10 porunci pentru frumusețea unei femei

Redactia
1. Moda

O femeie nu trebuie să se supună niciodată dictaturii modei, ci trebuie să se conducă după fantezia și gustul ei. De exemplu: mini-jupul face pi­cioa­rele groase - și mai groase, iar o fustă largă face picioarele subțiri - și mai subțiri. Deci, fusta largă se potri­vește cu picioa­rele mai groase, iar fusta mini, cu picioa­rele mai subțiri.

2. Pieptănătura

Chiar și o frizură nepotrivită poa­te urâți un obraz. Părul lins, pieptănat pes­te cap, accentuează un nas prea lung sau o față rotundă. Dimpotrivă: ele vor fi ate­nuate de o coafură um­flată ori de breton.

3. Machiajul

Un machiaj prea accentuat știr­bește per­sonalitatea unui obraz și îl face să se­mene cu o mască. Dimpo­trivă: un ma­chiaj discret și decent accentuează indivi­dualitatea expre­siei.

4. Culori

Culorile veșmintelor au și ele un cu­vânt greu de spus. Ele trebuie potrivite în funcție de nuanța părului și a tenului. De exemplu: galbenul nu se potrivește cu o blondă și porto­caliul cu o roșcată. Diz­ar­monia alun­gă farmecul. Roșcatelor li se potri­vesc nuanțele de bej, maro, verde, iar blondelor albul, negrul, culorile pu­ter­­nice. Brunetelor și femeilor cu păr cas­ta­niu li se potrivesc toate culorile, cu ex­cep­ția maroului.

5. Podoabe

Prea multe zorzoane deranjează, în loc să atragă. Nu vă transformați pieptul în uniforme de generali! Nici urechile, în cuiere! Nici degetele în suporturi pentru covrigi! Un inel gros, cu piatră mare, face o mână sub­țire și mai subțire; inelele sub­țiri și lănțișoarele fine nu se potri­vesc cu mâinile late și gâtul gros; deci - cele mai potrivite bijuterii pentru femeile slabe sunt subțiri și fine, iar femeile pli­nuțe să poarte bijuterii mari.

6. Decolteuri

Sânii goi, fără sutien, etalați pe sub ro­chiile transparente nu sunt de­loc ex­ci­tanți, ei reprezintă un șoc, nu un element de seducție. Decolteul și șlițul unei rochii trebuie gândite cu inteligență, astfel ca ele să stâr­neas­că, nu să omoare imaginația bărba­ților. Evitați deci exagerările.

7. Vorbitul

Nu repetați niciodată același lucru de trei ori, asta duce la enervare. Când vreți să convingeți pe cineva, vorbiți de trei ori despre același lu­cru, convingător. Asta apropie.

8. Gătitul

Din cauza oboselii și-a lenii, mul­te fe­mei recurg adesea la mâncare semi­pre­pa­rată, pe care o servesc în farfurii de bu­că­tărie desperecheate și cu aspect ieftin: asta nu ajută nici corpului și nici spiri­tu­lui. Încercați cât mai des să alcătuiți un meniu nou: carne proaspătă, pește proas­păt, legu­me proaspete, gătite la dorința mem­brilor familiei, măcar duminica. Și etalațiți mâncarea pe farfurii ară­toa­se, pen­tru ca masa să vă facă plăcere. E mult adevăr în vechea zicală: iu­birea tre­ce și prin stomac!

9. Soțul

Fiecare bărbat face greșeli, dar să-l bați la cap întruna pentru că a greșit - asta face căsnicia sau cuplul să pârâie. Așteptați mai bine un mo­ment liniștit, în care să-i faceți o ob­servație critică bine ar­gumentată: e mai eficient. Dar, în gene­ral, bărbații răspund pozitiv așteptărilor unei fe­mei atunci când sunt lăudați.

10. Cuplul

Privitul à la longue la televizor ame­nin­ță intimitatea cuplului. În loc să-ți tră­iești tu însuți propria expe­riență, te lași trăit, preluând de-a gata expe­ri­en­­țele altora. Știri, un film bun, ur­mă­rite din când în când, e OK. Dar mult mai important este să încerci să te apropii mai mult de celălalt. Nu vă uitați la tele­vizor câteva zile. La înce­put, liniștea vă va stin­gheri. Apoi, veți fi uimit câte aveți de spus și de ascultat.