Răspuns pentru ALEXANDRA - F. AS nr. 1096 - "Nu pare grav, dar gazele intestinale îmi afectează viața"

Redactia
Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

Suferința dvs., care vă afectează de când erați mică, cred că este cauzată de o colită de fer­men­tație, pentru care vă propun următorul tratament.
Regim alimentar
Alimente recomandate (medicamente, în cazul bolii dvs.): orez vechi de un an, grâu, orz, mei, legume verzi fierte cu condimente carmi­na­tive (care scot ga­zele din sto­mac: coriandru, fe­nicul, ana­son), iaurt, brânză, supă de fa­sole, ceai verde, ca­fea, usturoi, ceapă, praz, pă­trunjel, anason, sparanghel, flori vegetale, apă fiartă de băut, rodii, stafide, curmale.
Alimente interzise (le veți considera otravă pentru sufe­rin­ța dvs.): carne, ouă, mâncare grasă, lapte, băuturi alcoolice, oțet, fructe acre, tuberculi, în­ghețată, sucuri reci de fructe, condimente iuți, zahăr, melasă, prune, mâncăruri grele.
Automasajul
Este foarte indicat pentru eliminarea balonării și a gazelor. Se masează câte 10 minute zonele de reflex ale stomacului, duodenului, pancreasului și intestinului subțire. Dacă nu dispuneți de planșe cu zonele reflexogene, vi le pot trimite prin poștă (comunicați-mi adresa).
Terapia cu apă distilată
Pentru eliminarea toxinelor din corp (în propor­ție de 87%), trebuie să beți o cantitate de 90 litri de apă distilată (vreme de 6 luni, cât ține tratamentul). În momentul în care începeți terapia, veți înlocui apa pe care o consumați (apă plată, apă minerală, apă de izvor) și sucurile (Cola, Pepsi etc.) cu apă distilată. Veți bea numai apă distilată, în funcție de necesitățile organismului, adică beți când doriți și cât doriți și vă opriți când ați băut 90 de litri.
Administrarea de Apisan-Forte
Timp de două luni, veți lua două linguri de Apisan-Forte pe zi, una dimineața pe nemâncate și a doua ca desert, după masa de prânz. Pentru Api­san-Forte, veți folosi numai lingură de lemn. În con­tinuare, veți lua câte o lingură de Apisan-Forte pe zi, dimineața, pe nemâncate, timp de patru luni.
Rețete naturiste, concepute de ing. Valeriu Popa
Gaze la stomac
- O linguriță de semințe de anason și o linguriță de miere se fierb în 200 ml apă, timp de 10 minute. Se răcesc și se strecoară. Se iau 2 linguri pe zi.
- O linguriță de pelin și o linguriță de miere se fierb în 200 ml apă, timp de 10 minute. Se răcesc și se strecoară. Se iau 2 linguri pe zi.
- Se pun seara în apă semințe de pătlagină. Peste noapte se formează o masă gelatinoasă. Se ia dimineața o lingură, înainte de micul dejun.
- O linguriță de semințe de mărar se fierbe 15 minute, cu o cană de apă. Se strecoară și se bea lichidul fierbinte.
Colită
- Se beau 3 căni de infuzie de leuștean pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
- Se infuzează 3 fire de leuștean proaspăt sau uscat, în 3 căni de apă clocotită, 5-6 minute, apoi se strecoară și se bea neîndulcit.
- Se prepară o infuzie din 2 lingurițe de mu­șe­țel, în 250 ml apă clocotită, timp de 10 minute. Se beau 2 căni pe zi, după mese.
- Se râșnește o lingură de semințe de in și se înghite imediat pulberea fină, după ce în prealabil a fost amestecată cu apă clocotită. Tratamentul se face de 2 ori pe zi, înainte de masă, timp de 14 zile.
Notă: Rețetele se fac pe rând, nu concomitent.
Vă doresc sănătate!


Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com

"Sufăr de prurigo dermohipodermită cronică"
(Răspuns pentru CONSTANTIN ITU - Cugir, F. AS nr. 1252)


Stimate domn, vă veți un­ge cu unguent POCO cu un ușor ma­saj pe suprafața pielii, unde aveți mâncărimile. Unge­rile le veți efec­tua de preferință seara, la culcare, timp de cel pu­țin 20 de zile. Dacă mâncă­rimile persis­tă sau reapar, puteți relua unge­rile cu POCO pentru orice durată de timp, chiar și un an sau mai mult, până la dispariția acestora.
POCO este un medicament cu utilizări uni­ver­sale, brevetat ca invenție, care a dat rezultate spectaculoase în numeroase ca­zuri în care alte tratamente au dat greș.
POCO poate fi procurat la tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, sau prin e-mail: mirceapocanschi@ yahoo.com
Multă sănătate!


Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicină de familie și medicină complementară, Clinica Medical ES, București, tel. 0723/51.07.37


"Caut un leac pentru reducerea trigliceridelor"
(Răspuns pentru DUMITRU - Cugir, F. AS nr. 1254)


Valorile crescute ale colesterolului și triglice­ridelor se datorează fie unei cauze endogene, fie uneia exogene. Cauzele endogene pot fi dislipi­demii familiale, ce apar în urma unei mutații gene­tice, care nu permite desfășurarea unui metabolism lipidic corect. Această situație se regăsește în ante­cedente atât la părinți, cât și la bunicii care au avut drept cauze de deces patologii cardio­vas­culare, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.
Cauzele exogene sunt cauzate de stilul de viață alimentar, care determină boli precum diabetul de tip 2 sau sindromul X.  Acestea conduc la o creștere a glicemiei și, în conse­cință, și la o creștere a trigliceridelor. Tratamentul constă atât în dietă, cât și în prevenție, cu ajutorul  integratorilor alimentari.
Dieta trebuie să fie bazată în  prin­cipal pe două tipuri de alimente:
* fibre alimentare, precum crudități, rădă­cinoase, salate de varză sau rucola, care ar trebui consumate înainte de fiecare masă;
* alimente bogate în acizi grași nesaturați, precum avocado, nuci, măsline, hering, sardină, somon de captură (preparat la grătar, foarte puțin).
Se vor elimina din dietă alimentele ce conțin zahăr și fructoză, cum sunt: mierea, zahărul, pră­jituri însiropate, halva, nuga etc.
Pentru prevenție, este absolut necesară comple­tarea cu integratori alimentari, ce ajută nutriția celulară și garantează integrarea alimentară.
Sunt recomandați: acizii grași nesaturați omega 3, în catenă completă (cu 8 componente ale familiei de acizi grași Omega 3), extrac­tul de allil (în forma com­pletă, din familia plantelor aliacee), și tot ce înseamnă flavone naturale (resveratrol, hesperi­dină, antocianine, flavonoli etc). De cele mai mul­te ori, nivelul crescut de trigliceride este datorat unei cauze secundare, ce trebuie identificată.
Se recomandă un consult medical personalizat, pentru a identifica această cauză și pentru a oferi soluția cea mai potrivită.