Răspuns pentru MARIA ȘTEFAN - București, F. AS nr. 1274 - "Caut tratament pentru tălpi fierbinți"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Cu siguranță, în cazul soțului dvs., sintagma "tălpi fierbinți" nu reprezintă alt­ceva decât exprimarea simpto­ma­tică a complicațiilor diabetu­lui, patologie cu care se confrun­tă de mai mult timp. Spun asta, pentru că, în timp, complicațiile diabetului (afecțiuni cardio-vas­culare, retinopatie diabetică, ne­fropatie, creșterea riscului de infecții etc.) implică și instalarea neuropatiei periferice, cauzată de ni­velurile crescute ale glicemiei care, încet dar sigur, distruge rețeaua de nervi (le afectează capacitatea de a transmite mesaje) ce conectează creierul de mușchi, piele și celelalte organe. Înțepăturile, sen­zația de arsură, parestezia sunt simptome obișnuite ale neuropatiei diabetice, iar cu timpul, în lipsa unui tratament adecvat și a unui re­gim alimentar corect, se poate ajunge până la pierderea totală a sen­si­bilității în zonele afectate. Mai mult, distrugerea nervilor care controlează funcțiile auto­no­me (sistemul neuro-vegetativ) poate duce la creșterea frecven­ței car­diace, accentuarea sudora­ției, la apariția unor probleme de con­trol sfincterian și chiar la im­po­tență. Nu este de neglijat nici fap­tul că diabetul duce la scă­de­rea fluxului de sânge care ajun­­ge la extre­mități (în special pi­cioa­re), feno­men care, alături de distrugerea structurilor ner­voa­se periferice, poate deter­mi­na apa­riția unor răni deschise (ulce­rații), mergând până la gangrenarea zonei afectate.
În cazul soțului dvs., precum și în cazul altor per­soane suferinde de neuropatie periferică conse­cutivă diabetului, medicația alopată și regimul alimentar rămân vectori terapeutici indispensabili și, de aceea, recomandările medicului curant tre­buie respectate și puse în practică. Totodată, consi­der că este important să cunoașteți căile terapeutice naturiste prin care această patologie poate fi con­trolată, în contextul mai larg al complicațiilor dia­betului. Astfel, s-a constatat că un deficit fizio­logic prelungit de magneziu favorizează insulino-re­zis­tența, fenomen care determină persistența glucozei în sânge și creșterea nivelului glicemiei. Asigurarea unei doze zilnice de 400-500 mg mag­neziu amelio­rează efectul insulinei injectate și con­tribuie la ate­nuarea complicațiilor diabetului. Sur­sele naturale de magneziu organic sunt produsele alimentare obținute din cereale integrale (paste, pâine, orez etc.), legumele uscate (fasole albă sau roșie) și oleaginoasele (nuci, migdale, fistic) care conțin acizi grași mononesaturați și protejează arterele. Afinul, prin mirtilina conținută, are un efect hipo­glicemiant dovedit, protejează vasele sanguine și combate complicațiile hiperglicemiei, fiind un produs utilizat în tratarea oricărei forme de diabet. Merișorul de munte - la fel ca și afinul, conține principii active cu acțiune antidiabetică. Eucaliptul, ginsengul și ginkgo-biloba sunt plante exotice cu puternice efecte antidiabetice și acțio­nează prin stimularea producției pancreatice de insu­lină, diminuarea glicogenezei hepatice și sporirea troficității pereților vasculari.
O altă categorie de remedii hipoglicemiante, indicate în controlul diabetului și al complicațiilor sale, include castravetele amar (Momordica cha­rantia), răchitanul și schinduful. În sfârșit, extrac­tul de muguri de Dud-negru, uleiul de Luminița-nopții, lăptișorul de matcă (crud), tinctura sau uleiul volatil de Cimbru, uleiul de in sau de cânepă, drojdia de bere, acidul gama aminobutiric (GABA) sau coenzima Q10 sunt, la rândul lor, remedii nece­sare atât pentru controlul valorilor glicemiei, cât și pentru stimularea procesului de refacere a struc­turilor nervoase deteriorate sau stimularea produ­cerii neurotransmițătorilor implicați în conducerea influxului nervos (acetilcolina, dopamina). Ca re­mediu pentru atenuarea senzațiilor de arsură (gam­be, tălpi), recomand utilizarea unguentului ob­ținut din ardei iute, Capsaicin.
Să auzim numai de bine!

 
Dr. ANGELA HIMOVITH - tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: dr.himovith@gmail.com www.secret-herbs.net

"Caut tratament naturist pentru fisură anală și muguri intestinali"
(Răspuns pentru AURA IORDACHE - Buzău, F. AS nr. 1270)


