SĂPTĂMÂNA 9-15 IUNIE

Tana Rosca
Luna plină de vineri ne face aventuroși, ju­că­uși și plini de umor. Putem descoperi lu­cruri noi călătorind, studiind sau participând la eve­nimente culturale ori putem trăi o pasiune cu totul deosebită. Emoțiile sunt mai puternice ca de obicei. Avem poftă să mâncăm și să bem mai mult, dar e preferabil să fim moderați, ca să nu ne pe­na­lizeze ficatul și bila. Mai ales că acestea sunt zgân­dărite și de Jupiter, care se pregătește să iasă din mișcarea retrogradă. Reluarea mersului direct al marelui benefic va favoriza în primul rând Ba­lan­țele, zodie în care se întâmplă evenimentul, ce­le­lalte două semne de aer, Gemenii, și într-o mă­su­ră mai mare, Vărsătorii. Și semnelor de foc (Ber­bec, Leu și Săgetător) acest interval le surâde. Miercuri, dar mai ales joi, deplasările lungi sau scurte pot fi însoțite de riscuri. Examenele se desfășoară într-o tensiune mai mare, deci încercați să vă păstrați calmul în fața profesorilor.

Semnele cardinale:

BERBECII
se agită din pricina unei pro­ble­me de familie. Acționați, dar nu forțați nota. Aceia dintre dvs. care au de condus ar trebui să fie deosebit de atenți atât vineri (când n-ar fi bine să călătoriți), cât și de miercuri încolo.
RACII au de filtrat multe informații, din­tre care unele contradictorii. Puteți avea ne­voie de opinia obiectivă a unei terțe per­soane. Digestia poate fi ceva mai pro­ble­matică vineri, în schimb, se pot regla relațiile cu colegii mai vârstă și cu colegele.
BALANȚELE care petrec weekend-ul cu amicii din vecini sau în compania rudelor se pot simți deosebit de bine, cu condiția să nu șofeze. Buna dispoziție și încrede­rea vă sporesc de luni încolo. Miercuri și joi ar fi bine să evitați să plecați la drum.
CAPRICORNII se simt obosiți în week­­end și le recomandăm să nu cedeze in­sistențelor familiei de a se întâlni, ci să-și vadă de sănătate. O perioadă de stag­nare în carieră poate fi depășită de luni. Joi pot apă­rea probleme de sănătate.

Semnele fixe:

TAURII
continuă să fie răsfățați de planeta lor guvernatoare, micul benefic Venus. Ca să vă bucurați însă din plin de desfătările ei, ar fi bine să vă restrângeți plăcerile culinare vi­neri seară și joi. O investiție care vă îngrijora în­cepe să se miște de luni.
LEII profită din plin de energiile plă­cute ale Lunii pline de vineri. Aceia din­tre dvs. care au preocupări artistice pot fi descoperiți. Aveți grijă, joi, să nu începeți să vă con­traziceți cu prietenii.
SCORPIONII au șansa să pună la punct un proiect menit să le sporească veniturile, dacă socializează cu cine tre­buie, vineri seară. Duminică vă puteți simți greoi, dar luni vă recâștigați tonusul. Miercuri și joi ar fi bine să nu vă ocupați de chestiuni bănești.
VĂRSĂTORII cei originali pot în­tâl­ni personaje la fel de ieșite din comun ca ei. Sau vă puteți întâlni cu oameni dragi pe care nu i-ați văzut de mult. Prietenii dvs. și persoana iubită nu se prea înțeleg, mai ales miercuri și joi.

Semnele mutabile:

GEMENII
, vioi și energici din pricina dublei prezențe a Soarelui și a lui Mercur în semnul lor, pot constitui deliciul so­cie­tății, vineri, dacă fac pereche cu partenerul. Cei singuri pot face o cucerire, de luni încolo. Relația de cuplu poate deveni tensionată joi.
FECIOARELE se străduiesc în con­ti­nua­re să se împartă între obligațiile fa­mi­liale și cele profesionale. La finele săp­tămânii vă iese, căci familia vă înțelege; mai greu va fi miercuri și joi.
SĂGETĂTORII reușesc să iasă, week­end-ul acesta, din vălul de tristețe în care i-a înfășurat Saturn. E probabil că veți fi sufletul petrecerii vineri seară. Prietenii dvs. pot redescoperi cât de plăcută e compania dvs., de luni.
PEȘTII implicați într-un proiect pro­fesional pot sărbători încheierea cu succes a acestuia, vineri seară. Problema e că aca­să se întâmplă o sumedenie de lucruri, mai ales da­că aveți copii care vă cer atenție și răbdare, calități pe care joi nu le prea aveți.