ZODIACUL LUNII IULIE

Tana Rosca
- Energia lunii Iulie este explozivă și fragmentată, prefigurând cele două puternice eclipse din August. Până pe 4, ne vine greu să ne gestionăm nervii provocați de cei din familie și nici comunicarea nu funcționează. Dar Mercur ne ajută totuși, pe 7, când intră în Leu, să ne înțelegem mai bine. E cazul să avem discuții lămuritoare acum, deoarece luna plină din Carpricorn, care se petrece în dimineața zilei de 9, este o adevărată bombă energetică, iar dacă nu reușim să ne verbalizăm nemulțumirile până atunci, izbucnirile nervoase ne pot afecta serios relațiile, atât cu cei de-acasă, cât și cele profesionale.17 este o altă dată când energiile sunt la cote înalte. Există risc de accidente, dorințele noastre pot fi complet nerealiste și comunicăm alandala. Aspectele frumoase ce se înșiruie între 18 și 21 ne ajută să creăm o nouă ordine, mai armonioasă, în viața noastră, mai ales trigonul dintre cei doi benefici, Venus în Gemeni, cu Jupiter în Săgetător. Luna Nouă din Leu, ce se petrece duminică, pe 23, vine cu un nou amestec cu potențial periculos. N-ar trebui să facem eforturi și nici să ne luăm la harță cu autoritățile. Dar și dacă o facem, împăciuitoarea Venus ne oferă posibilitatea unei împăcări, pe final de lună -

BERBEC
Ciondăneli


Relațiile familiale, mai ales cele cu bărbații, pot fi difi­cile la început de lună, în special pe 2 și pe 4, și ar trebui să vă gândiți bi­ne dacă nu pierdeți prea multă energie ciondănindu-vă, în loc să vă con­centrați pe carieră. Si­gur, nu pu­teți să lăsați ca familia să devină un câmp de bătălie, însă amânați dis­cu­țiile până după data de 6, când un aspect mai lin permite o comu­ni­ca­re rezonabilă și resta­bi­lirea ar­mo­niei. În jurul datei de 18 se poate pro­duce o reapropiere de cineva din neam, de care e posibil să fi fost înstrăinați. Din 21, planeta dvs. gu­vernatoare intră în Leu și deveniți mai creativi, mai puși pe distracție, dar nu în preajma Lunii noi din 23, când sunteți atrași de speculații neinspirate.
BANI: Venus, care e și pa­troa­na banilor, vă susține până pe 5, dar vă poate ajuta și în res­tul lunii cu niște câștiguri oca­zionale ori colaborări.
CARIERĂ: Străduiți-vă să nu vă ambalați în dis­cuții contradictorii cu șefii, măcar până pe 4 și în preajma Lunii pline. Până pe 21, când Marte părăsește Racul, n-ar fi de dorit să lucrați în echipă.
DRAGOSTE: Noi povești de iu­bire încep să se le­ge, ideal ar fi după Luna nouă din 23. Un hop există pentru relațiile fixe, pe 8-9.
SĂNĂTATE: Calitatea somnului poate lăsa de dorit, iar în jurul datei de 18, labele pi­cioa­­relor pot fi deosebit de sensibile.

TAUR
Blocaj în carieră


Micul benefic Venus, stăpânitoarea sem­nu­lui dvs. zodiacal, vă însoțește până pe 5, ferindu-vă de o bună parte dintre be­lelele pe care le pățesc celelalte zo­dii. Doar pe 2 poate să vi se tulbure bu­na dispoziție, și anume - dacă în­cer­­cați să interveniți ca mediatori în cer­turile prietenilor dvs. Tot pe 2 v-am sfătui să nu vă urcați la volan, dacă se poate. Dacă nu se poate, conduceți preventiv. Viața de familie devine din ce în ce mai agitată, cu începere din 21. Ar fi bine să nu intrați în dispute cu cei care vor să ia decizii pentru toa­tă lumea, fără să ceară acordul ni­mănui. Discuțiile pe tema asta decurg cel mai bine între 7 și 25.
BANI: Miezul verii se anunță pro­ductiv pentru dvs., de­oarece Venus vă dă posibilitatea să vă distingeți prin creativitate și să ob­țineți creșteri salariale, începând din 6. Doar în jurul datei de 25 ar putea apărea probleme, poate în privința unor datorii.
CARIERĂ: Un context familial mai încărcat vă con­su­mă mult din energia necesară pentru a progresa în carieră. De aceea ar fi indicat să nu vă angajați în proiecte complicate, în special după 20.
DRAGOSTE: O iubire foarte in­ten­să la început de lună vă poate trezi memorii și nostalgii.
SĂNĂTATE: Ajunge să vă res­pec­tați orele de somn și să țineți în frâu apetitul, ca să rămâneți în parametri.

