ZODIACUL LUNII OCTOMBRIE

Tana Rosca
Octombrie începe pe fondul unor tensiuni mai vechi, pricinuite probabil de anumite restricții impuse asupra noastră, într-un grup social sau poate chiar de grupul de prieteni. Ne putem desprinde impulsiv de circumstanțele vechi, simțindu-ne pe moment ușurați, dar dacă nu ne gândim puțin la consecințe, s-ar putea să constatăm că am suferit și pierderi. Principalul aspect al lunii este trecerea marelui benefic Jupiter din Balanță, pe care a însoțit-o mai bine de un an de zile, în Scorpion, unde va sta până pe 7 noiembrie anul viitor. În Scorpion, Jupiter amplifică voința și nevoia de cunoaștere a lucrurilor ascunse. Bine folosită, energia sa ne poate ajuta să acumulăm avere sau putere, dar dacă facem compromisuri, ne poate împovăra cu datorii. La capitolul sănătate, e nevoie să practicăm o igienă intimă riguroasă și să ne ferim de toxine. Venus în Balanță și Saturn în Săgetător lucrează împreună către finele lunii, pentru a armoniza relațiile de orice fel, cu ajutorul unei doze suplimentare de realism, căruia i se adaugă o porție de toleranță și bunăvoință. Putem porni afaceri bune (mai ales după Luna nouă din 19) sau putem consolida relația de iubire. E posibil să căutăm sfatul persoanelor mai în vârstă, mai experimentate, ori să devenim noi înșine sfătuitorul sau mentorul cuiva.

BERBEC
Radiografie personală


Luna plină se produce în oc­tombrie, în semnul dvs., și vă poate ridica întrebări, cum ar fi: am atins obiectivele pe care mi le-am propus din martie încoace? Oare știu că mă manifest de așa manieră încât să mă fac bine înțeles? Dacă nu, ce aș avea de corectat? Cum arată relațiile mele de familie? E ceva ce aș dori să schimb în casă? Pentru că emoțiile sunt puternice acum și voința dvs. este capacitată la maximum, vă puteți face nu nu­mai un bilanț amplu, ci vă puteți seta sau corecta obiectivele. Aceia dintre dvs. care sunt interesați de spiritualitate pot găsi pe cineva care să îi îndrume, după data de 10.
BANI: Afacerile dvs. pot lua avânt, începând din 10 și până hăt, în noiembrie anul viitor. Primele contacte sau negocieri pot fi începute cu succes din 18, sub egida abilului Mercur.
CARIERĂ: Faceți echipă bună cu colegii până pe la mijlocul lunii. Luna plină vă poate trezi ambiția de a reuși, dar nu am­biția excesivă este răspunsul. Nu vă arătați prea competitivi pe 9-10 și apoi pe 28.
DRAGOSTE: Odată cu plecarea lui Jupiter din Ba­lan­ță, pe 10, se prea poate ca par­te­nerul dvs. să devină mai exigent. Pentru a preveni neînțelegeri, ar fi bine să fie vorba mai mult despre acesta, decât despre dvs., o vreme.
SĂNĂTATE: Energiile sunt în armonie până pe 14, dar de la mijlocul lunii și până pe 22, excesul de temperament poa­te duce la incidente.

TAUR
Moderație, la mâncare și băutură


Aceia dintre dvs. care sunt stu­denți sau urmează cursuri în perioada aceasta pot fi neobișnuit de ambițioși. Acest lucru este în favoarea dvs., până la mijlocul lunii, pentru că în acest răstimp, hotărârea dvs. și ca­pacitatea de concentrare sunt dublate de calm. Între 15 și 22, în schimb, puteți fi agitați și puteți da peste exa­mi­natori nervoși. Dacă aveți de în­tre­prins drumuri lungi, e bine să con­duceți cu prudență sau să nu vă luați la harță cu re­pre­zentanți ai po­liției sau ai altor au­torități, mai ales pe 15 și 16.
BANI: Febra cumpărăturilor vă poate apuca în weekend-ul 7-8. E în ordine să vă cumpărați lu­cruri de care aveți reală nevoie, dar ex­cesele s-ar putea să se dovedească mai costisitoare decât par pe moment.
CARIERĂ: Cu sau fără intenție, prietenii dvs. de la ser­viciu v-ar putea pune în situații ne­plăcute, posibil comițând o gafă. Mai trebuie să fiți atenți și să nu scoateți castanele din foc pentru un amic care nu vrea să se expună.
DRAGOSTE: Noi povești de amor se pot înfiripa sub in­flu­ența romanticei Venus, până la mij­locul lunii, dar pe 11 poate fi și puțină suferință. Tot din 11, perechile for­ma­te se bucură de protecția lui Jupiter, vreme de un an.
SĂNĂTATE: Moderația la mâncare și băutură se impune la început de octombrie.

