Sărbătoarea rock-ului românesc - IRIS, VUNK et Co.

Dana Ene
- Afluxul de artiști străini de pe scenele noastre nu îi descurajează pe muzicienii autohtoni. Dimpotrivă, ambiția crește în ei precum cotele apelor Dunării, făcându-și fanii să plutească de fericire. Și cum concertele anunțate sunt susținute de trupele IRIS și VUNK, delirul va semăna cu o revărsare de bucurie și de entuziasm, imposibil de măsurat. Inundație muzicală, la capăt de Mai -

Vunk - "Secretul Tău"

Cornel Ilie, Gabriel Maga, Bogdan Crucianu și Nicu Sârghea - într-un cuvânt, trupa Vunk, au pre­gătit un nou mega concert la Sala Polivalentă, pen­tru sfârșitul lui mai. "Se­cretul Tău" este ultimul con­cert din trilogia ENIG­MA, începută anul trecut, pe 15 octombrie, și cel mai mare și elaborat spectacol al acesteia.
Vunk a mai susținut până acum două mari con­certe la Polivalentă: "Orașul Minu­nilor" în 2014 și "Un Nou Univers" în 2015, ambele fiind consi­derate cele mai bune producții ale unui ar­tist român din ultimii ani. De data aceasta, membrii trupei își propun să-și bată propriile recorduri cu concertul "Secretul Tău", "cea mai emoționantă și palpitantă poveste a lor de până acum", cum de­clară chiar ei: "Cuvintele potrivite deschid mai multe uși decât cheile. Tocmai le-am deschis pe ale tale. Și am intrat să-ți aflăm secretul. De-acum îl știm și-l păstrăm. Este mai intens decât crezi. Nerostit, acest secret va adânci și mai tare pro­priul tău ocean și-ți va îngropa comorile, scoțând la lumină întunericul din tine. Spus, sufletul tău nu va mai fi seif, ci o vitrină. În admirația tuturor. O să ți-l spunem și ție și vei fi bine. Și mai bine. Noi știm secretul tău". Și nu vor urca pe scenă de unii sin­guri, ci însoțiți de câteva invitate, căci cine se pri­cepe mai bine la ținut sau la răs­pândit secrete decât o femeie? Prin ur­mare - Raluka, Alina Eremia, Feli și Scarlet Aura vor ajuta cu vocile lor la crearea lumii fan­tastice imaginată de membrii trupei Vunk.
Cu aceeași ocazie, Cornel Ilie, Ga­briel Maga, Bogdan Cru­cianu și Nicu Sâr­ghea lansează și un nou disc, "Ex­tro­vertit".
(Biletele au pre­țuri cuprinse între 50 și 160 lei, la catego­ria VIP.)

Cristi Minculescu și IRIS

Tot la final de Mai, la Hard Rock Café în Capitală, pu­teți să vă reîntâlniți cu una dintre cele mai iubite și apreciate tru­pe românești ale tutu­ror timpurilor: IRIS. IRIS în formula ei de aur, cu Cristi Mincu­lescu (voce), Nelu Du­mitrescu (tobe), Valter Popa (chitară), Doru Borobeică (bas) și Relu Marin (clape). Cei cinci "magnifici" s-au reunit de o bucată de vreme și cântă din nou împreună, spre marea bucurie a fanilor.
Trupa IRIS a scris o pagină de aur în istoria rock-ului românesc. Au peste 40 de ani de expe­riență, 19 materiale discografice lansate, nenumă­rate clipuri și o mulțime de premii în palmares. Iar pe 26 mai, puteți asculta din nou, în direct, hiturile lor îndrăgite, în interpretarea inconfundabilă care le-a făcut celebre. Și de ce nu, puteți chiar să cântați alături de ei melodii precum "Somn bizar", "Noap­tea", "Să nu crezi nimic", "Baby", "De vei pleca".
(Biletele la concert costă între 59 și 79 de lei VIP, cu loc la masă, la doi pași de scenă.)

"Ca pe vremuri"

Marea surpriză pe care IRIS și Cristi Min­­culescu le-o pregătesc fanilor este însă un alt concert "Ca pe vre­muri". IRIS va cânta din nou pe aceeași scenă, dar împreună cu alte două trupe celebre ale rock-ului româ­nesc: Holograf și Com­pact. Va fi un spectacol de 5 ore, care va purta pu­blicul în perioada cea mai fericită a unei ge­ne­rații care s-a născut și a copilărit în comu­nism, dar care a desco­perit gustul libertății și al primelor iubiri pe me­lodiile acestor mari muzicieni români: "Mi-e dor să cânt ală­turi de Holograf și Com­pact. Va fi un spec­tacol pe cinste!", promitea Cristi Minculescu, în cadrul unei emisiuni pe "Rock Fm".
Concertul promite marile hituri Iris, Holograf și Compact ce vor răsuna până la marginea primă­verii, lăsând vara să pătrundă în lume, pe ritmuri nebune, dar și melancolice, de muzică rock.
(Biletele costă între 60 și 249 lei VIP. Pentru toate cele trei spectacole prezentate puteți achizi­ționa tichete din rețeaua iabilet.)