ZODIACUL LUNII MAI

Tana Rosca
- Frumoasa lună Mai aduce cu sine vreme astrologică mai puțin agitată decât năstrușnica lună precedentă. Micul benefic Venus se găsește alături de planeta-meteo, Uranus, în Berbec, semn de foc, deci avem o promisiune de "căldură". Agilul Mercur își reia mișcarea directă pe 4, tot în Berbec, și iată cum comunicarea devine mai vioaie și tratativele se de­blochează. Aspectul cel mai tensionat al acestei luni este cearta dintre micul malefic Marte, în Gemeni, și visătorul Neptun, în Pești, care culminează în cea de-a doua săptămână a lunii, când putem fi copleșiți de sentimente de descurajare. E indicat să evităm eforturile mari, mânuirea obiectelor ascuțite, dar și cu lichidele trebuie să fim atenți. Ne putem îneca, de exemplu, bând. N-ar strica să facem ceva pentru întărirea sistemului imunitar. Același Marte se înțelege însă grozav, cu Uranus în Berbec, pe sfârșit de lună, când ne pot veni idei originale sau prietenii ne pot face surprize minunate. Iar al treilea aspect îmbucurător al lui Marte este un trigon la marele benefic Jupiter, în Balanță, care ne aduce dragoste de viață, credință, umor și noroc; se petrece către mijlocul lunii. Finalul lunii vine însă cu o opoziție între cei doi malefici, Marte în Gemeni și Saturn în Săgetător, și încă retrograd. Acest aspect anunță confruntări greu de mediat -

BERBEC
Agitație mare


Trei planete vă însoțesc luna asta. Prima este Mercur, ca­re până pe 3 inclusiv vă mai poate face să călcați în străchini, dar even­tualele gafe pe care le comiteți pot fi îndreptate cu ușurință din 4, când planeta comunicării revine în mișcare directă și vă stă alături până pe 16. Pe 11 și 12 se întâlnește cu Ura­nus, iar mintea începe să func­ționeze ca un computer super­per­for­mant. Micul benefic Venus pe­trece toate luna în semnul dvs. De disciplina dvs. mentală depinde dacă mintea vă face salturi ne­con­trolate sau generează o invenție ori­ginală. La cei leneși în gândire poa­te apărea o nervozitate accen­tuată. În acest caz, e bine să fiți mai atenți în discuții și în trafic. Ideile bune ca­re vin între 4 și 16 pot fi aplicate la finele lunii.
BANI: Intervalul 4-16 sună bi­ne pentru a intra într-o aso­ciere. Veniturile directe pot în­registra un salt în preajma datei de 10. Noi surse de câștig se între­văd după 16.
CARIERĂ: În jurul datei de 10 aveți ocazia să vă de­monstrați creativitatea și auto­ritatea, ceea ce poate duce la ridi­care în rang pe final de lună.
DRAGOSTE: Un drum scurt poa­te fi responsabil pen­tru o promițătoare idilă sau pen­tru reîmprospătarea roman­tismului în cuplurile stabile.
SĂNĂTATE: Mai ales până pe 8, maladiile cronice vă pot da de furcă. O cură cu un imu­nomodulator ar fi binevenită.

TAUR
Lună cu dragoste


Dacă vă păstrați calmul în primele zile ale lu­nii, mai precis până pe 4, anumite bâr­fe vehiculate pe seama dvs. nu vor mai avea efectul scontat de cei ce vă vor­besc pe la spate. În cea de-a doua parte a lunii, Mercur intră în semnul dvs. și vă face mai vorbăreți. Nu vă te­meți, nu veți obosi pe nimeni, rămâ­neți la fel de plăcuți ca întotdeauna. Mai mult chiar, puteți atrage simpatia secretă a unor persoane care vă pot scoate în evidență meritele în fața al­tora. Fiți atenți la situațiile din familie, în special până pe 17, deoarece pot re­prezenta primele semne ale unor schim­bări înscrise pe linia des­ti­nului, care vor dura circa un an și jumătate.
BANI: Chibzuiți cum sunteți, nu vă aruncați la riscuri. Dar, pe 11, sfaturile nerealiste ale cuiva din anturaj vă pot determina să faceți o mișcare nereușită. Pe 12 și 13 însă, vă puteți asocia cu un coleg, reluând cu folos un proiect mai vechi.
CARIERĂ: Aceeași combinație vă este de folos și în de­venirea profesională și poate rec­ti­fica atitudinea colegilor față de dvs.
DRAGOSTE: Luna plină aduce o apropiere emoțională în cuplurile consacrate, în preajma da­tei de 11. Cei care sunt într-o relație se pot muta împreună.
SĂNĂTATE: Reflexele pot fi cam alandala până pe 4, iar după acea poate să apară o oarecare stare de nervozitate.

