Mărțișoare pe obraz

Redactia
- Iarna cea urâcioasă a trecut, e iarăși vremea curelor cu verdețuri, a masajelor cu uleiuri aromate și a cocktailurilor de vitamine. Sfaturile noastre vă vor ajuta să vă regăsiți forma bună și să aveți un ten luminos -

Secretul chinezesc pentru o piele frumoasă
Numai cine trăiește în armonie cu eul său și cu universul naturii se va bu­cura de un trup sănătos și de un chip frumos și senin. Această simplă filo­sofie e cunos­cu­tă în Asia de mii de ani. Urmarea ei: te­nul "petală de cais" al ja­ponezelor și chi­nezoai­celor. Care este secretul lui? Legu­me proaspete, medi­tații cotidiene și prac­ticarea unei cos­me­­tici exclusiv natu­riste, bazată pe pro­­duse din plante și flori proas­pete și cu­­rate.

Nu ieșiți din casă fără să vă ungeți obrazul cu cremă
Cu toate că pare încă debil, soa­rele de primăvară are putere. Nu coche­tați cu el fără să vă ungeți pe față cu cremă, fiind­că vor apă­rea pe loc iri­tații și în­roșiri. Ide­a­lă pentru soa­rele primă­verii es­te modesta, dar mi­nu­na­ta cremă "Ni­vea", pre­cum și produ­sele simi­lare cu factori de pro­tec­ție împotriva raze­lor ultraviolete.

Peeling cu tărâțe sau cu nisip
Primăvara este anotimpul tuturor înnoirilor. Ce femeie nu visează ca o dată cu primenirea naturii să se pri­menească și ea la obraz? Ei bine, mi­nunea aceasta se obține des­tul de ușor da­că veți re­curge cel puțin o da­tă pe săptă­mâ­nă la peeling. Pentru asta, nu e nevoie să cum­părați cine știe ce produse scum­pe de im­port. Tă­râțele de grâu (în­muiate puțin cu apă) și ni­sipul fin, de la mare, vă vor transforma obra­zul în porțelan.

Dacă pielea vă strânge...
Aveți tenul uscat? Vi se pare că pielea ustură și vă "strânge"? Dacă nu vă e de folos crema dvs. obișnuită, mâncați zilnic o farfurie de salată verde cu untdelemn de floarea-soarelui sau de soia, presate la rece.

Nu uitați de masaj
În cazul în care nu aveți obiceiul să mer­­geți regulat la cos­metică, prac­ti­cați acasă masajul cu o perie moale sau cu o lufă (burete de tărtăcuță). Fre­cați ușor cu apă rece fața per­fect demachiată, in­sis­­tând în zonele cu grăsime accentuată (da­că e cazul). După o săptămână de prac­­­tică, veți avea obrazul ca o petală de tran­­dafir. (Fiecare masaj va fi urmat de apli­ca­rea cremei dvs. obiș­nuite.)

Pătrunjelul contra cuperozei
Una din neplăcu­te­le amin­tiri ale ier­nii sunt vi­ni­șoarele roșii (cu­peroză) de pe po­me­ții obra­jilor și de pe nas. Primul aju­­tor: trei lin­guri de pătrun­jel verde to­cat se opă­resc cu o jumătate de cană de apă, se lasă să se infu­zeze, apoi se stre­coară și se ames­tecă în părți egale cu lapte proas­păt. În­mu­iați în lichid tam­poane de vată și aplicați-le pe locurile cu vi­nișoare. Lă­sați-le să acționeze zece minute, apoi clă­tiți-vă pe obraz.

Suc de morcovi pentru ten proaspăt
Faceți o cură de câte­va săp­­tă­mâni cu suc de morcovi. Nu doar că mor­­­co­vul este paznic al să­nă­tății, dar be­tacaro­te­­nul pe care-l conține în doze mari vă va face pie­lea ca de copil.