Săptămâna 4-11 august

Tana Rosca
Luni se va petrece penultima eclipsă a acestui an. Este vorba despre o eclipsă parțială de Lună, care îl are ca guvernator pe Mercur, res­pon­sabil de comunicare și deplasare. Provocarea va fi deci să ne acceptăm emoțiile, care pot fi pro­nun­țate, dar să le îmbrăcăm într-o exprimare care să-i facă pe cei din jurul nostru să înțeleagă ce simțim. Eclip­sele de Lună le afectează mai mult pe femei decât pe bărbați și se succed într-un ritm de șase luni, în care trecem printr-o perioadă de clarifi­care a devenirii noastre ca ființe simțitoare. Ne-ar fi deci de folos să ne ducem cu gândul în luna fe­brua­rie, să vedem cum au arătat relațiile noastre cele mai importante atunci, care au fost reacțiile noas­tre și, comparându-ne cu cine am devenit în­tre timp, putem distinge care dintre atitudinile noas­­tre de atunci au devenit depășite și pot fi lă­sate în urmă. În felul acesta, permitem unui nou ciclu de transformare să înceapă. El va dura până pe 31 ianuarie 2018. Domiciliul lunar în care se pe­tre­ce eclipsa favorizează dezvoltarea proiectelor noas­tre practice, promițând reușită materială, dar poa­te afecta advers relațiile de prietenie, căsă­to­riile și conceperea unui copil. Eclipsele vizează un nu­măr restrâns de persoane. Cele care sunt acum afectate sunt cele născute la mijlocul zodiilor Tau­rului, Leului, Scorpionului și Vărsătorului.

Semnele cardinale:

BERBECII
, indiferent de gen, vor să fie mai bărbați ca oricând și să-și stă­pâ­neas­că emoțiile. Această atitudine supermas­culină le-ar putea afecta relațiile cu femeile. Des­chi­derea mentală și umorul îi salvează, însă.
RACII, stăpâniți de Lună, sunt mereu afectați mai puternic decât alte semne de eclipsele lunare. Aceasta poate aduce la suprafață toxicitate atât în corp, cât și în relațiile emoțional-sexuale sau chiar foarte concret, în afacerile pe care le au în derulare din februarie.
BALANȚELE fac parte dintre semnele ca­re pot folosi productiv energia acestei eclip­se. Jupiter în semnul dvs. desenează un as­pect frumos către Luna eclipsată în Văr­sător, ceea ce vă permite să vă uitați cu mai multă des­chidere la propria dvs. emoționalitate.
CAPRICORNII care au avut dificultăți în carieră legate de femei pot înțelege, ca ur­ma­re a eclipsei, nu doar de unde au por­nit aceste probleme (în februarie) dar ar putea găsi și o mo­dalitate de a le rezolva.

Semnele fixe:

TAURII
au avut și au relații bune de muncă cu colegii, ceea ce îi va ajuta să facă față cu bine solicitărilor profesionale pre­fi­gurate de eclipsă. E bine să rămâneți rezervați față de șefe și să vă implicați cât mai puțin în luptele pentru autoritate în familie.
LEII nu au răbdare cu izbucnirile emo­ționale ale femeilor din viața lor. De aici se pot trage destule belele în timp, care pot exploda la sfârșitul lui ianuarie, anul viitor.
SCORPIONII profund implicați în­tr-un proiect profesional de anvergură, de care poate depinde un mare salt în carieră, pot neglija nevoile emoționale ale femeilor din familie. În plus, promovarea depinde de factori pe care nici nu-i puteți controla.
VĂRSĂTORII, gazdele eclipsei de Lună, au nevoie de mare răbdare cu pro­priile sentimente. Vi se întâmplă adeseori să vă reapară trăiri reprimate la vre­mea aceea - în cazul acesta, în februarie.

Semnele mutabile:

GEMENII
ar face bine să renunțe la plă­cutele excursii de weekend. Din păcate, exis­tă un pronunțat risc de accidente, așa că, în cazul în care este obligatoriu să conduceți, con­du­ceți preventiv.
FECIOARELE sunt expuse fie unor ma­șinații puse la cale de rivalii bărbați, fie se pot trezi dați peste cap de probleme de să­nătate. Acestea vizează cel mai probabil sistemul nervos central, gleznele sau gambele.
SĂGETĂTORII se pot certa aprig cu cei din anturaj, rude sau vecini. Încercați să nu vă implicați nici în discuțiile contradictorii și evitați pe cât puteți să urcați la volan.
PEȘTII care s-au încrezut prea mult într-o pretinsă prietenă și-ar putea da seama că s-au confesat unei dușmance ascunse. Urmările cele mai nefericite ar fi dacă persoana respectivă se numără printre colegele de serviciu. Menajați-vă de asemenea inima și capul.