GEMENI
La foc continuu


Cu Marte în semnul dvs., via­ța e trepidantă, dar și obo­si­toare. Oricât de pricepuți ați fi să îm­păcați, și capra, și varza, de data asta trebuie să fiți atenți să nu vă propuneți prea multe, altfel ambele se pot supăra pe dvs. Un avantaj al lui Marte în sem­nul dvs. este o radi­ca­lizare moderată a atitu­di­nii. Dar nu vă împrăștiați energiile, pentru că mai ales pe 11 și apoi la sfârșitul lunii pot apărea probleme în trafic sau puteți intra în conflicte verbale. Luna nouă din 25 în semnul dvs. vă permite să lansați un proiect per­sonal, la o zi-două după produ­ce­rea sa. Aveți o viață socială deosebit de activă, dar până pe 4 pot apărea rateuri în comunicare.
BANI: O zi în care vă poate re­uși o investiție mai mare sau o afacere la care lucrați de mult e cea de 10. Contractul ar trebui însă semnat după 16.
CARIERĂ: Interesele fami­lia­le și cele pro­fe­sionale se pot bate cap în cap, în mod special în prima jumătate a lunii. De aceea, ar trebui să vă țineți ambițiile la un minimum.
DRAGOSTE: Gemenii solitari se pot reîn­dră­gosti cu foc marțian de o per­soa­nă din trecut, cei angajați cu contract pot avea de suferit în urma impli­că­rii profesionale excesive.
SĂNĂTATE: Inima ar trebui me­najată până pe 20, încheieturile brațelor, începând din 17.

RAC
Un proiect de grup


E posibil să vă uniți forțele cu prietenii într-un generos pro­iect de grup, care, dacă va fi finalizat în preajma datei de 10, v-ar pu­tea aduce satisfacții. Se poate chiar ca acțiunea la care par­ticipați să fie un succes în social me­dia, putându-i inspira și pe alții să por­nească inițiative si­mi­lare, mai ales din data de 17. În cel mai rău caz, vă puteți ale­ge cu noi prieteni pe Facebook. Aceia dintre dvs. care călătoresc în străinătate sau au de dat examene în această perioadă riscă să își piardă concentrarea, în special în preajma zilei de 11, cu consecințe destul de ne­plăcute. Pe 12 și 13 însă, cei din fa­­milie, cel mai probabil rudele prin alianță, vă pot pregăti o bucurie sau rezolva o problemă.
BANI: Dacă vă jucați bine căr­ți­le, nu este exclus să vă ale­geți cu o creștere salarială, la fi­nele acestei luni.
CARIERĂ: Evitați pe cât posibil discuțiile cu șefii în primele patru zile ale lunii. Dacă nu pu­teți, acceptați criticile, chiar dacă vi se par ne­jus­ti­ficate. Min­gea vi se ridică la fileu înce­pând din 5, iar șan­sele de afirmare cresc pe par­cursul lunii.
DRAGOSTE: Luna plină din 11 poate coin­cide cu în­ceperea unei noi re­lații, în timp ce pe­rechile vor trăi cu in­ten­sitate legă­tura în preajma datei de 10.
SĂNĂTATE: Zilele de sfârșit de lună sunt cele mai solicitante, fiindcă îi opun pe Marte și Saturn, cu bolile acute și cele cronice.

