Săptămâna 19-25 MAI

Tana Rosca
Vineri și sâmbătă destinul își spune cu­vântul. Pornind de la întâmplările sau în­tâlnirile de-acum, n-ar strica să ne gândim un pic la cursul vieții noaste, încotro se îndreaptă, cât de legați suntem de planul material și cât de cel emoțional. Soarele intră sâmbătă seară în Gemeni, cărora le adresăm, cu această ocazie, un generic "La mulți ani!". Luna nouă de joi ne poate face să ne simțim agi­tați, dar dacă folosim energia ei pentru a lăsa în ur­mă obiceiuri ne­pro­ductive - în special fuma­tul - avem mai multe șanse ca de obicei să re­u­șim. E, de ase­menea, o zi bună pentru mutare. Relațiile de­curg ușor, pentru că tendința e să fim rezonabili și să acceptăm realitatea cu umor.

Semnele cardinale:

BERBECII
se simt cât se poate de în­tre­prinzători, și ritmul vieții lor este acce­lerat. Mai că nu stați prin casă. Dar de marți încolo vă recomandăm atenție sporită în trafic și evitarea discuțiilor în contradictoriu cu cei din anturaj. Stați departe de jocurile de noroc.
RACII își doresc ceva mai neobișnuit în weekend, o evadare, poate la un concert sau o piesă de teatru. Aveți nevoie de cu­nos­cuta dvs. diplomație pentru a nu ajun­ge la dispute legate de bani cu copiii ori cu per­soa­na iubită. Joi ar fi bine să petreceți o zi liniștită.
BALANȚELE care călătoresc în străi­nătate sau au de susținut examene tind să se precipite, ceea ce nu e o idee bună în nici unul dintre cazuri. Până duminică e indicat să țineți separat prietenia și banii, căci altfel pot să apară surprize nu tocmai plăcute.
CAPRICORNII, cărora un prieten le propune o afacere, ar trebui să verifice cu atenție toată povestea, pentru că s-ar pu­tea ca în ciuda intențiilor onorabile ale ami­cului să existe niște dedesubturi. La serviciu s-ar putea să apară unele tensiuni, de miercuri.

Semnele fixe:

TAURII, vorbăreți și energici pe fi­nal de săptămână, sub influența cumulată a Soarelui și a lui Mercur în semnul lor, pot intra în conflict cu cineva din familie. Nu vă gră­biți să re­ac­ționați. Moderația e bună și în ches­tiuni bă­nești, de marți.
LEILOR li se pot ivi situații, pe final de săptămână, care să-i facă să-și pună întrebări cu privire la carieră. În majo­ri­tatea cazurilor e vorba doar de o criză de autoritate, dar în alte cazuri e o nevoie reală de schimbare. De marți încolo e bine să fiți concilianți cu prietenii.
SCORPIONII se întreabă, în week­end, care e următorul pas al statutului lor în lume. S-ar putea ca partenerul de cuplu sau de afaceri să vă facă să simțiți că nu faceți destul. Fiți atenți și cu afacerile, unde s-ar putea să acționați precipitat, mai ales joi.
VĂRSĂTORII se simt grozav, fă­când diverse activități cu amicii. Oricât de inofensive ar fi, partenerul de cuplu s-ar putea simți deranjat de atâtea dis­trac­ții cu alții. Și familia dvs. s-ar putea să vă ceară să vă ocupați mai mult de niște chestiuni casnice.

Semnele mutabile:

GEMENII
duc o viață tot mai ac­ce­le­rată cu Marte și, de duminică, și cu Soa­rele în semnul lor. De obicei sunteți re­laxați și împăciuitori, dar acum tendința e să nu lăsați pe nimeni să v-o ia înainte. Inclusiv în trafic. Asta ar putea avea consecințe neplăcute, mai ales de marți.
FECIOARELE care discută cu rudele își pot aduce aminte de situații tulburătoare, la care nu s-au gândit de multă vreme. Par­te­nerul de cuplu s-ar putea să fie deo­se­bit de receptiv la sentimentele dvs., la sfârșitul săptămânii. Păstrați-vă calmul față de șefi, de marți încolo.
SĂGETĂTORII, ținuți în frâu de Sa­turn, ar putea trece destul de ușor testul de răbdare pe care-l presupune sfârșitul de săptămână. E vorba despre faptul că partenerul poate deveni tot mai autoritar, iar anumite pro­ble­me profesionale rămân nedescurcate.
PEȘTII, cărora Luna le traversează sem­nul la finele săptămânii, pot fi hi­per­sen­sibili. Încercați să nu luați personal tot ce vi se spune. Sfaturi și susținere primiți mai mult de la prietenii dvs. tineri, ceilalți s-ar putea, dim­po­trivă, să vă dojenească. Aveți grijă și cu sănătatea.