Balul fructelor

Iulia Vlad
- Unde-s doi puterea crește. Așa se întâmplă și când leacurile de frumusețe au la bază o combinație de fructe proaspete, cărora li se sporește puterea cu ajutoare din cămară și frigider -

Loțiune pentru tonifierea și fermitatea pielii
Ingrediente: suc proaspăt de ci­reșe, ceai concentrat de coada-ca­lului, în cantități egale.
Amestecați ingredientele și loțio­nați tenul, gâtul și decolteul cu li­chidul obținut. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi spălați-vă. Pentru o mai mare eficiență, aplicați com­pre­se înmuiate în preparat, pe care le țineți 15 minute pe față.

Loțiune pentru piele deshidratată sau arsă de soare
Ingrediente: suc proaspăt de pe­pene galben, lapte sau iaurt în can­tități egale.
Se fac com­pre­se din tifon, care se înmoaie în sucul de pepene ames­tecat cu laptele, și se aplică pe zona cu probleme. Se lasă să acționeze 15 minute.

Tratament pentru coate uscate, cu piele maro
Ingrediente: suc proaspăt de roșii, suc de lămâie, sare grunjoasă.
"Umeziți" sarea cu sucul de roșii amestecat cu sucul de lămâie și ma­sați coatele, până când sarea se to­pește. Clătiți cu apă călduță, șterge­ți-vă și aplicați pe coate o cremă gra­să cu gălbenele. Tratamentul trebuie urmat de cel puțin 3 ori pe săp­tă­mână.

Mască chinezească împotriva ridurilor
Ingrediente: două caise bine coap­te, o linguriță ulei de Camelie (ulei de ceai verde).
Zdrobiți cu furculița caisele, ca să se transforme în piure, și adăugați uleiul de Camelie, amestecând bine. Întindeți preparatul pe față, gât și decolteu. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Mască împotriva petelor și a pistruilor
Ingrediente: 2 linguri suc proas­păt de piersici, o lingură suc de lă­mâie, o lingură tărâțe de grâu, o lin­guriță miere.
Se amestecă in­gre­dientele și se frea­că ușor zona cu pete sau pistrui. După 15 minute, se înde­păr­tează cu apă călduță.

Scrub pentru față
Ingrediente: suc proaspăt de vi­șine, 2 linguri de zahăr tos.
Amestecați zahărul cu sucul de vișine și masați cu mișcări circulare fața, gâtul și decolteul, până la to­pirea zahărului. Clătiți cu apă căl­du­ță.

Mască pentru ten gras, acneic
Ingrediente: suc proaspăt de zmeu­ră, fragi sau căpșuni, argilă.
Amestecați argila cu sucul de zmeură, până ajunge la consistența unei paste groase. Întindeți-o pe față și lăsați-o 20 de minute. Clătiți cu apă călduță.