Măști anti-caniculă

Redactia
- Vipiile aprinse ale verii nu ne seacă doar energia și pofta de viață, ci și pielea de pe obraz. Că vă aflați la mare, la munte sau pe "plajele" de asfalt din orașe, urgența este aceeași: pielea are nevoie de umezeală și vitamine -

Mască energizantă cu castraveți
(Împrospătează pielea ofilită)

Castraveții împrospătează și vitali­zează obrazul, prin conținutul lor ridicat în umiditate și în vitami­nele A și C. În plus, conțin și enzime care hrănesc pie­lea în profunzime. Așa se explică cele­britatea lor, încă de pe vremea împă­ră­teselor egiptene și romane. Brânza de vaci are, în schimb, proteine. Nu există o altă tovărășie mai demnă de încredere, când e vorba de frumusețea obrazu­lui.
Rețetă: Dați pe răzătoarea cea mică un castravete proaspăt (de di­mensiune mij­lo­cie și cu coaja brobo­nată). Ames­tecați 2 linguri de răză­tură cu o lingură de brânză proaspătă de vaci. Întindeți compoziția pe obraz și lăsați-o să acțio­neze 15 mi­nute. Clătiți-vă cu apă călduță.

Mască cu smântână și zmeură
(Înmoaie pielea uscată de soare și vânt)

Iată un mijloc ideal de în­grijire a tenului pe timp de vară: zmeura con­ți­ne din belșug vi­ta­mina A, zaharuri naturale și en­zime care înmoaie su­pra­fața tenului. În combinație cu smân­tâna, alimen­tează pielea uscată fără să producă iri­tații sau înroșiri.
Rețetă: Amestecați un pumn plin de zmeură proaspătă cu o lin­gu­riță de mie­re și 2 linguri de smân­tână. Întindeți com­poziția pe obraz și lăsați-o să acțio­neze 15 minute. Clătiți-vă cu apă căl­duță (la tempera­tura camerei).

Mască de față cu albuș de ou
(Proteinele regenerează pielea)

Masca pe bază de albuș acționea­ză ca un mini-lifting, dar ea irită pie­lea puțin, așa că nu trebuie folo­sită mai mult de două ori pe săp­tămână. Albușul bătut în­tărește și netezește pielea, strânge porii dilatați și ate­nuează ridurile subțiri.
Rețetă: Bateți spumă albușul de la un ou. Intro­du­ceți apoi în el o lin­gu­riță din crema dvs. de obraz, pu­nând-o câte puțin și amestecând. În­tin­deți compoziția pe obraz și lă­sați-o să acționeze 10 minu­te. Clă­tiți-vă cu apă călduță.