Programul de toamnă - Măști cu fructe

Redactia
- Merele, strugurii, piersicile și dovleacul reprezintă o sursă de vitamine benefice, atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețea obrazului. Când le puneți în farfurie, lăsați deoparte o porție și pentru ten -

Agenți clasici de frumusețe, cu efect fulgerător și durabil (dacă sunt aplicate consecvent), măș­­ti­le de frumusețe reprezintă un soi de va­canță pentru pielea obra­zu­lui, oferindu-i ocazia să se rege­nereze prin vitamine.
Sfaturi de respectat
* Înainte de a aplica o mască de fru­mu­sețe, fața, gâtul și decolteul trebuie cu­rățate minuțios.
* E bine ca măștile să fie apli­cate sea­ra, pen­tru ca substanțele ac­tive să lucreze și noaptea.
* Măștile se întind mai întâi pe obraz, apoi pe gât și pe decolteu. Zona ochilor și buzele nu trebuie acoperite.
* Masca se lasă să acționeze 20 de mi­nute. Pentru un efect maxim, faceți concomitent o baie. Aburii umezesc aerul și pie­lea se va simți minunat.
* E bine ca măștile cu fructe să conțină iaurt na­tural, un aliment care hră­nește și liniștește obra­zul.
* Înlăturarea măștilor se face cu apă călduță, iar limpezirea - cu apă rece.

Pentru toate tipurile de ten

Mască cu miez de piersici

Alegeți două piersici foarte bine coap­te. Decojiți-le, tăiați-le mă­runt, apoi stri­viți-le într-un vas mic de sticlă sau porțelan (niciodată într-un vas de me­tal). Amestecați miezul zdrobit cu 2-3 linguri de iaurt. Întin­deți conținutul pe obraz, pe gât și pe decolteu.

Pentru ten gras

Mască cu suc de măr

Curățați câteva mere și radeți-le pe o răzătoare de sticlă sau din mate­rial plas­tic. Stoarceți pulpa fructului printr-un ti­fon. Amestecați su­­cul cu o lin­gură de iaurt și întindeți com­poziția pe obraz, gât și sâni. Sucul mă­rului dă vigoare țesu­turilor.

Mască cu pepene galben și oțet
Curățați de semințe un pepene galben și luați două-trei linguri din miezul zemos de la mijloc. Zdrobi­ți-l cu o furculiță și adăugați 3 lin­guri de oțet de mere (de la plafar). Lăsați ames­tecul să se pătrundă o oră, apoi strecurați lichidul și întin­deți-l imediat pe obraz. Lă­sați-l să ac­ționeze și peste noapte, spă­lându-vă pe față abia a doua zi dimineața.

Pentru ten uscat

Mască de dovleac

Patru linguri de miez de dovleac tăiat mărunt se fierb la flacără mică cu o ceaș­că de smântână, pâ­nă ce pulpa se în­moa­ie. Se adaugă o lin­gu­ră de tărâțe de grâu, se amestecă re­pede și se aplică pe față, cât masca e încă (aproa­pe) fier­binte. Se lasă să ac­ționeze 25 de mi­nu­te, apoi se spală.
Mască cu struguri
Două linguri de iaurt se amestecă bi­ne cu must sau suc de struguri, până ce se obține o pastă moale. Se întinde pe piele, se lasă să acționeze 20 de mi­nute, apoi se clă­tește cu apă căl­duță și la urmă cu apă rece.

Pentru ten îmbătrânit

Mască de mere și miere
Dați pe răzătoare un măr cu coajă cu tot, amestecați-l bine cu două lingurițe de miere, până ce pulpa fructului se încor­po­rează complet. Întindeți spuma obținută pe piele și lăsați să acționeze 20 de minu­te, după care spălați-vă.