Luptați cu osteoporoza!

Andrei Cheran
- Boală specifică bătrâneții, îți roade oasele, fără să o poți vindeca. Singura soluție este să o previi -

În țările dezvol­tate, osteoporoza începe să se plaseze tot mai mult în vârful tuturor "bolilor civiliza­ției". Ea afectează în mod egal bărbații și femeile. Osteoporoza înseamnă deficit de calciu în oase. Odată cu îmbătrânirea, oasele noastre devin po­roase și încep să semene cu șvaițerul. Cel mai bun lucru este să oprești înaintarea bolii. Iată cum:

Remedii contra osteoporozei

Coji de ouă
Introduceți o coajă de ou în apă care fierbe timp de cinci minute, lăsați-o să se usuce, apoi introduceți-o în mașina de râșnit cafea. Consumați cam 0,5-1 gram pe zi. Puteți să o amestecați cu sucul stors dintr-o jumătate de lămâie sau să o adăugați la cerealele și brânza cottage, pentru prevenirea osteoporozei. Folosiți această terapie de două ori pe an (în ianuarie și noiembrie).

Suc din frunze de ridichi negre
Pentru a obține cele mai bune efecte, folosiți un amestec de sucuri stoarse din frunze de ridichi (90 ml), păpădie (90 ml) și morcovi (280 ml), în două părți - dimineața și seara.

Flori de fân
Puneți un pachet de flori de fân (se găsește la unele magazine pentru animale de casă) într-o oală de cinci litri și turnați peste el trei litri de apă fiartă. Puneți capacul și fierbeți la foc mic timp de 15 minute. Pregătiți o baie la temperatura de 45-50 de grade Celsius și turnați în ea extrasul de fân. Faceți o ase­menea baie de 15-20 de minute în fiecare zi sau o dată la două zile (în total, 10-12 asemenea băi).

Să trecem în revistă toți pașii care ar trebui făcuți dacă suferiți de osteoporoză:
1. Schimbați-vă alimentația - evitați produsele care elimină calciul din oasele dvs. (cafea, grăsimi animale etc.).
2. Beți sucuri de fructe proaspăt stoarse (cel puțin două pahare pe zi).
3. Asigurați-vă că alimentația dvs. conține o cantitate adecvată de vitamine naturale (în special vitaminele C și D).
4. Consumați zilnic o coajă de ou făcută pulbere, un ou fiert moale și un măr.
5. Consumați în mod regulat fasole, mazăre, broccoli și fulgi de ovăz - toate acestea sunt bo­gate în estrogeni.
6. Faceți dușuri reci și fierbinți alter­nativ, dimineața și seara.
7. Întăriți-vă oasele prin exer­ciții zilnice (de pildă, dansați și săriți pe ritmul muzicii dvs. pre­ferate timp de 10-15 minute).
8. Purificați-vă trupul periodic, ținând cure de detoxifiere.