Rețete de... crescut

Redactia
Cine nu visează să fie ceva mai înalt?

Să fie ceva mai vizibil și să vadă lumea de... sus? Frumu­sețea e totdeauna legată de înălțime. Ei bine, lucrul acesta este realizabil. "Niciun adult nu este atât de înalt pe cât ar pu­tea să fie", ne asigură me­dicul american Augustus White, de la Harvard Medi­cal School. Fiecare individ, susține pro­fe­sorul de orto­pe­die, poate să mai creas­că câțiva cm. Trebuie doar ca șira spi­nării să fie întinsă pe toa­tă lungimea ei. Iar asta se în­tâmplă dacă vom ști să ne antre­năm muș­chii ab­do­minali și muș­chii spinării.

Iată trei exerciții me­nite să ne ajute să mai creștem puțin:

1. Culcați-vă pe spate, cu ge­nunchii îndoiți și tălpile pe podea. Prindeți-vă palmele sub ceafă și încercați să vă ridicați trunchiul. La început de 10 ori, apoi mai des. Nu e ușor, dar odată stă­pânit exercițiul (tre­buie să simțiți înțe­pă­turi în abdo­men), mușchii de pe pân­tec și de pe spate se întăresc și susțin mai drept coloana vertebrală.

2. Așezați-vă pe podea, în patru labe. Ridicați brațul stâng și piciorul drept și țineți-le paralel cu podeaua, 10 secunde. Apoi schimbați părțile, ridi­când brațul drept și piciorul stâng. Exer­cițiul se repetă de 10 ori. Întărește mușchii din stânga și dreap­ta coloanei vertebrale.

3. Stați drepți, cu picioarele înde­părtate cât lățimea umerilor. Aple­cați-vă în față, cu palmele împreu­nate. Încercați să băgați brațele prin poarta formată de picioare. Cu cât mai adânc spre spate, cu atât mai bine. Iar apoi, ridicați-vă și apleca­ți-vă către spate, tot cu palmele prin­se și cu brațele întinse. Repetați am­bele exerciții de 10 ori. Întind mus­cu­­latura și ligamentele spa­telui.

Pe parcur­sul a două luni - ne ga­rantează Au­gustus White - vom crește trei centi­me­tri. Și vom ră­mâne așa, cu con­diția să per­ma­nen­ti­zăm exercițiile: "Și să vă gân­diți că sunteți niște ma­rionete, trase în sus de sfori", spune el. Și încă un amănunt deloc neglijabil: oda­tă cu creșterea în înăl­țime, veți eli­mina și câteva kilo­gra­me de prisos.