Răsfăț cu cacao

Iulia Vlad
Pudra de cacao este un ingre­dient al dulciurilor, nelipsit din deliciul copilăriei noastre: cacao cu lapte, creme, prăjituri, în­ghețate, dar mai presus de toate, din cioco­lată.

Și pentru că, ce-i place stoma­cului face bine și la obraz, cacao face parte din cele mai renu­mite elixiruri de frumusețe. Ea con­ține o cantitate mare de polife­noli, un grup de sub­stanțe care prote­jează pielea împo­triva îmbătrânirii, cau­zată de efectele nocive ale radi­ca­lilor liberi. Încor­porată în creme și lo­țiuni, pudra de cacao redă prospe­țimea pielii, re­duce ridurile fine, cicatricele și ver­geturile, protejează împotriva efec­telor poluării și a raze­lor soa­relui. Procurați-vă o provizie experi­men­tală de cacao și ciocolată neagră de bună calitate, și încercați tra­ta­mentele de înfrumusețare pe care vi le prezentăm.

Mască cu cacao pentru toate tipurile de ten

Ingrediente: o banană, 3 linguri de cacao, o lingură de miere.
Preparare și fo­losire: într-un cas­tron de ceramică, stri­viți banana și adăugați pulberea de cacao, apoi mie­rea, amestecând. În­tin­deți compoziția pe față, pe gât și pe de­colteu și lăsați să ac­ționeze 20 de mi­nu­te. Clătiți cu apă căl­duță, apoi rece. Este o mască ra­pidă, nutritivă și antirid.

Folie de cacao anti-celulită

Ingrediente: 6 linguri de pudră de cacao, un pahar de apă caldă, o folie transparentă de plastic.
Mod de preparare și folosire: Amestecați pulberea de cacao cu apa, până obțineți o pastă subțire, pe care o aplicați pe zonele critice. Dea­supra puneți o folie de plastic. A­ceasta va ajuta ca ingredientele acti­ve să penetreze pielea și să mențină preparatul umed. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute, apoi spăla­ți-vă. Tratamentul trebuie aplicat de două ori pe săptămână.

Tratament pentru păr

Ingrediente: 250 g iaurt grecesc, 3 linguri de cacao, 2 linguri miere
Mod de preparare și folosire: Amestecați iaurtul cu cacao și miere și aplicați pasta obți­nută, uniform, pe păr. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți. Părul de­vine mătăsos, suplu și capătă reflexe străluci­toare.

Scrub cu cacao

Ingrediente: 1/3 ca­­nă de pudră de ca­cao, 1/4 cană de miere, 2 linguri de zahăr.
Mod de preparare și folosire: Amestecați ingredientele într-un cas­­tron până la omogenizare, apoi, cu mișcări cir­culare ușoare, masați te­nul, gâtul și decolteul. Lăsați să ac­ționeze 10 minute, apoi clătiți cu apă călduță.
Rețeta are ca rezultat o piele su­plă, temeinic curățată de celulele moar­te și, totodată, hidratată.