LEU
Un pic de însingurare


De circa 18 ani nu ați mai avut parte de vizita Nodului Nord (sensul vieții) în semnul dvs. El a pătruns în Leu pe 28 aprilie, dar cei mai mulți dintre dvs. nu-i veți simți prezența decât acum, când pare să vi se clatine în­cre­derea în propria persoană și capacitatea de-a vă folosi vo­ința fără ezita­re. Vă simțiți sin­guri și aban­do­­nați. În­cer­cările urmăresc în­tărirea vo­inței dvs. prin probe pre­gă­tite de destin timp de un an și ju­mătate, dar care pot fi deo­sebit de apă­sătoare până pe 17. Prie­tenii și rudele vă oferă totuși ieșiri și discuții plă­cute, mai ales pe 12 și 13, când este posibil să le­­gați noi amiciții.
BANI: Ați scăpat de anumite opre­liști legate de veni­tu­rile directe, dar din punct de vedere al investițiilor sau economiilor, puteți fi tentați să faceți o alegere greșită în preajma zilei de 11.
CARIERĂ: Puteți înregistra o reușită substanțială în preajma datei de 10, mai ales dacă ați știut să faceți echipă cu colaboratorii dvs.
DRAGOSTE: 13 este o dată cu noroc în dra­­­goste, însă finalul de lună vă testează relația. Între prie­teni și persoana iubită pot apă­rea dife­rențe ireconciliabile.
SĂNĂTATE: Cei care au știut să se detoxifieze și să-și pu­nă la punct sistemul imun pot ajun­ge într-un maximum de formă în jurul datei de 10.

FECIOARĂ
Un senin universal


S-ar putea ca mulți dintre dvs. nici să nu-și dea seama de ce se simt brusc ușurați. Asta se în­tâm­plă pentru că Nodul Nord (sensul vieții) a ieșit din semnul dvs. pe 28 aprilie și, conștient sau nu, ați plătit o mulțime de rate la banca numită karma. De acum aveți o perioadă de respiro de 18 ani, iar din 4, când planeta dvs., Mercur o ia din nou înainte, în semnul Taurului, întregul univers pare să se însenineze. Vă vi­ne ușor să puneți lucrurile în pers­pectivă și nici măcar ascuțitul dvs. simț critic nu va reuși să diminueze optimismul care vă va cu­prinde în mod special, în jurul datei de 10.
BANI: Aceia dintre dvs. care au reușit să eficientizeze afa­­ce­rile, scăzând chel­tu­ielile, s-ar putea să aibă su­fi­ciente fonduri pentru o mișcare îndrăzneață la mijlo­cul lu­nii, în jurul datei de 12.
CARIERĂ: Aveți forță și deter­mi­nare, iar după Lu­na nouă din 25, puteți crește în func­ție. Dar anumite probleme familiale vă pot împiedica să vă implicați.
DRAGOSTE: Dacă vă îndrăgostiți în preajma datei de 10 s-ar putea să fie ACEA iubire. În cuplurile stabile, certurile ar trebui evitate pe 11.
SĂNĂTATE: Urmăriți-vă cu aten­ție stilul de viață și repercusiunile acestuia asupra inimii și coloanei.

BALANȚĂ
Energie inegală. Nu forțați!


Deși Jupiter e în mișcare retrogradă în sem­nul dvs., el rămâne tot marele benefic și vă poate face o surpriză de proporții, cel mai probabil pe 12 sau pe 13. Ea poate veni de la o rudă prin ali­anță sau un personaj simpatic din străinătate, un mentor sau un profesor. Poate veni sub forma recunoașterii unor merite, care la vremea aceea au fost trecute cu vederea, iar pe unii dintre dvs. îi poa­te face cunoscuți în urma unei apariții publice. Pe final de lună, vă sfătuim să fiți cât se poate de pru­denți la drum, fie că este vorba despre deplasările zilnice, ori călătorii lungi. Dacă e vorba despre plecat cu mașina, ar fi de dorit să lăsați pe altcineva să conducă, mai ales pe 29. În familie se poate în­tâmpla ceva plăcut pe 10.
BANI: Luna plină din 10 poate coincide cu încheierea cu succes a unui proiect în­ceput cu două sau patru săptămâni în urmă. Pe 10 și după 16, investițiile merg bine.
CARIERĂ: Calea vi se deschide de-acum, nu lăsați dezamăgirile, care durează de un an și jumătate, să vă țină pe loc.
DRAGOSTE: Partenerul se implică mult în re­lație luna aceasta, mai neinspirat poate în comunicare până pe 4, dar mai apoi Venus și Uranus îl inspiră să vă surprindă plăcut.
SĂNĂTATE: Energia e inegală, vă puteți forța, dar cu riscuri, mai pronunțate în jurul datei de 11.

