Săptămâna 11-18 mai

Tana Rosca
Acum, că Luna este în descreștere, putem să ne ocupăm în liniște de tratarea problemelor de sănătate pe care le-a scos la suprafață când a cul­mi­nat în Scorpion. Ne putem pune la punct și ches­tiuni financiare, legate de bănci, investiții sau afaceri. Soarele și Pluton se pun de acord asupra felului în care ne putem exprima puterea personală. Cei crea­tivi pot câștiga mai mult în urma talentului lor, cei pri­cepuți la afaceri pot scoate bani mai ușor. Toate inițiativele de cunoaștere duc la câștig iar drumurile sau cursurile (vorbim de educația su­perioară) aduc și ele numeroase beneficii, după cum ne promite as­pec­tul armonios între energicul Marte în Gemeni și cul­tivatul Jupiter în Balanță. Luni seară și marți di­mineață putem fi copleșiți de amintiri în­gropate în straturile adânci ale inconștientului, poate din cea mai fragedă copilărie. Miercuri, Mercur in­tră în Ta­ur, facilitând negocierile și câștigurile. Co­mu­ni­carea devine mai concretă, mai pragmatică.

Semnele cardinale:

BERBECII
au multiple motive de bucu­rie, cum e și normal, cu micul benefic Ve­nus în semnul lor și cu comunicarea bu­nă asigurată de Mercur. Planeta dvs. guver­na­toare, Marte, în acord perfect cu Jupiter, vă asigură reușite la drum, la examene și în luări de poziție publice.
RACII se înțeleg atât de bine cu șefii sau autoritățile, încât, până marți in­clu­siv, s-ar putea să se aleagă cu o promovare sau evi­dențiere. Sunteți inspirați și în legătură cu rezolvarea anumitor chestiuni legate de casă sau familie, putând fi ajutați de rude.
BALANȚELE comunică excelent cu par­te­nerul de cuplu sau de afaceri, mai ales până marți. O afacere mai consistentă poa­te fi finalizată printr-un contract, începând de miercuri.
CAPRICORNII trec prin momente in­tens emoționale și destul de contradictorii. Cei mai mulți vor avea ocazia să-și con­tacteze puterea personală la un nivel necunoscut pâ­nă acum, dar când Luna va trece luni peste Pluton, ar putea avea reacții extreme.

Semnele fixe:

TAURII,
ajutați de aspectul favorabil între Soarele în semnul lor și Pluton în Ca­pricorn se pot face remarcați din mai multe puncte de vedere. Vă poate crește prestigiul personal sau vă puteți bucura de o călătorie. Bănește, puteți în­registra un succes remarcabil.
LEII își pun la punct atât relațiile de muncă, cât și cele cu autoritățile. Puteți fi ambițioși, vă iese, cu condiția ca luni și marți să nu uitați de modestie. Prietenii dvs. ar putea contribui consistent la succesul dvs.
SCORPIONII reușesc să vadă în profunzime ce se ascunde atât în sufletul partenerului (de cuplu sau de afaceri), cât și al persoanelor din anturajul cotidian. Luni și marți va fi însă greu să nu reacționați puternic la desco­periri. Afacerile inițiate acum pot rupe gura târgului.
VĂRSĂTORII constată că relațiile lor cele mai semnificative încep să evo­lue­ze altfel decât până acum. Începând cu cele de familie și terminând cu cele de parteneriat. Acceptați schimbările, cu disconfortul aferent, căci rezultatul final o merită.

Semnele mutabile:

GEMENII
duduie de energie, sub in­flu­ența lui Marte în semnul lor. E o energie care-i poate predispune către o mare iubire, poate față de cineva mai în vârstă, sau le fa­cilitează concepția, dacă-și doresc un copil.
FECIOARELE se mai luptă să alunge umbrele unor probleme casnice sau fa­mi­lia­le, cu bune șanse de reușită. Sunteți sus­ținuți și de persoana iubită, dar vă ajută și res­pec­tul de care vă bucurați ca specialiști.
SĂGETĂTORII, împovărați încă de Saturn retrograd în semnul lor, în aspect nefavorabil cu Chiron, sunt susținuți totuși de Nodul Nord, Mercur și Venus, care le aduc răs­plăți karmice, ca să-i înveselească. Vă poate înveseli și o creștere salarială, care ar putea fi substanțială.
PEȘTII "suferă de o suferință" care scade drastic, dacă încetează să se concentreze asupra ei. Focalizați-vă mai bine asupra pro­blemelor profesionale, pentru ca perioada de stagnare în carieră să ia sfârșit. E bine să luați amin­te la recomandările prietenilor și rudelor dvs.