Dieta Yin-Yang

Cititor Formula AS
Vă trimit și eu o dietă, așa-nu­mită Yin-Yang, o dietă foarte echi­librată, care se poate ține ușor, atâta timp cât există voință.

Regim alimentar disociat

Regimul este alternant, trei zile cu ali­mente yang, trei zile cu ali­mente yin. Regimul se ține strict, cel puțin 90 de zile, și în func­ție de greutatea dori­tă, se poate prelungi corespun­ză­tor, având în vedere că se slăbește în medie 2 kg pe săptă­mână.

Alimente yang

Trei zile consecutiv se consumă ali­mente proteice.
Cantități pentru o zi: - 300-400 g car­­ne de pui, vită sau pește, fiartă, la gră­tar sau la cuptor. - 300 g iaurt, 300 g brân­ză de vaci, 2 litri lichid (apă sau ceai de plante), un ou fiert. - După fie­ca­re masă se bea o cană de ceai fier­binte.

Alimente yin

Trei zile consecutiv se consumă alimen­te vegetale.
Cantități pentru o zi: - 600 g le­gume sub formă de salate, ciorbe, supe (cu puțin ulei de măsline, lă­mâie, borș sau oțet pentru gust acri­șor) sau sub formă de mânca­re, la cuptor, ghiveci (se pot folosi toate soiurile de legume). - 200-300 g fruc­te (mai puțin stru­guri, pere, fructe uscate). - 500 ml suc de roșii sau suc de fructe. - 100 g pâi­ne graham sau 200 g fulgi de porumb. - 2 litri apă plată sau ceai de plante.
După fiecare masă, se bea o cană de ceai fierbinte. Este bine să se mă­nânce cea mai mare cantitate de alimente în pri­ma parte a zilei. După ora 20, nu se mai mănâncă nimic. Se pot bea doar lichide.

RAMONA - Cluj