SCORPION
Emoții clocotitoare


În mai, Luna plină se în­tâm­plă în semnul dvs., iar emo­țiile, de felul lor puter­nice, pot crește la un nivel de intensitate greu de stă­pânit. Pasiunile pot scăpa de sub control, dacă nu sunteți atenți. Pe de altă parte, asta poate fi și bine, pentru că uneori vă controlați prea tare. Este o lună bună pentru a face cumpărături sau chiar achi­ziții mai serioase. Chiar dacă nu aveți destule fon­duri, o pros­pecțiune se poate dovedi mai folo­si­toare decât vă închipuiți. Puteți fi tentați să faceți pe detectivii și să descoperiți secretele unora sau vă puteți simți atrași de științele oculte. În ambele cazuri, ar fi bine să vă domoliți curiozitatea și să stați liniștiți, mai ales la sfârșitul lunii.
BANI: Ar fi posibilă o miș­care rapidă și pro­duc­tivă, în special pe 12 și 13, dar nu­mai dacă știți exact ce fa­ceți și ați verificat amă­nun­tele. Pe final de lună și mai ales pe 29, e pre­ferabil să stați pe tușă.
CARIERĂ: Puteți beneficia de o privire pri­vi­legiată în culisele puterii, în cea de-a doua săptămână a lunii. Dar până și dvs. ați putea fi tentați să faceți confidențe cuiva lipsit de dis­cre­ție.
DRAGOSTE: Luna plină vă poate arunca in­tem­pestiv într-o aventură, ceea ce pre­zintă anumite inconveniente, în cazul în care nu în­cercați să vă detașați un pic, ceea ce devine posibil după 16.
SĂNĂTATE: Pofta de mâncare e greu de ținut în frâu în a treia săptămână a lunii.

SĂGETĂTOR
Când senin, când înnorat


Puteți avea senzația că toată lumea se bucură de viață și de plăcerile acesteia, mai puțin dvs., ceea ce vă deconcentrază, pentru că de obicei e pe dos. Dar se vor găsi și persoane și situații care să vă înveselească, între 5 și 15. Poate fi vorba despre copiii dvs. sau despre un puseu de creativitate, care vă ridică moralul. Zile apăsătoare se anunță pe final de lună, mai cu seamă pe data de 29, dar aveți suficientă forță pentru a merge înainte. A doua săptămână a lunii poate veni cu inconveniente casnice, cum ar fi descoperirea unei igrasii sau probleme cu țevă­raia din pereți. Vă puteți simți victime sau vă tre­ziți cu neplăcuta sarcină de-a vă ocupa de cineva abo­nat la rolul de victimă, din familia dvs.
BANI: Data de 10 sună foarte bine pentru afaceri în stil mare, poate legate de resurse. În preajma datei de 26 însă vă puteți avânta în speculații perdante.
CARIERĂ: Luna plină din 10 poate aduce probleme în relațiile cu colegele, care pot acționa pe la spate împotriva dvs.
DRAGOSTE: Se poate spune pe drept că si­tuația este complicată, cel puțin în cea de-a doua parte a lunii. Nu credeți tot ce vă spun cei din familie și aveți răbdare cu parte­nerul, în special pe 29.
SĂNĂTATE: Stomacul e sensibil până pe 10 dar și cardiacii pot suferi de pal­pi­tații.

