Un ajutor nesperat pentru bolile toamnei: Sărurile Schüssler

Gilda Fildan
- Pentru că toamna devine tot mai friguroasă și întunecată, mulți oameni se simt cotropiți de melancolie. Sau sunt terorizați de bolile care pândesc de pretutindeni. Pe lângă soluțiile la care apelăm, există una foarte eficientă, din păcate, prea puțin cunoscută la noi: sărurile Schüssler, niște combinații de minerale care consolidează punctele slabe ale sistemului imunitar. Testul care urmează vă ajută să aflați la ce probleme sunteți expuși în momentul de față și cum vă puteți apăra -

Îndată ce se răcește vremea, scutul nostru interior de protecție, compus din circa 35 miliarde de celule imunitare, începe să se șubrezească. Îl putem întări cu mai multă mișcare, mai puțin stres și o hrană bogată în vitamine. Foarte eficientă este și terapia cu minerale, după modelul conceput de medicul german Wilhelm Heinrich Schüssler, la sfârșitul secolului XIX. El a descoperit că nume­roase suferințe, atât fizice, cât și psihice, au la bază dezechilibre apărute în conținutul de minerale al țesuturilor. Metoda sa de tratament constă în 12 săruri minerale, faimoasele "săruri Schüssler", care, administrate în doze homeopatice, reglează metabolismul celular și compensează deficitele.
Nu toți reacționăm la fel atunci când sistemul imunitar lansează un SOS disperat. Testul nostru vă va arăta care sunt în prezent vulnerabilitățile dvs. și ce săruri minerale vă pot fi de ajutor. În România, sărurile Schüssler pot fi comandate la FARMA EX­PRESS, importator din Germania, tel. 0318/10.77.58, e-mail service@farmaexpress.ro

Cum funcționează testul
Citiți afirmațiile de mai jos și bifați-le pe acelea care descriu cât mai exact starea dvs. fizică și psi­hică actuală.

Test

1. Reacționez adesea cu iritare, chiar și la amănunte nesemnificative - A

2.
Tind să despic firul în patru și mă grăbesc să-mi fac griji pentru multe lucruri - B

3.
Am destul de des dureri de cap - E

4.
În ultimul timp, am tot amânat ceea ce ar fi trebuit să rezolv - C

5.
Cu mâna pe inimă, mărturisesc că uneori mă simt sătulă să duc în spate atâtea: serviciul, obligațiile gospodărești și familia - D

6.
Recunosc că mănânc cu plăcere carne, prăjeli și meniuri de fast-food - B

7.
În ultimul timp, nevoia mea de somn a crescut foarte mult - A

8.
Altădată aveam mai multă încredere în mine decât acum - A

9.
Gândindu-mă puțin în urmă, îmi dau seama că mă îmbolnăvesc de cel puțin trei ori pe an - D

10.
Din când în când mă apuc de o dietă, pe care o duc până la capăt cu chiu cu vai - D

11.
În ultimul timp am mereu erupții pe piele - E

12.
Sunt permanent obosit și lipsit de energie - C

13.
Când mă enervez, mi se deranjează automat stomacul - B

14.
Îmi pierd suflul la cel mai mic efort - C

15.
Am frecvent probleme cu digestia - E

16.
Cinstit vorbind, îmi vine greu să accept criticile - A

17.
În ultimul timp, starea mea de sănătate nu este cea mai bună - A

18.
Pur și simplu, n-am la dispoziție destul timp ca să mănânc pe îndelete - B

19.
Una-două, mă năpădesc transpirațiile - E

20.
Cu mare dificultate, mă ridic din pat dimineața - A

21.
Fac frecvent herpes și, în general, am o piele destul de sensibilă - D

22.
Când mă apasă ceva pe suflet, de cele mai multe ori nu-mi arăt supărarea, ci o țin în mine - B

23.
Opt ore de somn pe noapte? Din păcate, eu nu-mi permit așa ceva - D

24. Fac des viroze, mereu îmi curge nasul și am dureri în gât - E

25. În clipa de față, orice lucru pe care trebuie să-l rezolv îmi dă sentimentul că am înaintea mea un munte greu de escaladat - C

Cum stați cu proviziile de minerale?

Terapiile alternative, de genul sărurilor Schüs­sler, sunt la ordinea zilei. Lipsite de efecte secun­da­re, tabletele cu minerale se administrează foarte ușor. Pur și simplu, le țineți în gură până când se topesc.

