Ce mâncăruri ne țin de foame mai multă vreme?

Redactia
Micul dejun

Cine mănâncă dimineața în mod cons­tant fulgi de porumb, de ovăz, cereale sau müsli, combinate cu lapte, iaurt sau kefir, străbate mai lesne dis­tanța până la prânz. Fibrele conținute în cereale poto­lesc mai bine senzația dureroasă de foa­me, decât o felie de pâine cu marmeladă sau cașcaval.

Gustări între mese

Portocalele și me­rele conțin niște sub­s­tanțe care păstrează mai multă vreme apa în stomac, dând un sen­timent de sa­ție­tate. Un efect secundar pozitiv: faptul că trebuie să cojiți por­tocala și s-o des­faceți în felii vă obligă să mâncați mai încet. La fel ca îndelungata mestecare a mă­rului.

Masa de prânz

Cei care mănâncă la prânz o supă de zarzavaturi se satură mai ușor. Moti­vul: stomacul se umple, supa po­tolește senzația puternică de foame.
Un fel de mâncare ideal este peș­tele. El ne satură de trei ori mai mult decât o frip­tură, cu toate că este mai sărac în calorii.
Evitați speciile grase de pești: ton, he­ring. Ca gar­nitură, preferați tot­deauna cartofii, au o valoare dublă de săturare în comparație cu o porție ega­lă de orez.

Cina

Pâinea integrală sau pâinea pră­jită ține de foa­me de trei ori mai mult decât pâi­nea albă. Ideale sunt gar­niturile de salată ver­de, roșii, însoțite de o felie de brânză sla­bă sau carne friptă. Vă veți culca cu sto­macul îm­păcat.