CAPRICORN
Viață de familie intensă


Dvs. sunteți persoane con­ser­vatoare și, din acest motiv, schimbările nu vă prea sunt pe plac. Acest conservatorism s-a schimbat în cazul multora dintre dvs. într-o ade­vărată aversiune, în ultimii ani. Dar luna aceasta se schimbă ceva. La început de lună puteți simți ne­voia de a vă "elibera". Pe 10 este punctul cul­mi­nant al aspectului pozitiv care-l leagă pe Pluton în sem­nul dvs. cu Soarele în Taur. Acesta vă dez­vol­tă cre­ativitatea sau vă îndeamnă să concepeți un co­pil. Viața de familie e intensă. Până pe 4 pot fi cion­dă­neli, dar apoi atmosfera devine tot mai plă­cută, până pe 26, când vi se pune la încercare ca­pa­citatea de a vă adapta unor schimbări.
BANI: În preajma datei de 19, dar și la sfârșitul lunii, vă puteți aștepta la câștiguri sau puteți găsi posibilitatea de a face bani dintr-un ta­lent.
CARIERĂ: În timpul celei de-a doua săptămâni din mai, efortul echipei vă poate aduce o realizare, care să fie încununată cu aprecieri publice. În preajma zilei de 26, în schimb, v-ați pu­tea lăsa pe tânjală.
DRAGOSTE: Viața romantică vă promite îm­pli­niri, mai ales, pe 10 și apoi pe final de lună, cu o cumpănă pe 26.
SĂNĂTATE: Evitați eforturile mai ales pe final de lună. Protejați-vă zona capului.

VĂRSĂTOR
Ocazii să vă remarcați


Întreprindeți multe cu fa­mi­lia, se prea poate să vă în­deletniciți cu amenajările prin casă sau să vă ocu­pați de vreun teren și aveți spor în toate acestea, mai ales în jurul datei de 10. S-ar putea să primiți un ajutor din partea cuiva care preferă să rămână în umbră și ați face bine să păstrați discreția asupra sa. Dar dacă respectiva persoană vă cere în schimb să comiteți o ilegalitate, ar fi mai bine să refuzați po­liticos. O puteți scoate la capăt și singuri, e drept, puțintel mai greu. Pe 12 și 13 se pot crea si­tuații în urma cărora să ieșiți în evidență. Poate fi vorba atât despre cunoștințe deosebite pe care le împărtășiți și altora, care pot fi impresionați, cât și de o reușită legată de străinătate.
BANI: În jurul datei de 11 există riscul de a lua o decizie impulsivă și total ne­ins­pi­rată privitoare la bani, la fel și pe final de lună. Do­cumentați-vă serios dacă vreți să plecați de unde lucrați acum.
CARIERĂ: Luna plină din Scorpion vă poate aduce, pe 10, satisfacția comple­tării cu succes a unui proiect profesional, care a necesitat o documentare extinsă sau dificilă. Este posibilă o promovare sau o bonificație.
DRAGOSTE: Perioada prin care treceți numai platonică nu e. Asta nu e bine pe 11, dar situația se poate schimba radical pe 12 și 13.
SĂNĂTATE: Vă puteți regenera în mare măsură energia dacă nu vă lăsați conta­mi­nați de proastele obiceiuri ale anturajului în preaj­ma lui 26.

PEȘTI
Confuzie și apatie


Aveți nevoie de sfatul și, în unele cazuri, de resursele prietenilor dvs. Nu neapărat de resursele lor materiale, deși nici asta nu e exclus, dar e mai degrabă vorba de capacitatea lor de-a distinge lucruri pe care dvs. deocamdată nu le puteți pătrunde. Asta funcționează cel mai bine în preajma datei de 10 și apoi la finele lunii. După data de 17 simțiți nevoia să ieșiți mai mult, ceea ce vă ajută să vă mai detașați de toate stările ace­lea apăsătoare care pot fi tare greu de suportat, de exemplu, pe 11. Din cauza lor, riscați să vă certați serios cu cei din familie.
BANI: Per total este o lună productivă pentru dvs., dar nu în primele patru zile și nu în jurul lui 26, când banii și prietenia ar trebui ținute separat.
CARIERĂ: Șefii vă pun din nou nervii la încercare și vă obligă să vă asu­mați greșeli pe care poate le-ați și uitat, căci se poate să fi fost comise cu ceva timp în urmă. Ar fi bine să le corectați fără comentarii. O ur­gen­ță casnică vă poate da peste cap pe final de lună, deci e bine să păstrați vie bunăvoința șefilor dvs.
DRAGOSTE: Pe 11 vă puteți trezi brutal din niște iluzii, dar mai bine acum decât niciodată.
SĂNĂTATE: Tot pe 11 v-am sfătui să vă țineți departe de foc deschis, unelte as­cuțite, și să nu vă apucați să meșteriți prin casă. Nici la volan n-ar fi de dorit să vă urcați.