GEMENI
Încurcături profesionale


Sunteți o zodie cu o mare ne­voie de mișcare și diver­si­tate, dar luna aceasta s-ar putea ca pâ­nă și dvs. să vă doriți pu­ți­nă li­niște. Atât timp cât be­ne­ficiați de aju­torul pla­ne­tei dvs. guver­natoare, Mercur, adică între 6 și 25, faceți față, deși din 21 de­vine tot mai greu. Ca mă­sură pre­ven­tivă ar fi bine să evitați angajamentele sociale foarte ferme, să ră­mână să confirmați de așa manieră încât să nu supărați pe ni­meni, dacă nu puteți onora întâl­nirile stabilite. Între 18 și 21 puteți rezolva niște chestiuni care au ră­mas încurcate de prin 2015. Din 24 vă puteți dedica atenția problemelor gospodărești. Găsiți rapid rezolvări eficiente.
BANI: Puteți pune pe picioare un plan care vă asigură creșterea veniturilor directe, cu con­diția să vă temperați nerăbdarea, mai ales până pe 20. Zilele cu risc de con­flicte legate de bani sunt 3, 5, 11, 18 și 21.
CARIERĂ: 18, 24 și 25 sunt zi­le­le în care nici far­me­cul dvs. per­so­nal și nici ex­pe­riența tre­cu­tu­lui nu vă pot scoa­te din încur­cături pro­ve­ni­te din neatenție. Dacă vreo sar­cină de serviciu vă e ne­cla­ră, cereți lămuriri.
DRAGOSTE: Începând din 6 veți putea re­adu­ce ar­mo­nia în cu­plu, dacă nu vă pierdeți răb­darea pe 24.
SĂNĂTATE: Luați-vă timp pen­tru odihnă și re­creere, până pe 5.

RAC
Energie greu de gestionat


Planeta Marte, care vă vi­zi­tează până pe 20, vă aduce un important aport de energie, dar vor fi și zile în care aceasta va fi greu de controlat, cum ar fi cea de 3 și în preajma Lunii noi din Capricorn, din 9. Mi­cul malefic va scoate la lu­mină tensiuni în relațiile din­tre familia dvs. și par­te­nerul de cuplu. Ar fi bine să invitați o rudă prin alianță, a cărei simplă prezență poate detensiona at­mos­fera. Venus își face simțită prezența în cercul de prieteni până pe 6, dar apoi efectul său va fi mult mai sub­til. Vi se poate cere să faceți anumite sacrificii pentru oameni dragi din viața dvs., dar câștigul spriritual care decurge de aici merită efortul. Mai târ­ziu ar putea să apară și vreo răs­plată concretă.
BANI: Situațiile favorabile con­tinuă să apară, multe din­tre ele prin intermediul prietenilor, dar din 21 încolo va trebui să vă stră­duiți serios să faceți față ritmului pe care îl presupun aceste de­mer­suri. Dacă e vorba despre în­che­ierea unor contracte, aș­teptați până după Luna nouă din 23.
CARIERĂ: Mergeți în con­tinuare pe ur­mele viziunii dvs. în­drăz­nețe, dar fiți concilianți în jurul datei de 18.
DRAGOSTE: Luna plină din 9 poate afecta emo­țio­nal în special cuplurile stabile.
SĂNĂTATE: Micul benefic Ve­nus vă poate ame­liora afecțiunile cronice, începând din 6.

