Rețete de frumusețe cu cafea

Iulia Vlad
Prezentă aproape în orice casă, pe lângă darul de a ne înviora trupul și sufletul, banala cafea are și însușirea neașteptată de a ne înfru­museța.

Ca­feaua și zațul de cafea sunt nelipsite în tratamentele de la saloanele de cosmetică, iar multe cre­me și loțiuni au printre ingrediente cofeina, un stimulent excepțional al epidermei. Iată de ce, după ce vă beți cafeaua, nu aruncați zațul, are efecte uimi­toare asupra pielii și părului! Tot pen­tru înfrumusețare vă sunt de folos și cafeaua fin măcinată, sau cafeaua proaspăt preparată.

Exfoliant cu cafea pentru corp
Ingrediente: o jumătate de ceaș­că cu zaț de cafea, un sfert de ceașcă cu gel de duș.
Se amestecă zațul cu gelul și se ma­sează pe întregul corp, cu mișcări circulare, insistând la coate, ge­nunchi și călcâie. Se clătește apoi cu apă călduță.

Exfoliant cu cafea pentru ten
Ingrediente: 2 linguri de zaț de ca­fea, o lingură de miere, o lingură ceai de mușețel.
Se amestecă ingredientele și se masează blând fața, cu mișcări cir­culare câteva minute. Se clătește apoi cu apă călduță.

Cremă împotriva celulitei și grăsimii
Ingrediente: o jumătate ceașcă de cafea, 2 linguri de ulei de măsline sau de floarea soa­relui.
Amestecați ingre­dien­tele și aplicați pre­paratul pe zonele cu probleme, masând ușor. Apoi acoperiți cu o folie de plastic și lăsați să stea 5-10 mi­nute. Desfaceți fo­lia, masați câteva mi­nute zonele cu celulită cu ames­tecul rămas și clătiți cu apă călduță. Faceți această pro­cedură cel puțin de trei ori pe săp­tămână. Efectele se văd în câteva zile. Tratamentul este foarte eficient și pentru combaterea cola­cilor de grăsime "încăpățânată".

Mască cu cafea și ou
Ingrediente: 3 linguri zaț, un ou.
Bateți bine oul, adăugați zațul și amestecați, apoi întindeți-l ușor pe față, gât și decolteu, cu masaj ușor. Lăsați până se usucă, spălați cu apă călduță, apoi cu apă rece.
Cele două ingrediente au efect de curățare profundă, lifting și tonifiere asupra pielii.

Mască cu cafea, miere și lapte
Ingrediente: 3 linguri zaț sau ca­fea măcinată, o lingură miere, o lin­gură lapte.
Se amestecă zațul cu laptele, apoi cu mierea. Se aplică pe față, gât și de­colteu, se lasă o jumătate de oră, apoi se spală cu apă călduță. Pielea rămâne hidratată și străluci­toare.

Cafeaua împotriva cearcănelor
Preparați o cantitate mică de ca­fea tare. După ce s-a răcit, înmuiați com­­prese din tifon în ea și apli­ca­ți-le pe ochi și în zona cearcă­ne­lor. Lăsați-le 20 de mi­nu­te. Repetați procedeul mai multe zile, până se estom­pea­ză cear­cănele. Pentru fie­care aplica­re, se prepară cafea proaspătă.

Gheață cosmetică cu cafea
Preparați o cafea tare, lăsați-o să se răcească, apoi turnați-o în tăvița de cuburi de gheață. Puneți-o în con­gelator. Când trebuie să arătați bine, înainte de un eveniment, masați-vă tenul cu un cub de gheață, vreme de câteva minute. Împrospătează, întin­de pielea și îi dă luminozitate.