Programul de primăvară

Redactia
Primăvara este anotimpul rege­ne­rării. Pielea, cel mai mare or­gan al corpului nos­tru, simte și ea dorința să se prime­neas­că și să-nflo­rească, împru­mu­tând câte ceva de la pros­pețimea și frumusețea cireșilor și cai­șilor care au înflorit. Aju­tați-o! Dublați pre­o­cu­­parea pentru o alimen­tație bazată pe primele le­gume de pri­măvară cu câ­teva prin­ci­pii și me­tode simple de în­fru­mu­se­țare a tenului.

Dimineața
Spălați-vă cu apă minerală

Pentru ca circulația sângelui să fie dinamizată și pielea să-și recapete umi­­ditatea și prospețimea, spălați-vă pe față cu apă minerală rece. Veți simți imediat o reacție de înviorare. Nu vă ștergeți. Beți-vă ceaiul sau ca­feaua cu apa pe față, lăsând-o să intre bine în pie­le, s-o îmbibe de sărurile mi­nerale dizol­vate în ea. Apoi apli­­cați crema dvs. obiș­nuită.
Nu uitați mărul
Mâncați cel puțin trei mere pe zi. Este un constructor activ al frumu­seții tenului dvs. El conține multe vi­tamine (A, B, C), fibre, minerale, aju­tă elimi­narea in­testi­nală și întă­reș­te sistemul imu­nitar. Între micul de­jun și prânz, mă­rul este un me­niu ideal.

După-amiaza
Măștile cu produse alimentare

Imediat după ce vă în­toar­ceți aca­să de la birou (școală, faculta­te, fa­bri­că, spi­tal), de­machiați-vă, clă­ti­ți-vă din nou pe față cu apă minerală, apoi aplicați una din celebrele măști de regenerare a pielii obținute din le­gume, fructe, iaurt, mie­re ori brânză de vaci, drojdie, ou. În­trucât în cu­rând va apă­rea mierea de pri­măvară (mierea de sal­câm), vă reco­man­dăm călduros măș­tile cu miere și brânză de vaci (2 linguri de brânză ameste­ca­te cu o linguriță de miere), aplica­rea pe față a rondelelor de castravete, roșii, banane, mere, porto­cale, grep­fruit, brânză de vaci amestecată cu suc de spanac, urzici, mor­covi, pă­trun­jel. Nu uitați că măștile se lasă doar 20 de minute, pe o față perfect curată, într-o atitudine liniștită, de pre­fe­rință în tim­pul unei băi. O mască cu efect excepțional se poate obține din iaurt amestecat cu ulei de cătină (de la magazinele naturiste).

Seara
Plimbați-vă prin natură

Plimbările în aer liber nu ajută doar la lupta împotriva kilogramelor, ci și la aerisirea pielii. În fiecare zi, plimbați-vă cel puțin o jumătate de oră în cel mai apro­piat parc. Dar nu amânați. Aerul cu­rat și priveliș­tea încântătoare a primă­ve­rii vă vor im­pri­ma liniștea și destinderea pe obraz. N-ați observat că atunci când vă întoarceți din concediu sau dintr-o ex­cursie făcută la mun­te ară­tați mai tânără cu 10 ani? Nu numai sufletul și plămânii au nevoie de aer cu­rat, ci înainte de toa­te, obra­zul, "firma" sub care de­filăm de la înce­putul și până la sfâr­șitul vieții.
Spălați-vă pe obraz cu peria și cu apă rece
Este o practică norve­gia­nă, care le ajută frumoaselor și blondelor vikin­ge să nu ape­leze la tonele de fond de ten și de pudră pe care le poartă-n po­șete occidentalele. Pe scurt, seara, înainte de a vă culca, spă­lați-vă pe fa­ță cu apă rece, folosind în locul mâi­­nilor o perie de corp, pe care îna­inte de folo­sință puneți-o în apă fier­binte, pentru a se mai înmuia. Da­to­ri­tă ma­sajului ener­gic și a apei reci, cir­cu­lația sângelui se dina­mi­zea­ză, pie­lea se hrănește mai bine, de­vine netedă și strălucitoare, iar porii se în­chid. La cul­­­ca­re, a­pli­cați cre­ma dvs. o­biș­­nuită.