LEU
Slalom printre dușmani


Luna nouă de la finele lunii tre­cute a putut să răscolească anu­mite animozități împotriva dvs. Pentru că e vorba despre dușmani as­cunși, n-aveți cum să puneți lucrurile la punct direct, dar până pe 6, puteți contracara bârfele, dacă nu pi­cați în capcana de a vă enerva, ci vă interesați de unde vine zvonul. Altminteri e posibil ca atacurile din umbră să devină tot mai evidente, cel puțin pâ­nă pe 20. Ziua cea mai dificilă este cea de 4, iar cea mai po­trivită pen­tru a corecta afirmații ca­lom­ni­oa­se este cea de 7. Ce este cert e că vă pu­teți baza pe prieteni, în com­pania cărora veți putea petrece multe clipe frumoase, sub influența lui Venus, în­cepând din 7. Din 21 în­colo, pu­ter­nicele energii ale lui Marte trec în sem­nul dvs. zodiacal, dar de dvs. depinde să le gestionați într-o manieră cons­truc­tivă, ceea ce va fi cam greu pe 26, când Mar­te întâlnește Soarele în Leu.
BANI: Mercur intră pe 26 în zo­dia Fecioarei și vă permite să negociați condiții favorabile con­tractuale sau să desfășurați cu succes activități comerciale.
CARIERĂ: Cel mai bine navigați prin­tre capcanele puse de inamicii dvs. ascunși, între 7 și 25, cât timp Mercur în semnul dvs. vă face atenți la detalii.
DRAGOSTE: Cei doi be­ne­fici, Venus și Jupiter, pot complota pentru a vă găsi o de­­licioasă iubire de vară, în special în perioada 18-21.
SĂNĂTATE: Calitatea somnului poate fi nemul­țu­mi­toa­re până pe 6, iar până pe 20, vă pot bântui migrene.

FECIOARĂ
Relațiile cu ceilalți, sub presiune


Viața dvs. socială se precipită ca un vârtej. De aceea este bine să vă asigurați că nu intrați în conflicte cu prietenii la început de lună, în special pe 2 și pe 4, sub nicio formă în preajma Lunii pline din data de 9 și nici pe 17. Este de o mare importanță autocontrolul în datele menționate, pentru că există riscul ruperii unor relații, pe care le veți regreta mai târziu. Mai mult, s-ar putea declanșa dușmănii as­cun­se, care ar putea deveni virulente du­pă 21, culminând pe 26. Vestea bună este că, în aceeași dată de 26, planeta dvs. guvernatoare Mercur intră în semnul dvs. și vă redă acea claritate mentală de care aveți ne­voie.
BANI: Luna plină din 9 vă poa­te împinge la acțiuni bă­nești riscante. Mai exis­tă o va­rian­tă, respectiv cea ca anu­mi­te per­soane să vă pre­se­ze să vă ală­turați lor în niște spe­culații perdante.
CARIERĂ: Micul benefic Venus vă netezește calea către o ascensiune nu neapărat spec­taculoasă, dar lesnicioasă. Avansați ca urmare a bunelor relații pe care ați știut să le cultivați cu șefii.
DRAGOSTE: Tot Luna plină este cea care poate pune accentul asupra laturii dominatoare, poa­te chiar abuzive a persoanei iubite.
SĂNĂTATE: Starea dvs. este sta­ționară, doar că du­pă 20 pot apărea puseuri de tensiune.

BALANȚĂ
Feriți de rele


Cu marele benefic Jupiter alături, sunteți fe­riți de aproape toate relele. Aproape, pentru că Luna plină din Capricorn, din 9, vă poate tulbura temporar acest echilibru, făcându-vă să realizați felul în care anumite conflicte pe plan profesional vă pot contamina viața de familie. De astă dată nu funcționează nici optimismul de paradă și nici folosirea familiei ca bastion. Încercați să treceți, pur și simplu, prin situația existentă, fără a încerca să o influențați în vreun fel. Veți fi răsplătiți din plin pen­tru obiectivitate și curaj de către micul benefic Ve­nus care, între 18 și 21, va forma un frumos tri­gon cu marele benefic Jupiter, redându-vă în­cre­derea în farmecul și capacitățile dvs. diplomatice.
BANI: Creșteri salariale nu se anunță, dar până pe 5, vă pot intra în cont rezultatele unor plasamente făcute cu inteligență.
CARIERĂ: Soarele și Marte sunt - nu doar pla­nete competitive, ci și agresive și, din păcate, descriu atitudinea șefilor dvs. Încercați să-i evitați pe cât posibil la începutul lunii, dar mai ales în jurul Lunii pline.
DRAGOSTE: Dispuneți de toată toleranța ju­pi­teriană față de partener, iar dacă ple­­cați în concediu în străinătate după 5, vă puteți aș­tepta la o poveste romantică, dacă sun­teți singuri.
SĂNĂTATE: Stagnarea limfei vă poate accentua celulita.

