rece pentru mine este neprețuit.

Rețetă cu rostopască pentru vindecarea hepatitei

Planta se culege când este în floa­re. Se usucă în casă, la umbră. Us­cată, să cântărească, fără am­­balaj, cinci grame pe cântarul far­ma­ceu­tic. Între timp se pune la fiert un litru de apă. După câteva clo­co­­te se ia de pe foc și se pune pe masă la ră­­corit pen­tru exact zece minute (aco­pe­rit). După zece mi­nute se in­tro­duce planta tocată și se lasă să se infu­zeze 12 ore. După aceea se strecoară, se ames­tecă cu 200 g miere, se pune într-o sticlă și se păs­trează la rece și întuneric. Se consumă imediat și anume: de 12 ori pe zi câte o lin­gură de supă, din oră în oră, indi­fe­rent dacă ai mân­cat sau nu, de ești înain­te de masă sau după masă. Ora și lingura. Cura pentru un copil durează 5 zile, iar pen­tru un adult - 7-10 zile. Întrucât o sticlă de un litru ajunge numai pen­tru 5 zile, pentru un adult se va mai prepara o porție. În timpul hepatitelor acute (chiar icter negru), pe lân­gă această cură obligatorie se vor administra bol­na­vului, după prescripția medi­cului, și vitamina C și glu­coză - adică me­dicamentele obișnu­ite nu de­ran­jează această cură.
MARIA MURARU - Bacău

Tratament pentru bolile genitale

Vă transmit o rețetă puțin costisi­toare, de vindecare a infecțiilor vagi­na­le, mult folosită pe vremuri: un tampon de vată îmbibat cu iaurt natural (de la țărani și care să nu fie pasteurizat) se in­troduce în vagin, seara la culcare. Da­torită conținutului său în mono­carpină, iaurtul vindecă Trichomonas vagi­nalis. Tratamentul este sigur și durează șase zile.
NICOLAE PETRE - Ploiești

Leac contra durerilor de gât

Se fierbe o linguriță de semințe de ridichi și o lingură de miere într-o ju­mătate de ceașcă de oțet. Adăugați apa până ce tăria oțetului devine supor­ta­bilă și faceți gargară de mai multe ori pe zi. Semințele de ridichi conțin uleiuri eterice, bogate în sulf, și acționează ca un antibiotic natural.

Cum se previne gripa

Dieta cu mere
Faceți o cură de mere crude, de două-trei zile pe săptămână, în care mâncați 0,500-1 kilogram de mere rase cu coajă cu tot. În tot timpul dietei speciale, nu mâncați ni­mic altceva.

Sirop de ceapă
Se curăță cinci cepe mari, se taie felii subțiri și se pun într-un castron, cu opt linguri de miere. Se lasă o zi și o noap­te, amestecând cât se poate de des. Se lasă un sirop care se strecoară, se pune într-o sticlă cu dop și se ține la fri­gider. Doza: câte o linguriță, de trei-pa­tru ori pe zi.
ELENA ANDRIESEI - Suceava

Rețetă pentru vindecarea ulcerului gastric și duodenal, precum și a gastritelor

Compoziție: 60 ml apă (două linguri de supă), o lingură de mălai cernut foar­te fin, o lingură de miere de albine nefalsificată. Se pune apa la fiert în­tr-un ibric, se pune făina de mălai și se frea­că la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adaugă mierea de albine și se amestecă până ce se obține o pastă per­fect omogenă. Se consumă călduță, dimi­neața, pe stomacul gol. Efectul tra­tamentului se simte după consumarea a circa 400 g miere de al­bine. În timpul tratamentului, nu se consumă bău­turi alcoolice.
NICOLAE FILIMON - Alba-Iulia

