Răspuns pentru CRISTIAN P. - Brașov, F. AS nr. 1271 - "Caut tratament pentru leucemie limfatică"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Evoluția leucemiei limfatice cronice variază mult și, de aceea, efectuarea de teste ulterioare pentru stabilirea subtipurilor limfocitare afec­ta­te este uneori necesară. Rezul­tatele acestor teste pot ajuta la preci­zarea duratei de evoluție a bolii și la determinarea modului de in­sti­tuire a trata­mentului.
Datorită faptului că limfocitele sunt mature și funcționale, cei care au această afecțiune pot supra­viețui timp îndelungat fără tratament. La unii, însă, boala poate progresa mai rapid, nece­sitând un tra­tament precoce. Ghidurile terapeutice actuale reco­mandă să nu se facă trata­ment dacă singura anomalie este o creștere a numărului de lim­focite sau dacă singurul semn clinic este prezența adenopatiilor. To­tuși, în stadii mai avansate, tra­tamentul implică utilizarea chi­mioterapiei. De asemenea, în cazul in care leucemia limfatică cronică se asociază cu mani­festări hemoragice sau cu trom­bo­citopenie, este necesar trata­mentul. Tratamentul clasic uti­lizează trei clase de chimiote­ra­pice. Acestea includ agenți al­chilanți, cum ar fi cloram­bucilul, antimetaboliți (flu­da­rabina) și anticorpi mo­noclonali, precum rituxi­mabul. În unele cazuri, chimioterapia poate in­clu­de medica­mente cor­tico­steroidiene, cum este pred­nisonul.
Îndepărtarea chirur­gi­cală a splinei (splenec­to­mie) este rareori ne­cesară și se practică, în general, dacă splina devine uriașă sau dacă produce probleme, cum ar fi complicațiile ce interferează cu tratamentul medicamentos.
Tratamentul naturist (complementar) al leuce­miei limfatice cronice și al altor tipuri de leucemii presupune administrarea următoarelor remedii:
* Acidul retinoic, derivat al vitaminei A, pre­zent mai ales în sucul de morcovi, are capacitatea de a constrânge celulele leucemice să își găsească func­țiile normale. Puteți recurge la administrarea aci­dului retinoic sub formă de produs finit - VESA­NOID, 8 capsule pe zi.
* Consumul constant de orz sau arpacaș pisat și înmuiat în zer de lapte, la care se adaugă un găl­benuș crud și semințe de dovleac.
* Consumul de sucuri de mere, morcov, sfeclă, păpădie, gulie, lăptucă, spanac.
* Extractul de muguri de viță-de-vie (3x50 picături pe zi, înainte de mese).
* Seleniu organic - 400 micrograme pe zi, în cure de 90 de zile, cu 30 de zile pauză între ele.
* Salvestrol Platinum - supliment natural reali­zat din plante și fructe cultivate organic, util în pro­cesul curativ al leucemiilor, dar și al altor pato­lo­gii neoplazice.
În final, menționez că amestecul de miere, lăp­tișor de matcă, alge Chlorella și AFA a demonstrat un efect treapeutic favorabil in gestionarea leuce­miilor și a subtipurilor acestora.
Să auzim numai de bine!


Centrul de Medicină Integrativă "SECOM(R)"
București, str. Știrbei Vodă nr. 150, bl. 26C, tel. 021/316.43.92, 0733/35.40.00, e-mail: consultanta@secom.ro, www.secom.ro


"Fiica mea are urticarie recurentă"
(Răspuns pentru NICOLETA - București, F. AS nr. 1270)