SCORPION
Joc de emoții


A ceia dintre dvs. care pleacă la drum lung și șofează ar trebui să se bazeze mai puțin pe reflexele lor, de regulă excelente, și sub nicio formă să nu conducă riscant, de la începutul lui Iulie și până la temperamentala Lună plină din data de 9. Și pe 11 mai pot fi câteva momente de risc, dar mai puțin pronunțate. Pe de altă parte, vă pu­teți aștepta și la momente de satisfacție, în spe­cial pe 5, 18 și 21, când este posibil ca oameni care v-au trecut cu vederea anumite calități să aibă ne­voie de exact acele însușiri ale dvs. N-ar strica să fiți iertători, în felul acesta aveți mai multe de câș­tigat pe termen lung. Întrevederile cu prietenii vă fac din ce în ce mai multă plăcere, începând din 26.
BANI: Încă nu dispuneți de larghețea pe care v-ați dori-o, însă Venus în Gemeni, din 6 iulie, vorbește despre investiții lucrative, pe care le pu­teți înfăptui. Singurele zile defavorabile luna aceas­ta sunt 24-25 și 30.
CARIERĂ: E bine să discutați cu șefii în amă­nunt proiectele de care urmează să vă apucați, începând din data de 7, pentru ca totul să fie clar, pe 20, când lucrurile se precipită.
DRAGOSTE: Asteroidul Chiron intră în mișcare retrogradă pe 2 și asta vă poate face să retrăiți anumite răni emoționale din trecutul dvs. Dar poate fi și o oportunitate de a le vindeca.
SĂNĂTATE: Problemele vi le puteți provoca chiar dvs., în măsura în care vă dați frâu liber poftelor. Acestea pot fi exagerate în preajma datei de 18.

SĂGETĂTOR
La cheremul lui Saturn


Lecțiile pe care încearcă să vi le transmită ma­rele disciplinator Saturn în zodia dvs., aflat în miș­care retrogradă până în august, sunt în con­tinuare ușor de asimilat. Asta, pentru că planetele care se perindă luna aceasta prin Leu facilitează înțelegerea lor, iar dvs. aveți suficientă onestitate pentru a vă confrunta cu propriile slăbiciuni. Dar vor fi și momente în care vă va fi greu să ac­cep­tați adevăruri despre dvs., cum ar fi în 26 când, în loc de a vă uita la o greșeală evidentă, vă puteți decide să dați vina pe oricine altcineva. În schimb, revelațiile din jurul datei de 20 le inte­grați cu ușurință.
BANI: Deciziile legate de bani ar trebui amânate până după Luna plină din 9. Și mai există riscul de a face o mișcare neins­pi­rată sub influența unui prieten, pe 18.
CARIERĂ: Venus vă ajută până pe 5 să vă armonizați relațiile de muncă, ba chiar să dați tonul în echipă. Convorbirile cu șefii devin productive după 25.
DRAGOSTE: Cu excepția datei de 18, viața dvs. amoroasă se anunță pe cât de plă­cută, pe atât de lipsită de monotonie, căci per­soana iubită știe mereu să vă suprindă. Cuplurile ma­trimoniale se bucură, la rândul lor, de tan­dre­țea lui Venus, începând din 6, mai puțin însă pe 24.
SĂNĂTATE: Odihna face minuni, până pe 5, pentru restaurarea energiilor dvs.

