"Din cauza plăgilor de pe tălpi, nu mai puteam să stau în picioare"

Cititor Formula AS
Stimată redacție, pentru că urmăresc de ceva vreme revista și am citit de curând articolul despre tratarea psoriazisului cu ajutorul imunoglobulinelor extrase din ouăle hi­per­imune, doresc să vă poves­tesc și experiența mea, cu tratamentul revoluționar inventat de specialiștii Companiei ROMVAC.

La jumătatea lunii ianuarie 2015, am fost diag­nosticat cu psoriazis pustular palmo-plantar. Îmi apăruseră multe leziuni albe lăptoase pe mâini și pe tălpi, care, când se spărgeau, se transformau în cruste psoriazice. Dincolo de aspectul lor inestetic, îmi provocau mâncărimi îngrozitoare și febră ridi­cată. Am fost la control, iar medicul dermatolog mi-a recomandat internarea de urgență în spital, unde am urmat un tratament de două săptămâni. Din cauza plăgilor de pe tălpi, nu mai puteam să stau în picioare sau să mă deplasez, așa că mi s-a dat concediu medical, urmând ca peste o lună să merg la control. Cum în tot acest timp nu a apărut vreo îmbunătățire vizibilă, mi s-a dat un nou trata­ment diferit față de primul, pe care l-am urmat timp de o lună. Nici de această dată nu am văzut vreun rezultat pozitiv, ba dimpotrivă, boala parcă se agrava: rănile de pe tălpi s-au extins, mă chi­nuiam îngrozitor să fac și câțiva pași prin casă, de la pat până la baie.

"Fiecare pas era un strigăt de durere"

La sfârșitul lunii martie 2015, am fost internat din nou în spital, la secția Dermatologie, unde me­dicul mi-a recomandat un al treilea tratament. Nici n-am apucat să mă schimb în pijamale, că a venit asistenta șefă la mine, să mă anunțe că spitalul nu are două dintre cele trei medicamente pe care trebuia să le iau și m-a trimis la o farmacie să le cum­­­păr... Mare bătaie de joc! După nouă zile de spitalizare, am fost externat cu aceleași plăgi, cu același diagnostic. La ieșirea din spital, mi s-a pre­lungit concediul medical, mi s-a mai dat o rețetă și am fost che­mat la control după o lună. Nici în acest timp nu s-a ameliorat mare lu­cru. Tot mă chinuiam să pun tăl­pile în pământ, iar fiecare pas era un strigăt de durere. La control, mi s-a pre­lun­git con­cediul medical și mi s-a spus să urmez încă o lună trata­mentul. Și tot așa am ținut-o, alte două luni la rând... Deși am respectat toate indicațiile medicale, nicio rană nu s-a vindecat, tălpile și palmele mele arătau exact ca înainte de tratamente.

"Am urmat tratament cu medicamente și antibiotice timp de un an și două luni, fără rezultate!"

În 2015, avusesem concediu medical patru luni și îmi era teamă că o să-mi pierd serviciul, dar din fericire, șefii mei au înțeles în ce situație mă aflam. În total, am urmat tratamente cu medicamente și antibiotice timp de un an și două luni, fără rezul­tate! În schimb, îmi apăruseră probleme la stomac și la ficat, din cauza medicamentelor! Timp pierdut și bani cheltuiți aiurea, fără niciun folos! Nu spun că n-ar fi bune aceste tratamente, dar pe mine nu m-au ajutat cu nimic. Credeam că nu mă mai vin­dec niciodată, mă apucase și depresia. Noroc că șeful meu, d-l Constantin Ungurenci, m-a sfătuit să încerc noul tratament pentru psoriazis, creat de Institutul de Cercetări ROMVAC, despre care citise pe internet. Mi-a dat un număr de telefon, am sunat și am fost programat la Cabinetul de terapii com­plementare al Institutului, pentru analize și trata­ment. În 16 martie 2016, am ajuns la cabinet, înar­mat cu toate analizele medicale, foile de externare din spital și rețetele recomandate de medici. Am cu­noscut-o atunci pe d-na dr. Lucica Sima, medic veterinar, care mi-a fotografiat rănile, mi-a prelevat probe din plăgile pe care le aveam pe mâini și pe tălpi și mi-a recoltat puțin sânge. Dânsa mi-a reco­mandat un tratament intern cu imuno­globulină sub formă de praf și o soluție specială pentru plăgi, toa­te din gama Imunoinstant. Recu­nosc că la început am fost sceptic. Mă gândeam cam așa: "Nu m-au vindecat ei, medicii derma­tologi de la spital, și vor reuși doctorii veteri­nari?...".

"După vreo trei luni de tratament cu Imunoinstant, eram complet vindecat, nu mai aveam nicio rană, nici cruste!"

Disperat de situația în care mă aflam, n-am mai luat niciun medicament și am început terapia cu Imunoinstant. După numai două săptămâni, rănile mi s-au închis, scuamele psoriazice au început să dispară una câte una și am început să mă simt mai bine. Parcă m-am întremat deodată. După prima lună am fost la control, d-na doctor m-a fotografiat din nou și mi-a indicat să urmez în continuare tera­pia cu imunoglobulină. După vreo trei luni de tra­tament cu Imunoinstant, eram complet vindecat, nu mai aveam nicio rană, nici cruste! Am putut, în sfârșit, să mă duc și eu la muncă, să-mi reiau activitatea. La ultimul control, d-na dr. Sima m-a trimis la Spitalul Clinic "Victor Babeș", la d-na dr. Roxana Dumitrescu, de la secția de Der­matologie, care mi-a făcut o biop­sie cutanată (mi-a luat o pro­bă din pielea roz care apăruse pe locul rănilor ce mă chinui­seră atâta vreme) și a analizat-o în la­borator. În bule­tinul de analiză scria negru pe alb că structura pielii e perfect nor­ma­lă, că nu exista nici urmă de pso­riazis! Am continuat te­rapia încă o vre­me, preven­tiv. Din august, anul trecut, nu am mai luat niciun tratament, nici măcar din gama Imuno­instant. Îmbucurător este faptul că nu mi-au mai apărut de-atunci alte cruste pe corp și mă simt foarte bine din toate punctele de vedere: durerile de stomac au încetat, ficatul nu mă mai înțeapă, am foarte multă energie, parcă sunt alt om!
Le recomand tuturor persoanelor care se con­fruntă cu manifestările neplăcute ale acestei boli să apeleze cu toată încrederea la serviciile In­stitu­tului ROMVAC, pentru a-și vindeca psoriazisul și a scă­pa de chinuri! Cu acest prilej, doresc să le mul­țu­mesc din suflet d-nei dr. Lucica Sima, pentru profesionalism și omenia de care a dat dovadă, și echipei de cercetare a Companiei ROMVAC, pen­tru valoroasa ei invenție. Nu în ultimul rând, vreau să vă adresez și dvs., colectivului revistei "Formula AS", un gând de adâncă prețuire, pentru informa­țiile prețioase pe care ni le oferiți de 25 de ani încoace, săptămână de săptămână! Să fiți inspirați și sănătoși!

SORINEL ȚĂRUȘ (58 de ani) - București, tel. 0762.403.130