Secrete pentru păr frumos

Redactia
E timpul să ne pregătim de iernat

Păr uscat

* Se amestecă untdelemn de măs­line cald, cu un gălbenuș de ou și o linguriță de miere. Se întinde pe părul umed, se masează, se lasă 30 de minute, apoi se spală.
* Se stimulează producția de se­bum printr-un masaj al pielii capului și o periere îndelungată a părului, de la vârf spre rădăcină și de la rădăcină spre vârf.
* Se amestecă câte o linguriță de ulei de ricin, ulei de măsline și ulei de ger­meni de grâu, cu un găl­benuș. Preparatul se în­tin­de pe păr și se lasă să ac­ționeze 20 de minute. Se spală părul normal.
* Se prepară o pastă din 3 lin­guri de ulei de cocos, un gălbenuș și o linguriță de suc de lămâie. Se în­tinde pe păr, după care se înfășoară capul într-un prosop. Se stă o oră, apoi pă­rul se spală cu șampon.

Păr gras

* Nu vă spălați niciodată pe cap cu apă fierbinte, ci cu apă călduță. Nu vă descâlciți niciodată cu perie, ci cu un pieptene.
* Preparați o pastă dintr-o parte praf de copt și trei părți de apă. A­plicați-o pe părul ud, lăsați să acțio­neze 15 minute, apoi spălați-vă. Se repetă de trei ori pe săptămână.
* Amestecați trei linguri de ar­gilă cu apă, cât să se formeze o pastă moale. Întindeți-o pe părul umed și lăsați să acționeze 20 de minute. Clătiți-vă cu apă din belșug. Se apli­că o dată pe lună.
* Pentru clătitul părului, ameste­cați 3 linguri de oțet de mere cu o ca­nă de apă. După ce vă spălați pe cap în mod normal, masați în păr ames­tecul, lăsați să-și facă efectul 5 minute, apoi, clăti­ți-vă cu apă că­lâie. Repetați de 2-3 ori pe lună.

Păr vopsit

* Bucuria blondelor - o cană de flori de mușețel se fierbe 30 de minute într-un litru de apă. Se strecoară și se adaugă 4 linguri de suc de lămâie. Se toarnă peste părul spălat.
* Secretul brunetelor - 8 linguri de pulbere de coji verzi și uscate de nuci se combină cu o lingură de ulei de măsline, o linguriță de suc de lămâie și 250 ml apă. Se masează pă­rul și se lasă să acționeze două ore.
* Magia roșcatelor - o jumătate de cană de suc de merișor se ameste­că cu o jumătate de cană de apă și se toarnă, uniform, peste părul proaspăt spălat.
* Părul vopsit se protejează cu o mască preparată dintr-un avocado ras, amestecat cu 125 ml smântână. După 15 minute, se spală.