Curele cu fructe

Redactia
Fructele ne aduc vic­torie pe toată linia: pe de o parte, infuzie ma­sivă de vita­mine și să­ruri, pe de alta - pier­derea kilogramelor. Ano­timpul ne poartă spre toiul verii și tarabele din piețe gem de fructe. Profitați!

Cura cu lămâi

Se bea zilnic suc de lămâie ur­mând un regim progresiv - regresiv. Se por­neș­te de la sucul unei jumătăți de lămâie în prima zi, urcând progresiv (cu o jumă­tate) la 10 lămâi și jumă­tate pe zi, cu coborâre pro­gresivă, într-un răs­timp de 4-5 săptămâni (să se folosească fructe foarte proaspete).
Rețetă pentru menținerea greută­ții: sea­ra, tăiați o lămâie cu coajă cu tot în felii rotunde, peste care pre­sărați o mână de mușețel. Peste ele turnați o ceașcă de apă în clocot și lă­sați-le să se macereze, aco­perite cu un capac. Dimineața, stre­cu­rați-le și beți lichidul pe nemâncate.

Cura cu cireșe

Cireșele sunt relativ sărace în principii nutritive, deci ne putem permite por­ții copioa­se, fără teama că ne îngră­șăm. Sunt un "amăgitor al foa­mei" salutar pen­tru su­prapon­derali. Se reco­man­dă cure de două zile pe săp­tămână cu cireșe (exclu­siv), cât ține sezonul lor.