GEMENI
Perioadă de inspirație


Petrecerile organizate acasă la dvs., dacă le faceți în prima parte a lunii, au toate șansele să fie un succes, fie că este vorba despre simple reuniuni de familie, fie că includeți și familia extinsă, adică pri­etenii. S-ar putea să primiți cadouri inspirate, sub formă de obiecte decorative pen­tru casă. Dacă e vorba să vi le cumpărați, mai ales pe 11, e po­sibil să fiți înclinați să cheltuiți mai mult decât ar fi cazul. Octombrie este pentru dvs. și o perioadă de inspirație, în special dacă activați într-un domeniu artistic. Pentru alții, copiii pot fi o sursă de încântare, poate printr-un talent pe care îl des­coperă la ei. Gemenii care-și do­resc copii s-ar putea să îl conceapă în a doua parte a lunii.
BANI: Prima săptămână a lunii se anunță cea mai pro­mi­țătoare din punct de vedere al câș­tigurilor, îndeosebi în cazul în care aveți o afacere de familie. După 25 apare riscul unor cheltuieli im­pulsive.
CARIERĂ: Între 11 și 16 puteți avea de-a face cu șefi indeciși, nervoși, sau puteți fi dvs. sursa ner­vo­zității lor.
DRAGOSTE: Atât în po­veștile de dra­goste aflate la început, cât și în cele stabile există un mix pozitiv de ro­man­tism și realism.
SĂNĂTATE: Jupiter vă îmbie la mâncat și băut, du­pă 10. Mobilitatea vă crește din 18, inima ar trebui menajată din 23.

RAC
Împliniri emoționale


Viața de zi cu zi e dinamică și plăcută, sub influența reunită a micului benefic Venus și a lui Marte, până pe 14. Marte e temperat de micul benefic, deci veți putea rezolva cu ușu­rință chestiuni admi­nis­trative. Elevilor le va veni ușor să se concentreze. În discuțiile cu cei din an­tu­raj veți ști să vă apărați punc­tele de ve­dere cu fer­mi­tate, fără a vă deranja inter­locutorii. 15 și 16 sunt zile în care v-am recomanda prudență la vo­lan. Până pe 22, și relațiile cu rudele și vecinii pot fi încărcate, deci nu vă lansați în confruntări. Sunteți prinși într-o mulțime de chestiuni casnice sau familiale care devin tot mai plăcute, în cea de-a doua ju­mă­tate a lunii, mai puțin pe 28 și 29.
BANI: Ar fi mai bine să nu ac­ționați în conformitate cu sfaturile amicilor în privința banilor, în prima jumătate a lunii, oricât de siguri ar părea aceștia pe ceea ce spun.
CARIERĂ: Oricât de pre­ocupați ați fi de ceea ce se în­tâmplă acasă, nu e o idee bună să vă culcați pe o ureche la ser­viciu. Șefii dvs. pot reacționa radical, mai ales până pe 10.
DRAGOSTE: Însuși marele benefic Jupiter se grăbește să vă aducă îm­pli­niri emoționale, din 11, dacă nu sun­teți (încă) într-o relație. Dacă v-ați găsit perechea, s-ar putea să apară copii pe parcursul urmă­torului an.
SĂNĂTATE: Pot apărea soluții pentru problemele dvs. legate de inimă sau oase.