Urticaria este o afecțiune care se manifestă prin erupții pe piele, sub formă de umflături (pustule), de culoare roz sau roșie, cu forma ovală sau ro­tundă și dimensiuni de la 1 mm, până la câțiva centi­metri. Uneori, pustulele pot fuziona și forma plăci mai mari. Erupția este însoțită de senzația de mâncă­rime. În marea majoritate a cazurilor, leziunile "migrează" pe corp, rămânând până la 24 de ore într-un loc și apărând apoi în alte părți ale corpului. Numele de "urticarie" provine de la denu­mirea latină a urzicii, "Urtica dioica".
Urticaria poate afecta orice parte a corpului și se clasifică în funcție de durată și cauză. Urti­caria acută este mai frecventă, simptomele durează mai puțin de șase săptămâni și afectează cel mai ades fața, gâtul, dege­tele, zona genitală la bărbați. Dacă e provocată de expunerea la alergen, urticaria erupe la câteva minute.
Urticaria cronică durează peste șase săptămâni, une­ori luni sau peste cinci ani, cu perioade de remisie și exacerbare (re­curență). Reacțiile sunt cauzate de elibera­rea unor substanțe care produc dilatarea vaselor de sânge și a celor lim­fatice, trecând în țesu­turile înconjurătoare și producând edemul. Când aceste manifestări sunt localizate în țesuturile pro­funde, apare angio­edemul. Urti­caria și angioedemul pot apă­rea împreună sau separat.
O formă gravă a urtica­riei este anafilaxia. Aceasta este o reacție gravă, care se manifestă prin dificultăți de respirație și pierderea con­știenței. Trebuie tratată ra­pid, fiind o urgență me­di­cală.
Dintre cauzele posibile ale urticariei men­ționăm:
* contactul cu alergeni sau cu substanțe non-aler­gice
* consumul alimentelor cu conținut mare de histamină
* frigul, căldura, transpirațiile, presiunea lo­cală asupra țesuturilor, lumina soarelui, apa, con­tactul cu anumite suprafețe, prosoape, mobilier, brățări, curele etc.
* unele medicamente
* infecții (hepatita, mononucleoza, infecții den­tare, parazitare, urinare, respiratorii, Helico­bacter pylori)
* unele afecțiuni autoimune (lupus eritematos sistemic, sindromul Sjögren, bolile autoimune tiroidiene)
* unele dezechilibre hormonale
* stresul
* istoricul familial de urticarie sau angio­edem.
În cazul copiilor, predomină urticaria acută, cauzată frecvent de reacții alergice la produsele alimentare, de infecții acute, infecții virale ale tractului respirator, mușcături de insecte. Urti­caria nu este o problemă gravă de sănătate, dar reduce calitatea vieții.
Tratamentul corect, pe termen lung, poate avea rezultate bune.
Primul pas foarte important în tratarea bolii este iden­tificarea factorilor declanșatori și, pe cât po­sibil, eliminarea lor.
Tratamentele medicamentoase includ anti-pru­ri­gi­noase (reduc mâncărimea), anti-histami­nice, cor­ticosteroizi, antiinflamatoare, antago­niști ai substanțelor inflamatoare, imunomo­du­latoare și sunt administrate etapizat în funcție de rezultatele obținute. Tratamentul este stabilit de medicul der­matolog, imunolog sau alergolog și depinde de vârsta pacientului, factorii favorizanți ai bolii, tipul manifestărilor, răspunsul la terapie.
Tratamentele naturale elaborate în Centrul de Medicină Integrativă SECOM(R) sunt asociate tra­tamentelor alopate și ajută la îmbunătățirea calității vieții bolnavului prin:
* susținerea stării generale de sănătate
* reducerea factorilor favori­zanți și a simptomelor bolii
* reducerea efectelor neplă­cute ale medicamentelor administrate.
Recomandările sunt personali­zate pe baza ana­lizei holistice a fiecărui bolnav. Pentru evalua­rea stării globale de sănătate, etapa esențială în elabo­rarea programului de tratament natural, în Centrul de Medicină Integrativă SE­COM(R) utilizăm și tes­tarea EIS (electro­scanarea interstițială). Testarea prin EIS oferă informații privind starea funcțio­nală a diferitelor organe și riscurile de apariție a unor afecțiuni imunologice, respiratorii, cardiovasculare, endocrine, genito-urinare, metabolice, digestive, neurologice, înainte ca ele să poată fi evidențiate prin analize sanguine sau imagistice. Testa­rea permite și urmărirea evo­luției stării de sănătate și a re­zultatelor obținute prin admi­nis­trarea tratamen­tului comple­mentar adecvat.
Produsele naturale din portofoliul SECOM(R) care conțin extracte ino­vatoare din plante sunt ex­trem de bine verificate, de­con­taminate, purificate și rea­lizate pe baza unor tehnologii avansate și cu standarde calitative foarte înalte, ceea ce le conferă eficiență și siguranță maximă.
Produsele îmbină experiența medicinei tradi­ționale chineze, a medicinei ayurvedice, a fitote­rapiei europene și homeopatiei, folosind la maxi­mum potențialul terapeutic imens pe care îl au plantele.
Abordarea holistică și integrativă a pacien­tului, calitatea excepțională a produselor Secom(R) (peste 300 tipuri) sunt factorii esențiali pentru obținerea unor rezultate favorabile și în cazul fiicei dvs., dar și al altor bonavi care solicită în paginile acestei pres­tigioase reviste programe de tratamente natu­rale pentru diferite afecțiuni.