Săptămâna 16-22 iunie

Tana Rosca
Micul benefic Venus și energicul Marte se înțeleg de minune în weekend, permițând înfiriparea unor frumoase povești de dragoste, în care romantismul și pasiunea se împletesc în pro­por­ții armonioase. Dar poate fi vorba și despre creș­terea veniturilor, posibil printr-o afacere de fa­milie. La finalul intervalului, dragostea se poate transforma în iubire sau începutul de afacere într-un proiect de proporții. De vineri și până luni cel puțin, drumurile nu decurg așa cum ne-am dori și nici comunicarea cu anturajul sau la exa­me­ne nu funcționează cum trebuie. E cazul să gân­dim bine înainte să vorbim, iar dacă plecăm într-o călătorie, să fim atenți, să avem toate actele la noi și să nu intrăm în conflict cu nicio persoană ce re­prezintă autoritatea. Sâmbătă, visătorul Neptun intră în mișcare retrogradă, efectul fiind dificul­ta­tea de con­­centrare în lumea materială, dar și inten­si­ficarea viselor. Miercuri, Soarele intră în Rac, ur­mat îndeaproape de planeta comunicării Mercur, ceea ce înseamnă că preocu­pă­rile fami­liale trec pe primul plan.

Semnele cardinale:

BERBECII
au mai puțină energie ca de obicei, pentru că Marte, stăpânitorul lor, e într-o poziție de slăbiciune în Rac. Vă sfătuim să nu meșteriți prin casă. Încercați să evitați consumul de alimente, băuturi sau medicamente cu potențial toxic, mai ales în weekend.
RACII petrec un sfârșit de săptămână cât se poate de plăcut, dacă dau curs invita­țiilor venite de la prieteni. Micul malefic Marte în semnul dvs. vă poate provoca o stare de agitație, poate chiar nervozitate. Dar asta, de abia de miercuri.
BALANȚELE se bucură de faptul că ma­rele benefic Jupiter, care le traversează sem­­nul, a redevenit direct, au însă de furcă cu rezolvarea unor chestiuni legate de ca­rieră. De miercuri începând, nu e bine să aveți tra­tative cu șefii.
CAPRICORNII dornici de o nouă relație de iubire în viața lor au șanse să întâl­neas­că persoana potrivită. Viața cuplurilor sta­bile oscilează între dinamism și conflict. E cazul să dați întâietate partenerului, de miercuri încolo.

Semnele fixe:

TAURII
sunt răsfățați de planeta lor guvernatoare, Venus, ceea ce se vede în pri­mul rând din calitatea crescută a re­lațiilor. Crește ritmul vieții cotidiene, dar într-o ma­nie­ră plăcută.
LEII continuă să primească lecții va­loroase din partea destinului. Sunteți avan­tajați de faptul că ele pot veni chiar sub o for­mă plăcută. Feriți-vă de angajamente pe plan fi­nan­ciar pe perioada acestui interval.
SCORPIONII beneficiază de atenția și sprijinul partenerului de cuplu. Acesta vă poate alina dacă ați suferit o pierdere fi­nanciară, ori, dacă e vorba despre partenerul de afa­ceri, vă poate aduce un contract favorabil.
VĂRSĂTORII riscă să descopere că persoana de care s-au îndrăgostit este alt­fel decât și-au imaginat sau pot fi deza­mă­giți din pricina copiilor. Începând de luni, vă re­co­mandăm atenție sporită la date și detalii, în privința chestiunilor financiare. Totul ar trebui verificat.

Semnele mutabile:

GEMENII
se simt plini de energie și au multe de povestit, dar este mai profitabil să asculte ce au de spus cei mai expe­ri­mentați, mai în vârstă sau cu mai multă autoritate. Vă priește puțină liniște și introspecție.
FECIOARELE se zbat în continuare între problemele familiale ori casnice și cele profesionale. Vă puteți simți excedați, în privința celor din urmă, luni, dacă vi se cer prea mul­te. Încercați să le eșalonați. Începând de miercuri, prietenii vă sar în ajutor.
SĂGETĂTORII au de-a face cu un par­te­ner vorbăreț și deschis, în fața căruia au ten­dința de a se închide și mai mult. Atitu­di­nea este contraproductivă, mai ales luni. În schimb, din aceeași zi vă pot spori zdravăn veniturile.
PEȘTII trec prin și mai multe stări schim­bătoare ca de obicei, spre finele săptămânii, pentru că sâmbătă, stăpânul lor, Neptun, face cale-ntoarsă pe cer. Cei din anturaj însă vă pot ajuta să vă reechilibrați.