Stimată doamnă,
Am să încerc să vă dau un răspuns care sper să vă ajute, în legătură cu afecțiunile dvs. Adenomul este forma principală de polipi pe colon, formă benignă (necanceroasă) cu risc foarte mic de a se transforma într-o tumoră malignă. Cauza apariției lui poate fi vârsta, istoricul de familie, boli infla­matorii, infecție cu streptococus, lipsa de mișcare, obezitatea și, cel mai important, alimentația. Există o vorbă: "Spu­ne-mi ce mănânci, ca să îți spun cât de sănătos ești", sau, așa cum spunea părin­tele medi­cinei, Hipocrat, "Mân­carea să-ți fie medicament și medicamentul să-ți fie hrană". Desigur, lipsa de educație în ceea ce privește ali­mentația este una generală, care afectează o mare parte din popu­lația glo­bului; toate chimicalele, colo­ran­ții, aditivii, hormonii fo­losiți în creșterea animalelor și a păsărilor, îngrășămintele folo­site în agricultură, toate acestea adu­nate, eu le-aș numi "arta" de auto­distrugere a lumii moderne-occidentale. În lumea a treia, afec­țiunile dvs. sunt aproape inexistente, nu pentru că oamenii ar fi mai educați, ci pentru că, din fe­ricire, civilizația distrugătoare încă nu a ajuns la ei. Dacă, spre exemplu, vei merge la un târg în Haiti, ai să găsești doar cereale și le­gume, zahărul lip­sește, fiind foarte scump, dar oa­menii sunt mai sănă­toși, chiar dacă apar îmbrăcați în hainele lor vechi, dar curate, cu miros natural, fără adaosuri de deodorante sau alte cosmetice.
În speranța că diagnosticul dvs. a fost pus de un specialist, voi adăuga doar partea alternativă (natu­ristă) a tratamentului propus de acesta, în speranța că împreună, efectul lor va fi întărit.
Pentru a preveni ca polipii să nu se transforme, trebuie avută în vedere o alimentație bogată în fibre, fără carne de vită, lactate și produse lactate, dublate de o cură cu produsele noastre naturale "Secret herbs", adică Digestton, Elixir of Youth și Lifeforce, pentru o perioadă de 6-8 luni. Întrucât acestea sunt produse hidroalcoolice din plante și fructe de pădure, ele conțin substanțe active care odată ajunse în cavitatea bucală sunt preluate și duse prin țesuturi în circulația sanguină, și de acolo direct în locul din organism care strigă după ajutor. Colonul este vital în existența umană, este cel mai important organ aș spune al vieții, tot ce ni se cere este să avem grijă de el, așa cum, de altfel, trebuie să avem grijă de fiecare parte a corpului uman, cu care trebuie să ne purtăm ca și cu ceva fragil, ceva care se poate strica.
Sunt păreri care susțin că fierul din alimentație și, în special, cel conținut în carne, poate fi una din cauzele apariției polipilor și, ulterior, a cancerului de colon. Cu cât nivelul fierului este mai mare, cu atât riscul de a avea polipi și, ulterior, cancer este mai mare.
Un alt element care duce la apariția polipilor este hormonul de creștere , produs de ficat și de alte țesuturi, tot timpul vieții. În momentul când acesta se află în cantități mari în alimentele consumate duce la apariția polipilor și ulterior a bolilor ma­ligne. Legătura dintre IGF1 (hormoni de creștere) și tumorile de pe colon este dovedită.
Alte studii au arătat că o ali­men­tație bogată în proteine animale (car­ne, grăsimi, lactate) și săracă în car­bohidrați (cereale) au scăzut canti­tatea produșilor digestiei care apară împotriva tumorilor. Concluzia cer­cetătorilor a fost că o alimentație bo­gată în proteine animale și săracă în carbohidrați, poate crește, în timp, riscul de dezvoltare a cancerului.
Un alt lucru foarte important și bine de știut este că anumite virusuri care se găsesc în carne nu mor la temperaturi înalte, așa cum s-ar crede, acesta fiind un alt motiv de apariție a polipilor pe colon.
La pol opus se află fitonutrienții, care se găsesc nu­mai în plante și care blochează dezvoltarea poli­pilor și a altor tumori benigne și maligne. Plantele, fructele, legumele au rol esențial în lupta împotriva tumorilor.
Flavonoidele, cunoscute ca 6000 la număr (deși se pare că mai sunt încă 2000 despre care nu se vorbește), și-au dovedit puterea în menținerea sănă­tății noastre și se găsesc în fructele de pădure, în plan­­te și legume. Consumul lor a dus la o scădere sem­nificativă a apariției polipilor în sistemului di­gestiv. Sănătatea se găsește pe masa noastră, în bu­cătărie, în farfurie, sub nasul nostru.
Produsele "Secret Herbs" pe care vi le reco­mand sunt un adjuvant puternic în lupta împotriva polipilor. Ajută la formarea sucurilor digestive, contribuie la desfășurarea normală a procesului de digestie, inhibă alimentarea cu sânge a polipilor, protejază ficatul, ajută la restabilirea sănătății colo­nului, normalizează inflamațiile, curăță colonul de paraziți, îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul țe­suturilor, protejază celulele prin neutralizarea radi­calilor liberi și sprijină diviziunea celulară normală.
Prin urmare, pe lângă tratamentul prescris de medicul dvs. curant, vă recomand o cură cu Elixir of Youth și Digestton, însoțită de recomandări pen­tru o alimentație sănătoasă, măcar pe o durată de câteva luni (6-8). Menționez faptul că produsele sunt absolut naturale, cu efect în timp, așa cum nici afecțiunea dvs. nu a apărut de la o zi la alta. Astăzi, medicina convențională lucrează din ce în ce mai mult cu medicina naturii, căutând împreună soluții, pentru a-i ajuta pe cei în suferință.
Personal, v-aș recomanda o dietă de eliminație, după cum urmează: excludeți din alimentația dvs., pe o perioadă de două săptămâni, laptele și produ­sele lactate, iar după 2 săptămâni, reintroduceți lap­tele și produsele lactate. Faceți o comparație între cele două perioade, din toate punctele de vedere.
Sper din inimă să observați o îmbunătățire a stării dvs. de sănătate! Vă dorim succes!