CAPRICORN
Sub presiune


Luna plină se petrece în iulie, în semnul dvs., dar acesta nu este, din ne­fe­ri­cire, un motiv de bucurie, deoarece aspectele pe care le desenează Luna pe cer sunt tensionate. Si­tua­ții și sentimente pe care ați încercat să le mi­ni­malizați pot erupe. Mai este posibil ca anumite aș­teptări pe care le-ați avut să se fi dovedit exagerate. Dar, de regulă, sunteți persoane care știu să se adap­teze relativ ușor la situații austere. Cei care doresc să vă țină pe loc pot fi neutralizați mult mai ușor pe parcursul acestei luni, când își pot da în vileag intențiile, mai ales în preajma datei de 20.
BANI: Încă din 7 e posibil să primiți un număr de propuneri de afaceri, dar gândiți-vă cu atenție câtă strădanie presupune fiecare. În caz contrar, s-ar putea să vă dați seama către finalul lunii, cel mai probabil în jurul datei de 26, că v-ați propus prea mult.
CARIERĂ: După o sperietură în preajma Lunii noi, constatați că, de fapt, evoluați în direcția cea bună. O confirmare categorică în acest sens apare în jurul datei de 19.
DRAGOSTE: Cele mai romantice zile ale lunii sunt primele cinci. Furtuni de vară pot izbucni în cuplurile consacrate în preajma Lunii pline din data de 9.
SĂNĂTATE: Venus se ocupă de forma dvs. fizică, după 6.

VĂRSĂTOR
Însingurări pasagere


La început de lună s-ar pu­tea să simțiți din ce în ce mai mult nevoia de-a fi singuri, pentru că aveți impresia că pe ni­meni nu interesează cu adevărat ce faceți și cum vă merge, iar aceste sentimente nu tocmai plăcute vor atinge probabil apogeul în jurul Lunii pline din data de 9. În ultimele zile înainte de Luna plină, relațiile cu femeile pot deveni dificile, așa încât, dacă aveți în jurul dvs. persoane de gen feminin cu care nu vă înțelegeți grozav, țineți-vă la distanță de ele. La mijlocul lunii, în schimb, în special Văr­sătorii născuți în cel de-al doilea decan, vor fi răs­fățați de cei doi benefici, Venus și Jupiter.
BANI: Starea de nesiguranță financiară sau neîncredere că puteți face față unor în­cercări, care se poate instala din data de 2, aparține de trecut și n-ar trebui să vă țină pe loc.
CARIERĂ: Un complot țesut împotriva dvs. poate exploda în preajma Lunii pline, dar dacă vă păstrați calmul, scăpați cu bine.
DRAGOSTE: Cuplurile stabile pot trec prin mo­men­te aventuroase, începând din 20, când partenerul dvs. e autoritar și tem­pe­ra­men­tal. O iubire de vară poate înflori între 18 și 21.
SĂNĂTATE: O posibilă infecție latentă poate erupe în preajma Lunii pline.

PEȘTI
Grabnic ajutători


Asteroidul Chiron, supranumit și "vin­de­cătorul rănit", intră în mișcare retrogradă pe data de 9, ceea ce, împreună cu sensibilul Nep­tun, tot în semnul dvs., vă poate face deosebit de receptivi față de suferințele altora, mai ales dacă vă aduc aminte de necazuri similare prin care ați trecut. Ajutându-i pe ceilalți, și vechile dvs. răni pot fi vindecate. Anumite obligații, poate față de cineva din familie, pot deveni mai ușoare, în cea de-a doua parte a lunii. Vă poate veni în ajutor o rudă prin alianță sau mai tânără.
BANI: Rezistați presiunilor care pot apărea în preajma Lunii pline din 9 și nu in­trați în economii, altfel riscați o pierdere. Pe 17, vă puteți hazarda la jocurile de noroc dar în restul lunii e bine.
CARIERĂ: Echilibrul emoțional din familie vă ajută să vă concentrați mai mult asupra carierei. Aveți însă grijă să nu intrați în conflicte cu colegii după 20, dar mai ales pe 26.
DRAGOSTE: O dragoste cu năbădăi se poate materializa în viața dvs. în preaj­ma datei de 9, o dragoste care vă poate face să puneți capăt unei legături fără profunzimi emo­țio­nale. Comunicarea se înviorează în cazul cuplu­ri­lor formate.
SĂNĂTATE: Îngrijiți-vă coloana și menaja­ți-vă inima.