Răspuns pentru CRINA, F. AS nr. 1259 - "Fac infecții urinare repetate, cu Klebsiella"

Redactia
Dr. LUCICA SIMA - București, ROMVAC COMPANY S.A., Centrul de imunologie, tel. 021/350.31.09, 0722/85.12.77

Stimată doamnă,
În cadrul Laboratorului de Cercetare și Dez­vol­tare tehnologică ROMVAC se aplică protocoale terapeutice pe bază de Imu­no­globulină Y extrasă din gălbe­nuș de ou hiperimun.
Acest model de terapie imu­no­lo­gică a fost testat pe pacienți umani diag­nosticați cu o paletă largă de infecții bac­teriene loca­lizate în diferite organe și aparate, inclusiv aparatul urinar.
Produsele din gama Imunoin­stant sunt autori­zate și brevetate în România ca suplimente ali­mentare. Acestea prezintă o sin­gură contra­indicație: pacientul să nu fie alergic la proteina din ou. Cu această ex­cepție, ele se pot administra cu re­zultate foarte bune și în cazul dum­neavoastră.
Pentru mai multe detalii vă așteptăm în cadrul departa­men­tului nostru sau puteți să ac­ce­sați site-ul www.imunoinstant.ro


VASILE STANCIU - fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Caut tratament pentru hernie hiatală"
(Răspuns pentru CERASELA, F. AS nr. 1258)


Trecerea, în cele mai întâl­nite cazuri, a unei porțiuni de stomac în cavitatea toracică, printr-un ori­ficiu (hia­tus), mai concret - "pă­trunderea prin alunecare" a stoma­cului între esofag și diafragmă pro­du­ce o afecțiune cu complicații pe termen lung, numită hernie hiatală sau paraesofagiană.
Persoanele care au simptome pre­cum: dureri care iradiază frecvent în spate (mai ales când bolnavul se apleacă înainte), regurgitare de lichid acid până la nivelul gurii, ar­suri care se simt în capul pieptului ce urcă prin spatele sternului, trebuie să se prezinte la medic pentru investigații, diagnostic și tratament.
Cauza exactă a bolii este greu de precizat, putând fi ereditară sau dobândită, însă un medic cu experiență va avea în vedere: fumatul, mesele bo­ga­te în grăsimi, obezitatea, consumul de lichide fier­binți, prezența bacteriei Helicobacter Pylori, creș­terea presiunii intraabdominale, esofagita Barrett, ulcerul, disfuncția sfincterului esofagian inferior, excesul de acid clorhidric (hiperaciditate), diverticuli faringieni, esofagieni sau gastrici, defect al membranei care fixează esofagul de hiatus etc.
În unele cazuri, situația se agravează, persoana prezentând disfagie (cu dificul­tate de a înghiți ali­mente solide sau lichide, dureri de gât, stări de vomă) sau acalazie (fiind afectat peristaltismul eso­fa­gian, lip­sind uneori chiar rela­xarea sfincte­rului esofa­gian inferior).
Mai pot apărea: diaree, constipație, vertijuri, eruc­ta­ții, anemie prin defi­ciențe în absorbția gas­tri­că a fierului etc.
Investigații - endo­sco­pie/gastroscopie, examen Rx, capsula endoscopică, RMN etc.
Tratamentul alopat - se prescrie în funcție de gravitatea bolii: medica­mente care limi­tează se­cre­ția acidă a stoma­cului - Omeprazol, Antra, Ne­xium, Gaviscon, Metoclopramid - inhibitori ai pompei de protoni.
Măsuri generale - bolnavul va evita: fumatul, alcoolul, berea, ciocolata, băuturile carbogazoase, Coca-cola, Pepsi, mesele copioase bogate în gră­simi, alimentele iritante pen­tru stomac (ardei iute, piper, muștar, usturoi, hrean, oțet, lămâi, grapefruit, pră­jeli, antibiotice, dulciuri etc.).
Recomandări - administrarea frecventă de hra­nă pasată, seara - mese ușoare înainte de ora 19, iaurt bifidus; dimineața - suc de varză pregătit la blender, băut pe stomacul gol.
Noaptea se va dormi cu partea superioară a cor­pului mai ridicată. Evitați: hainele strâmte, mersul pe bicicletă, cureaua strânsă pe abdomen.
Tratament naturist - Stomach Blend, Jarro-Dophilus+Fos, Digestal Forte, Aloe Gel Pulpă - nepasteurizat/Pharma Dacica, Dicarbocalm anti­acid capsule masticabile - 3 capsule pe zi, după mese, Ranitidină, Turmeric extract forte - 120 capsule (Health Nutrition), Acidophilus Bio Active (100 capsule).
Se poate folosi cu rezultate de excepție și produsul homeopat Digestometab/ Homeogenezis, conform prospectului.
Multă sănătate!


Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicină de familie și medicină complementară, Clinica Medical ES, București, tel. 0723/51.07.37

"Mama suferă de constipație"
(Răspuns pentru CRINA - București, F. AS nr. 1257)


Dragă Crina, situația mamei tale este des întâlnită și poate avea o multitudine de cauze. Una dintre ele poate fi dolico­colonul, adică un colon cu un lumen mărit și cu un peristaltism încetinit. Cu alte cuvinte, mișcările lente încetinesc tranzitul intestinal. Cauza a evoluat în timp și remedierea ei necesită un exces de fibră alimentară, ce poate fi obținut chiar și cu suplimente pe bază de fibre. Acestea sunt recomandate a fi luate seara, pentru a nu îm­piedica în totalitate absorbția alimentară.
În același timp, se recomandă și o cură de pro­biotice, pentru a digera aceste fibre. Flora intes­tinală are o importanță majoră în sănătatea tubului digestiv, destul de neglijată în medicină.
Lipsa florei intestinale determină boli cum sunt:
* Constipația.
* Diareea provocată de antibiotice.
* Intoleranță la lactoză.
* Alergiile.
* Colitele de fermentație și multe altele.
Alte cauze ale consti­pației ar putea fi: un dre­naj deficitar al secreției bi­iare sau o deshidratare constantă a colonului.
Cert este că toate aces­te cauze trebuie corectate cu o suplimentare con­stan­tă de nutrienți ce sus­țin un tranzit normal.
Pentru mai multe detalii și pentru un consult în vederea stabilirii unui tratament personalizat, mă puteți contacta la tel. 0723/51.07.37.