Evaluarea testului

Calculați punctajul: Numărați și faceți suma la fiecare dintre literele aflate la sfârșitul afirma­țiilor pe care le-ați bifat. Litera care totalizează cel mai mare număr de bifări indică starea dvs. actuală. Dacă ați optat în mod egal pentru mai multe litere, înseamnă că sunteți un tip mixt. În acest caz, vă ru­găm să citiți toate recomandările corespun­zătoare.
A . . . . . . .
B . . . . . . .
C . . . . . . .
D . . . . . . .
E . . . . . . .


Tipul A - Gata cu stresul! E timpul să mai reduceți viteza
Chiar dacă la prima vedere s-ar zice că-l tolerați bine, stresul vă dereglează totuși echilibrul interior. Sistemul dvs. nervos și cel imunitar sunt instabile. În consecință, sunteți adesea irascibil și mereu expus la tot felul de infecții. Yoga sau antrenamen­tul autogen vă pot da ajutor pe termen lung, pentru a deveni mai calm și a avea o stare de sănătate mai bună.
Sfatul specialistului: Luați dimineața 3 tablete din sarea nr. 5, Kalium phosphoricum D6 (fosfat de potasiu) - vă întărește nervii. Ca să aveți un somn odihnitor, sugeți seara 3 tablete din sarea nr.7, Magnesium phosphoricum D6 (fosfat de mag­neziu).

Tipul B - Pentru un abdomen relaxat
Abdomenul dvs. reacționează prompt: enervare, agitație sau o mâncare "nepotrivită" - și deja echili­brul dintre semnalele nervoase care activează diges­tia și cele care o încetinesc este compromis. Re­pao­sul și căldura ajută (aproape) întotdeauna la tulbu­rările gastrointestinale.
Sfatul specialistului: Administrați-vă dimi­neața și seara câte 3 tablete din sarea nr. 9, Natrium phosphoricum D6 (fosfat de sodiu). Reglează pro­ducția de acid gastric și are efect calmant asupra tractului digestiv.

Tipul C - Mai multă energie, ca să ieșiți din blocajul emoțional
Sunteți deseori apatic, iar dispoziția dvs. se apropie din ce în ce mai mult de cenușiul trist de afa­ră. În asemenea momente, este important să vă măriți aportul de oxigen, făcând mai multă mișcare. Cei ce se codesc, atunci când e vorba de un program sportiv în toată regula, își pot umple rapid rezer­voarele de energie cu un exercițiu pe care vi-l pre­zentăm în continuare. Stând în picioare cu spatele drept, ridicați brațele larg desfăcute, ca și cum ați vrea să cuprindeți cerul. Apoi ghemuiți-vă la pă­mânt. Alternați cele două mișcări de 3 ori.
Sfatul specialistului: Când vă amenință melancoliile toamnei sau constatați că nu mai aveți spor la muncă, dizolvați 3 tablete din sarea nr. 5, Ka­lium phosphoricum D6 (fosfat de potasiu) în puțină apă fierbinte și beți cu înghițituri mici. Refa­ce rezervele de energie și stimulează metabolismul.

Tipul D - Restabiliți capacitatea de autoapărare a organismului
Recunoașteți: în prezent vă bizuiți mult pe faptul că sistemul dvs. imunitar stă neclintit la datorie. Chiar și atunci când și-a epuizat forțele. Deoarece ten­siunea nervoasă și agitația vă subminează imuni­tatea, este cu atât mai important să compensați acest deficit cu suficient somn (7 ore) și o alimentație sănătoasă (vitamine).
Sfatul specialistului: Sarea nr. 3, Ferrum phosphoricum D12 (fosfat de fier), înzdrăvenește sis­temul imunitar - sugeți câte 5 tablete de 3 ori pe zi.

Tipul E - Toate reziduurile afară: din nou în formă!
Obosiți repede, vă doare mai mereu capul și a­veți întruna probleme cu pielea? Toate acestea su­gerează că v-ar prinde bine o "curățenie generală", care să învioreze ficatul. Ajutați-l cu o alimentație al­calină, în care legumele să fie prezente din belșug, totodată și cu multe lichide. Apa cu lămâie (300 ml de apă călduță, amestecată cu zeama stoarsă dintr-o ju­mătate de lămâie) vă hidratează corpul și acce­le­rează detoxifierea.
Sfatul specialistului: Sarea nr. 10, Natrium sulfuricum D6 (sulfat de sodiu), susține buna func­ționare a rinichilor, colecistului și intestinului. Luați 3 tablete dimineața.