LEU
O lună zâmbitoare


Destinul vă surâde și în oc­tombrie în viața personală, cu condiția să nu vă doriți să vă scuturați brusc de toate responsabilitățile ne­plă­cute. Acest risc e pronunțat în primele zile ale lunii. Ac­ceptând însă ideea că nu pu­tem face niciodată doar ce ne place, puteți dobândi un nou echilibru și un nou nivel de maturitate. Viața casnică se animă, mulți dintre dvs. vor fi apucați de fe­bra amenajării casei sau vor dori să se mute la mai larg. Timp de mai bine de un an, începând din 11, dvs., cea mai mondenă dintre zodii, veți prefera ade­sea să petreceți timpul acasă.
BANI: În primele două săp­tă­mâni ale lunii (dar mai puțin pe 11), îndrăzneala și norocul merg mână în mână și fac posibilă o creștere a veniturilor dvs. Între 15 și 22 ar fi bine să vă moderați eforturile, că doar cu îndrăzneala nu merge.
CARIERĂ: Până la începutul anulul următor, viața profesională nu este (și nici n-ar trebui să fie) prima dintre preo­cupările dvs. Asta nu înseamnă să vă neglijați îndatoririle pro­fe­sionale, cum s-ar putea întâmpla luna aceasta pe 10-11 și apoi pe 27-29.
DRAGOSTE: Felul în care reușiți să rezol­vați tensiunile, legate probabil de bani, care apar în cuplu între 8 și 11, va putea contura în bine sau rău finele anului, când se face bilanțul.
SĂNĂTATE: E foarte posibil să înțelegeți ce anume ar trebui schimbat în stilul dvs. de viață.

FECIOARĂ
Tonus bun, energie vibrantă


Venus și Marte, planetele care vă însoțesc la început de lu­nă, vă transmit un tonus bun, o ener­gie vibrantă, susținută de un farmec personal mai accentuat ca de obicei. E bine să profitați de acest interval, pentru a cunoaște persoane noi, pen­tru a încerca lucruri noi, de exemplu, să ascultați și alte genuri de muzică de­cât până acum. Această com­bi­na­ție de energii vă stimulează crea­tivitatea și vă atenuează spiritul cri­tic. Pe 11 puteți fi păcăliți de apa­ren­țe, deci fiți reținuți. Planetele care intră în Scorpion începând din 11, în frun­­te cu marele benefic Jupiter, vă îmbogățesc în mai multe privințe. Mai întâi veți putea în­tâlni persoane care să vă inspire, puteți începe noi studii sau între­prinde călătorii.
BANI: Nu vă gră­biți să puneți în practică ide­ile care vă vin pe 9-10 sau 28-29. Un proiect mai mare poate fi de­ma­rat cu succes după Luna nouă din 19.
CARIERĂ: Relațiile dvs. cu șefii continuă să se îm­bunătățească, dar nu și în cea de-a doua săptămână a lunii.
DRAGOSTE: Vă vine greu să rezistați ispitelor pâ­nă pe 14, iar pe 11 s-ar putea chiar să fiți cu posteriorul în două luntri...
SĂNĂTATE: Sunteți susceptibili la infecții pe final de lună, deci nu neglijați semnele în acest sens.

BALANȚĂ
Verde la bani


La început de lună, cei din familie s-ar putea simți neglijați, pentru că nu petreceți destul timp cu ei. Luați-vă măcar răgazul de-a le spune că țineți la ei, ca să nu vi se poată reproșa lipsa de interes, ceea ce se poate întâmpla cel mai probabil pe 9-10. Odată cu tre­ce­rea planetei dvs. guver­na­toa­re, micul benefic Venus, în semnul dvs., pe 15, îi va veni greu oricui să rămână supărat pe dvs. Iar Luna nouă, care se petrece în semnul dvs. pe 19, vă poate aduce popularitate, deoarece energiile sale se combină atât cu cele ale marelui benefic Jupiter, cât și cu cele ale stelei fixe și norocoase, Arcturus.
BANI: Jupiter se va ocupa din 11 și până la începutul lunii noiembrie anul viitor de sporirea câștigurilor dvs. În același timp vă pune la încercare chibzuința, dat fiind că dvs. vă vine tare greu să nu achiziționați obiecte frumoase și scum­pe.
CARIERĂ: Atâta timp cât binevoitorii vă țin la curent cu uneltirile din culise, adică până pe 14, sunteți în siguranță, dar apoi, până pe 22, rivalii dvs. vă pot întinde tot felul de curse.
DRAGOSTE: Partenerul dvs. ar putea să fie luat prin surprindere de faptul că, după mai bine de un an, în care ați arătat o îngăduință aproape excesivă, începeți să trageți niște limite. Deocamdată, timide.
SĂNĂTATE: Odihna face minuni, până pe 14. Ri­nichii au nevoie de puțină stimu­lare.

