SĂPTĂMÂNA 17-23 NOIEMBRIE

Tana Rosca
Tensiunile se pot acumula la sfârșit de săp­tă­mână în relațiile de cuplu ori de afaceri, culminând luni și marți. Poate fi vorba de bani ori de trădări în dragoste, ba e posibil să fie și una și alta. Oricum, nu v-am sfătui să în­cercați să vă fa­ceți sin­­guri dreptate, ci să ape­lați la ajutorul unor per­soa­ne autorizate. În felul acesta, veți putea avea câș­tig de cauză relativ repede, altfel, nu e exclus să vă luptați prin tri­bu­nale o bună bucată de vreme. După Luna no­uă de sâmbătă, vă puteți desprinde de în­cărcă­turi negative și să găsiți mo­da­lități noi de a vă fo­losi re­sur­sele. În calcul sunt de luat, nu doar re­sur­sele ma­teriale, ci și cunoșterea sau ex­pe­riența care pot fi răs­plătite cum se cuvine și în numerar. Miercuri, Soa­rele intră în Săgetător, prilej cu care le urăm tuturor nativilor zodiei: "La mulți ani!". În­cepem să fim preocupați de călătorii care să ne lărgească ori­zon­tul, de discuții pe teme profunde și ne vine mai ușor să ne pregătim pentru examene.

Semnele cardinale:

BERBECII
, mai ales cei născuți în cel de-al doilea decan, au nevoie de o mare stă­pânire de sine pentru a evita ruperea unor relații sau asocieri profesionale. Evitați orice ac­țiune decisivă înaintea Lunii noi și căutați con­siliere înainte de a vă asuma un eventual conflict.
RACII se pregătesc pentru o Lună nouă favorabilă, care se petrece sâmbătă. Ea vă va ajuta să vă despovărați de anumite așteptări emoționale inutile, să vă con­ști­entizați noi talente sau să le descoperiți la copiii dvs. Atenție la șefi, care pot fi cu capsa pusă.
BALANȚELE dau dovadă de un com­portament atipic, în sensul că, în loc de a aplana conflicte, cum o fac de obi­cei, înclină să le genereze. Vă poate sări muștarul față de membri ai familiei care au abuzat de răbdarea dvs. Veniturile directe pot crește după Luna nouă.
CAPRICORNII, care se poate să fi ținut în ei de multă vreme nemulțumiri legate de statutul lor profesional, ar putea iz­buc­ni în fața unor șefi prea autoritari. Pentru a vă păstra obiectivitatea, ar fi util să vă consultați cu prietenii, mai ales dacă există implicații legale.

Semnele fixe:

TAURII
primesc energia Lunii noi din semnul opus, cel al Scorpionului, ceea ce îi ajută să îndepărteze multe reziduuri din relația de cuplu sau de asociere. Mare grijă la să­nă­tate, mai ales la zona capului și tensiune.
LEII au nevoie de mare prudență la volan, în special duminică și luni. Rela­țiile de muncă în care musteau resen­ti­men­te pot ajunge la momente explozive. Vă puteți bizui însă pe suportul material și afectiv pe care vi-l oferă cei din familie. Și copii vă aduc bucurii.
SCORPIONII sunt feriți de vici­si­tu­dinile tensiunilor dintre Marte și Pluton, de beneficii Venus și Jupiter, aflați în sem­nul lor. Asta nu înseamnă însă că nu e cazul să luați măsuri de precauție împotriva unor ina­mici ascunși, care vor să vă îndepăr­teze de prieteni.
VĂRSĂTORII care călătoresc sau au de susținut examene ar fi bine să fie pre­gătiți să facă față unor persoane ner­voa­se sau chiar agresive. În schimb, cu șefii sau alte persoane în poziții de autoritate vă înțelegeți ex­ce­lent, în special după Luna nouă de sâmbătă.

Semnele mutabile:

GEMENII
comunică intens și cu folos cu partenerul de cuplu sau de asociere, mai puțin de miercuri încolo. În amor puteți da însă de belea dacă întrețineți în paralel cu relația oficială o legătură ascunsă.
FECIOARELE fac bine dacă evită dis­cu­țiile despre bani cu persoana iubită sau cu co­piii, care pot să facă tot felul de ar­ti­ficii pentru a primi sume suplimentare pentru distracții. Încercați să puneți lucrurile la punct cu calm.
SĂGETĂTORII resimt mai acut presiu­nile marelui malefic Saturn duminică și luni. Asta, probabil, ca urmare a unor deza­măgiri provocate de prieteni, dezamăgiri care pot să aibă la bază chestiuni bănești.
PEȘTII sunt chinuiți de vechi spaime le­ga­te de viitorul lor profesional. Bazați-vă pe cu­noș­tințele și prestigiul pe care nu vi le poa­te con­testa nimeni. Vă va veni ușor să o faceți după Luna nouă.