Vremea merelor

Iulia Vlad
- Merele conțin 13 vitamine, 20 minerale și acizi importanți. De aceea, ele nu sunt numai un aliment foarte sănătos, ci se regăsesc și în numeroase produse cosmetice destinate îngrijrii pielii și părului -

O aromă proaspătă
Cine visează acum la livezile în­so­rite ale verii are nevoie de săruri de baie cu aromă de măr. Arun­cați un pumn de săruri în ca­dă, turnați deasu­pra mai întâi apă fier­binte, apoi rece, pâ­nă se ajunge la tem­pe­ratura de 37°C. Cu­funda­ți-vă în apă și ima­ginați-vă că v-ați întors în livada bunicilor.

Leac antirid
Concentratele antirid cu acid ma­lic, extras din mere, desprind des­cua­mările uscate ale pielii și stimulează formarea de celule noi. Astfel, tenul capătă un aspect mai neted și mai proas­păt. Se aplică de preferință sea­ra, sub crema de noapte. Le găsiți în maga­zinele cu produse cosmetice.

Împotriva mirosului neplăcut al pielii
Dacă vi s-a terminat brusc deo­do­rantul - nicio pro­blemă. Fa­ceți-vă sin­gu­re unul. Du­pă ce v-ați spă­lat, luați o bu­cată de pânză din bum­bac, în­muia­ți-o în oțet de mere și fre­cați-vă cu ea la sub­suori. A­ceasta nu per­mite bacteriilor să se înmul­țeas­că, dar în ace­­lași timp, păs­trea­ză man­taua acidă a pielii, necesară ca pro­tecție a epidermei.

Un luciu nemaipomenit
Aerul din încă­peri, uscat din pri­cina caloriferelor și a instalațiilor de cli­matizare, face ca pă­rul lung să-și piardă repede luciul. Pro­ble­ma se rezolvă cu o cremă de păr cu cea­ră vegetală ob­ți­nută din mere. Se masează cu ea vâr­furile uscate ale firelor de păr, iar ele vor străluci din nou.

Alint pentru mâini
Săpunurile de glicerină cu extract de măr nu atacă pielea și sunt foarte indi­cate, dacă obișnuiți să vă spălați des pe mâini. Nu uitați: ștergeți-le apoi bine cu prosopul și ungeți-le cu o cremă.

Intensifică nuanța de culoare
Rețetă grozavă pentru clătit părul, pe care v-o puteți pre­­para personal: tur­­nați un sfert de cană de oțet de mere în 3/4 l apă caldă. Cu acest a­mestec clătiți-vă încă o dată părul spălat și deja clătit. Va căpăta lu­ciu, iar culoarea va deveni mai in­tensă.

Lacul ține mai mult
Înainte de a le lăcui, unghiile tre­buie să fie complet degresate. Iată o metodă bună: înmuiați capătul unui bețișor pentru urechi în oțet de mere și frecați unghiile cu el. În felul acesta, lacul va adera mai bine.