Preparate cosmetice cu gelatină

Cititor Formula AS
- Gelatina este bogată în colagen, acest ingredient fiind ideal pentru a menține elasticitatea pielii și pentru a regenera pielea îmbătrânită sau care prezintă riduri fine și pete -

Cremă antirid din gelatină
Amestecați 1 g de acid salicilic cu 1/2 pahar de glicerol, o linguriță de gelatină, 3 linguri de miere și 1/2 de pahar de apă. Introduceți vasul cu această combinație într-un vas cu apă fierbinte până când compoziția devi­ne omogenă. După ce ați scos vasul din apă, lăsați să se răcească, timp în care amestecați constant, până obți­neți o cremă gelatinoasă. Cu 2 ore îna­inte de culcare, timp de 20 de mi­nute, aplicați zilnic această cremă pe piele. Îndepărtați cu un șervețel restul cremei care nu s-a ab­sorbit.
Cantitatea obținută este suficientă pentru o lună de utilizare. Se păs­­trea­ză în frigider (pe raftul de sus). Numai a doua zi, după ce am pus crema în frigider, se întărește.

Mască regenerantă de gelatină cu banană
După ce ați amestecat o linguriță de gelatină și două linguri de apă fiar­­tă, lăsați să se umfle. Adăugați două lingurițe de piure de banană în gelatina dizolvată și amestecați. Apli­cați această combinație pe tenul cu­rat. Țineți timp de 20 de minute această mască pe față și clătiți cu apă caldă.

Mască împotriva ridurilor, din gelatină cu glicerină și miere
Amestecați 4 linguri de apă, 2 lingurițe de miere, 4 linguri de glice­rină, 2 lingurițe de gela­tină și puneți amestecul la foc mic, timp în care a­mestecați constant. În­tr-un borcan cu capac, pu­neți amestecul și încă 4 linguri de apă fiartă. A­plicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute. După ce clătiți fața, aplicați o cremă. Masca cu miere  se ține de­pozitată în frigider.

IOAN MĂRCUȘ - Aiud