SCORPION
De mână cu Jupiter


Ultima oară când v-ați în­tâl­nit direct cu marele benefic Jupiter a fost la finele lui octombrie 2005. Cum îi stă în fire, Jupiter v-a stat ală­turi cam un an de zile și, iată, pe 11 se întoarce la dvs. Vă veți bucura de darurile sale până pe 7 no­iem­brie anul viitor. E o idee bună să faceți un exer­cițiu de memorie și să vă aduceți aminte de senzația de nou început, de încredere și optimism, pe care ați trăit-o atunci. Dvs. sunteți firi intro­ver­tite, iar Jupiter vă ajută, în primul rând, să vă des­chideți mai mult către cei din jur, către nou, ceea ce v-am sfătui să faceți, pentru a vă înscrie într-un nou ciclu de creștere. Se poate ca până și cei care v-au pus pie­dici până acum să fie contaminați de spiritul dvs. pozitiv, și unii să se transforme chiar în prieteni.
BANI: Între 8 și 16, nu e bine să luați de bune informațiile primite.Verificați-le mai în­tâi și uitați-vă cu atenție la toate amănuntele. Oda­tă îndeplinită această condiție, ameliorarea finan­ciară, pe care contați, continuă.
CARIERĂ: Numărați până la 10, în primele zile ale lunii, când vă vine să lăsați totul baltă, că v-ați săturat. Altfel puteți să regretați mai multe dintre lucrurile care acum vi se par corvezi.
DRAGOSTE: Vin multe persoane spre dvs. dar, din păcate, mulți dintre dvs. rămân în continuare agățați de o iluzie.
SĂNĂTATE: Luați în serios prevenirea in­som­nii­lor.

SĂGETĂTOR
Un pic de umbră


Faceți în așa fel încât lu­na aceasta să vă vedeți cât mai mult cu prietenii, să vă implicați în ac­țiuni de grup. Asta, pentru că Jupiter, planeta dvs. guvernatoare, care vă influențează într-o măsură mai mare decât alte zodii, trece pe 11 în Scorpion și încep să se închidă anumite porți. Ele se închid încetișor, e drept, pentru că micul benefic, Venus, altă planetă sociabilă, vine să-i țină locul până pe 7 noiembrie, dar pregătirea sufletească ar fi bine să v-o faceți de pe-acum. E vorba despre un pro­ces de mai bine de un an, când veți deveni mai retrași, veți face incursiuni în viața spirituală sau vă veți dedica unor cauze umanitare. E posibil să întâlniți un îndrumător spriritual ori să vă asumați sarcina de-a forma dvs. pe cineva.
BANI: Cele mai bune alegeri le faceți în primele două săptămâni ale lunii, mai puțin 11. Între 15 și 22 puteți începe proiecte noi, dar fără a ține să vă impuneți.
CARIERĂ: Ziua de 11 și intervalul 15-22 nu sunt cele mai potrivite, pentru a interacționa cu șefii. Dacă n-aveți încotro, feriți-vă să faceți comentarii.
DRAGOSTE: Senzația de singurătate e mai puțin apăsătoare, dar mai există. E ceva în dvs. ce îi ține la distanță pe ceilalți. Încercați să vă dați seama ce e. Poate fi vorba despre neîncredere.
SĂNĂTATE: Ficatul și bila tind să-și înce­ti­nească activitatea din 11. Efor­turile mari ar trebui evitate din 23.