Propolisul în afecțiunile respiratorii

Am suferit multă vreme cu căile respiratorii, trecând din răceală-n ră­ceală, cu probleme de sufocare și pier­dere a vocii. Din fericire, un apicul­tor mi-a recomandat un mod de folosire a pro­polisului, care m-a salvat: se cum­pără de la piață un bastonaș de propolis solid, din care se ia o fă­râmă cât o gă­mălie de chibrit, care se lipește în adân­citura dintre măsele, seara, la culcare. Propo­lisul se dizolvă lent, este preluat de salivă și astfel se face ungerea în­tregii zone afectate. Am reco­man­dat pro­cedeul multor persoane care mi-au mul­țumit, altele nu l-au suportat din cauza mirosului de rășină și a faptului că irită puțin mucoasa cavității bucale (dar tot el o și vindecă). Dar persoa­nele care au într-adevăr probleme de sănă­tate nu țin seama de aceste mici neplă­ceri.
ELENA ENACHE - Brăila

Rețetă împotriva bronșitei astmatiforme

Vă propun un tratament de vindecare a bronșitei astmatice pe care tatăl meu l-a urmat cu mult suc­ces. Grav bolnav, a fost constrâns să se pensioneze pen­tru că tratamentele medicale urmate nu au dat ran­dament. După luarea tratamentului naturist a trăit până la 90 de ani, fără să mai aibă probleme cu bronșita.
Rețeta: se iau un kg morcovi (rași pe răză­toarea mare), un kg zahăr, puțină drojdie și 2 1/2 - 3 l apă. Se pun toate într-un borcan, se amestecă până se to­pește zahărul și se așază aproape de o sur­să de căldură. Se lasă trei săptămâni aco­perit cu o hârtie la gură, ca să nu intre praful. (Com­poziția nu se mai amestecă.) În timpul macerării, morcovii se mișcă prin borcan în sus și-n jos, iar când medi­ca­men­tul este gata, se așază pe fundul borcanului. Lichidul se limpezește. Se strecoară cu grijă și se trage în sticle. Se ia de trei ori pe zi, înain­te de mesele principale, câte un păhărel de ra­chiu. După ce lichidul se termină, tratamentul se poa­te repeta la interval de două-trei săptămâni. Doresc să le fie de folos tuturor celor ce au nevoie.
VICTORIA MĂRGINEAN - Sibiu

Tratament pentru vindecarea cirozei umede

Stimată redacție,
Citesc cu foarte multă plăcere și interes revista dvs. încă de la apariție. Pagina "Cititorii întreabă... Citi­torii răspund" o urmăresc cu multă atenție pen­tru că de aici poți afla multe rețete pentru diferite boli. Am folosit și eu, pentru fratele meu care a avut ciroză, tra­tamentul cu tescovină și cu cea­pă, publi­cat în revista dvs. Înainte de a afla acest tra­ta­ment, o bătrână mi-a dat o rețetă cu pelin uscat care ajută la eliminarea li­chi­dului în ciroza umedă și pe care i-am aplicat-o fra­telui meu. În urma acestor trata­mente, el și-a refăcut sănătatea și acum a început să muncească.
Pentru a ajuta și alți bolnavi care suferă de această cumplită boală, vă redau mai jos această rețetă: se cu­lege pelin și se usucă bine sau se cum­pără de la Plafar gata uscat. Se freacă, se aruncă bețele și se cer­ne prin sită. Din acest praf se ia câte o linguriță cu o oră înainte de masă, dimineața, la prânz și seara - în prima săptămână, după care se bea ceai îndulcit (de preferință cu miere) sau com­pot. A doua săptă­mână, se iau două lingurițe de pelin, tot dimineața, la prânz și seara, iar a treia săptămână câte trei lingurițe - dimi­nea­ța, la prânz și seara, tot înainte de masă. În aceas­tă peri­oadă nu se beau nici un fel de băuturi al­coolice, aci­dulate sau sucuri din comerț. În urma aces­tui tra­tament se elimină pe nesimțite tot lichidul acu­mulat.
F. VLĂSCEANU - București