Remedii naturale împotriva steatozei hepatice

Redactia
Armurariu

* Decoct dintr-o linguriță de se­mințe râșnite la o ceașcă de apă (200 ml) adusă la clocot și fiartă la foc mic 5 minute. Se lasă la infuzat 25-30 de mi­nute, se strecoară și se bea dimi­neața pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de masă și se stă 20 de mi­nute culcat pe partea dreaptă, pentru a-i crește efectul.
* Pulbere fină, sublin­gual: 5 mi­nute, de patru ori pe zi, câte o lin­guriță mică (de plastic), după care se bea ceai din 25 g pedicuță, 30 g pufu­liță, 30 g anghi­nare, 30 g rădăcină de ci­coare sălba­tică.

Produsele stupului

* Lăptișorul de matcă se folo­sește conform prescripției din ambalaj. Acesta se găsește la Pla­far sau Api­cola, în fiole, liofilizat; după di­zol­­varea conținutului unei fiole, acesta se ține sub limbă timp de 5-10 mi­nute, după care se înghite.
* Polenul se macină în râșnița de cafea până se obține o pudră fină, după care se ames­tecă cu miere de albine (tei, salcâm) până se face o pastă vâs­coasă, din care se consumă zilnic 20 g. Po­lenul măcinat se poate folosi și fără miere de al­bine - se ia câte o linguriță de trei ori pe zi, îna­inte de mese.
* Tinctură de pro­polis 30% (se găsește la Apicola, Plafar sau farmacii). Zilnic, înainte de masa de prânz, picu­rați pe o bu­ca­tă de miez de pâine 20 de picături de tinc­tură, după care mâncați miezul de pâi­ne.
* Pro­polis brut (proas­păt, de la apicul­tori) - 5 g/zi. Se suge și se mestecă înainte de a fi în­ghițit.

Rețetă cu lămâie, ulei, țuică și miere

Ingrediente: 250 ml zeamă de lămâie, 250 ml ulei de floarea-soarelui (în niciun caz ulei de măsline), 250 ml țuică cu­rată de casă, 250 g miere de albine.
Mod de preparare și administrare: toate in­gre­dientele se introduc într-o sticlă din plastic de 1,5 l, care se agită zilnic de mai multe ori. Se lasă timp de 15 zile, după care se ia câte o lin­gu­ră, de trei ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.

Ouă de prepeliță

Se face o cură cu ouă de prepeliță, timp de 50 de zile, iar după o lună de pauză, trata­mentul se reia. În prima și a doua zi se beau câte trei ouă dimineața, pe stomacul gol. A treia zi se beau patru ouă. Până la 50 de zile se consumă câte 5 ouă crude și masa se ia după o oră.

Ceai de goji

Peste 50 de bucăți de goji se toarnă o cană cu apă fiartă, se acoperă și se lasă 10 minute. După ce se bea prima cană, se poate adăuga în continuare apă fiartă peste aceleași fructe. Se beau trei căni pe zi. Fruc­tele se pot mânca la sfârșitul zilei.

Soia roșie și coajă de mandarină

Se consumă soia roșie, cu bo­bițe mici, și coajă uscată de man­darină. Se fierb 250 g soia roșie cu 20 g coajă de mandarină în 3 l de apă. După ce a fiert timp de o oră, amestecul este gata de băut. Se vor bea 200 ml, de 3 ori/zi.

Băi de picioare

Se fac băi calde la pi­cioare, timp de 20 de minute, cu ceai concentrat din 30 g coa­da-calu­lui, 25 g brus­­ture, 25 g tătă­nea­să, 30 g coada-șorice­lului (se pun două mâini de plante la 6 l de apă).