CAPRICORN
Priorități sufletești


Pentru dvs., trecerea marelui benefic Jupiter din Balanță în Scorpion, care se petrece pe 11, înseamnă că pe parcusul a mai bine de 12 luni, respectiv până pe 7 noiembrie anul viitor, ar fi bine să vă concentrați asupra obectivelor dvs. de suflet, pe termen lung. Cei cu care vorbiți se lasă atrași cu minim efort din partea dvs. în proiectele de grup pe care le propuneți. Vă puteți baza pe majoritatea prietenilor dvs., dar nu numai, e indicat să atrageți de partea dvs. cât de mulți oa­meni și organizații, mai ales dacă v-ați propus pro­iecte sociale ambițioase. Ce n-ar fi de dorit ar fi să alergați după prietenia unor oameni influenți, care vă pot ajuta doar pe dvs. personal.
BANI: În ultimele zile ale lunii ar fi de dorit să țineți separat prietenia și banii. Dacă e vorba despre afaceri comune, e mai bine să în­toc­miți documente legale, în loc să mergeți pe încredere.
CARIERĂ: Marele benefic Jupiter își încheie periplul de un an prin Balanță pe 10, dar Venus îi urmează din 15, deci nu încetează să vă vină aprecieri ori recompense.
DRAGOSTE: Poate fi vorba despre un coleg de studii, cineva cunoscut la drum lung ori un personaj din străinătate, față de care simțiți o atracție de simplă chimie.
SĂNĂTATE: Inima și coloana trebuie menajate pe final de lună.

VĂRSĂTOR
Mizați pe profesie!


O dată cu trecerea lui Jupiter în Scorpion, pe 11, ar fi bine să faceți și trecerea de la teorie la practică. Ideile dvs. au putut influența multă lu­me în ultimul an, iar aceste efecte nu vor dispărea, doar că pe parcursul anului următor, mai precis până pe 7 noiembrie 2018, energia marelui benefic vă îndeamnă să treceți la fapte, să vă fo­lo­siți prestigiul cucerit într-o manieră mai concretă. Du­pă Luna nouă din Balanță, de pe 19, o Lună nouă deosebit de benefică, puteți lansa o ultimă vi­zi­une, ori o platformă care să încununeze străda­nii­le dvs. din ultimul an.
BANI: Proiectul menționat mai sus, deși poate fi pornit din motive mai degrabă spi­rituale, se poate dovedi și unul lucrativ, fără ca să vă dați măcar seama că ar putea să evolueze într-o asemenea direcție.
CARIERĂ: Aici se simte cel mai pregnant influența lui Jupiter, din 11 încolo, căci nu sunteți animați de o ambiție egoistă, ci de scopuri mai nobile, iar prestigiul câștigat pe par­cur­sul ultimului an poate precede o ridicare în funcție.
DRAGOSTE: Situațiile care apar în cuplurile stabile pe final de lună pot fi destul de complicate, dar acesta nu-i un motiv să vă lăsați partenerul de izbeliște.
SĂNĂTATE: Zile de disconfort fizic pot fi 9-10 și 28-29.

PEȘTI
Model pentru alții


Timp de mai bine de un an de zile, Jupiter, unul dintre cei doi guvernatori ai dvs. (ce­lălalt fiind Neptun), v-a ajutat să aveți anumite revelații, să înțelegeți în profunzime anumite legi, aflate dincolo de planul fizic. Unii dintre dvs. au primit moșteniri materiale, în alții s-au activat ca­lități moștenite pe linie genetică. Pentru cei mai mulți dintre dvs. a fost un proces de maturizare emoțională. Asta vă ajută să susțineți rolul pe care marele benefic vi l-a rezervat între 11 octombrie anul acesta și 7 noiembrie 2018, și anume - cel de mo­del pentru alții. Unii dintre dvs. învață călă­to­rind, alții își vor descoperi credința, o a treia cate­go­rie poate deveni pasionată de un subiect de studiu.
BANI: În octombrie, banii vin încă din două direcții. Din partea prosperului Jupiter, până pe 11, iar din 15, Venus, planeta banilor, vine să compenseze plecarea acestuia și vă poate asi­gura un aflux de bani până pe 7 noiembrie.
CARIERĂ: Procesul de consolidare al sta­tu­tului dvs. e în plină desfășurare, dar s-ar putea să mai existe zile în care să vă cedeze răbdarea, și anume - 8-9 și 15-16.
DRAGOSTE: Armonia din cuplu e colorată de pasiune și tandrețe, până la mij­lo­cul lunii, mai puțin data de 11.
SĂNĂTATE: Feriți-vă de boli infecțioase, mai ales pe final de lună.