Cum să luptăm cu ridurile de pe obraz

Redactia
Nu veți avea niciodată riduri, dacă știți să vă îngrijiți obrazul. Tot secretul stă în respec­tarea câtorva reguli:

* Nu vă atingeți niciodată obra­zul înainte de a vă fi spălat pe mâini.
* Spălați-vă în fiecare seară pe față cu apă și săpun. În apă dizolvați o linguriță de acid boric.
* Folosiți numai creme BUNE, de marcă, chiar dacă sunt mai scumpe.
* Întrebuințați numai farduri de CALITATE. Cele ieftine contribuie la degradarea rapidă a tenului.
Obrazul trebuie tratat la fel ca stomacul, adică să i se dea substan­țele de care are nevoie. Nu există un re­gim special, dar fiecare femeie, prin îndelungă obser­vație, știe ce îi face bine obrazului și ce nu.

Reguli pentru curățirea obrazului

Ten normal
* Amestecați bine un gălbenuș de ou cu 2 lingurițe de ulei de măsline, până obțineți o maioneză. Aplicați-o pe obraz, lăsați să acțio­neze 5 minute, apoi clătiți-vă fața cu apă călduță, în care dizolvați puțin bicarbonat de sodiu.

Ten gras, cu pori dilatați
* Trei albușuri de ou bătute spu­mă, împreună cu zeama unei jumă­tăți de lămâie, se amestecă cu o ju­mă­tate de litru de alcool de 70 de gra­de. Loțiunea se păstrează multă vreme la frigider. Se aplică pe un tampon și se șterge fața zilnic, di­mineața și seara.

Reguli după demachierea obrazului

După curățirea obrazului este bine să procedați astfel:
* Aplicați pe obraz pulpa unui fruct bine copt și zdro­bit: piersică, boabe de struguri, miez de pepene, por­tocală etc. Ele pot fi folosite și stoarse, în cazul aces­ta, zea­ma poate fi lăsată pe față și peste noapte. Dimineața, spă­lați-vă bine obrazul cu apă călduță sau, dacă aveți porii dilatați, clătiți-vă cu lapte nefiert.
* Masați-vă obrazul. Unul dintre lucrurile prin­ci­pale pentru evitarea ridurilor este întreținerea unei bune circulații a sângelui. Masați-vă pielea până la înro­șire. Dacă este așa de îmbâcsită încât nu se înroșește, în­trebuințați un mijloc "eroic": perierea. Umeziți-vă fa­ța. Apoi, cu o perie - nici prea moale, nici prea tare - masați-vă obrazul 5 minute.

7 reguli "de aur"

* Lichidele
Beți zilnic 1-2 litri de apă plată sau de ceaiuri de plante. Con­sumul in­su­fici­ent de lichide usucă pielea și îi gră­bește îm­bă­trânirea.

* Somnul
Somnul suficient este un factor im­portant pentru o piele sănătoasă și tânără. Somnul dinainte de miezul nopții este cel mai odihnitor și mai sănătos! Obligatoriu, 8 ore!

* Hormonii fericirii
Starea de bucurie și de fericire sti­mulează producerea endorfinelor care vă întineresc și vă fac mai atră­gătoare. Creați-vă cât mai multe mo­mente fericite, bucurați-vă de toa­­te detaliile frumoase ale vieții.

* Vitaminele
Alimentele bo­gate în vitamine - merele, iaur­tul slab, arahidele ne­să­rate etc. - conțin pectină, acid sili­cic și biotină, care întă­resc țesutul conjunc­tiv și re­gu­larizează umidita­tea pielii.

* Temperaturile moderate
Nu mai încălziți camera în care dormiți, lăsați fereastra deschisă pe timpul nopții sau aerisiți bine încă­perea înainte de culcare. Evitați ca­merele supraîncălzite (20 de grade sunt suficiente).

* Baia și dușul
Băile prea fier­binți și dușul pre­lungit distrug pelicula protec­toa­­re a pielii, ast­­fel că pielea are ten­dința de uscare prematură.

* Detoxifierea regulată
Reziduurile și toxinele acumulate în intestin sunt adeseori cauza indis­po­zi­țiilor, a constipației, a pielii cu impurități. Curele cu apă plată sau cu ceaiuri de plante ținute în zi­lele cu lună nouă pot ajuta la fixarea și apoi la eli­mi­narea toxinelor din or­ganism.