Iarna, în cea mai bună formă!

Florentin Popa
Dr. MARIA-CORINA BĂSCEANU, ambasador Alevia

"Produsele Alevia te ajută să învingi răceala și gripa"

Sezonul rece vine la pachet cu provocări pentru sănătate. Răcelile, durerile de gât, guturaiul, viro­zele și gripa ne împiedică deseori să ne bucurăm de Sărbători, de zăpadă, de aerul rece și proaspăt de afară. Produsele pe bază de plante și-au dovedit de mii de ani eficiența în întărirea organismului și a reacției acestuia la agresiu­nile mediului. Natura aduce cele mai remarcabile reme­dii pentru prevenirea și tra­tarea răcelilor și gripelor specifice sezonului rece. Pen­tru a afla cele mai noi stra­tegii de combatere a bo­lilor cu incidență crescută în sezonul rece, am apelat la d-na dr. Maria-Corina Băs­ceanu, ambasador Alevia.

- Vine iarna. Din ce se compune "artileria grea" a produselor Alevia?

- Tusea, durerile de gât sau frisoanele sunt cele mai frecvente simptome cu care ne confruntăm iar­na și trebuie tratate la timp, pentru a nu degenera în probleme mai serioase. Pentru a lupta eficient cu aceste probleme, putem folosi produse perfor­mante de la Alevia, administrate de ani de zile cu rezul­tate foarte bune. * Propolis Vitamina C cu Echi­nacea ajută la creșterea rezistenței sistemului imu­nitar în lupta cu infecțiile, în special cele respi­ra­torii, iar antioxidanții naturali ajută la consoli­darea sistemului de apărare al organismului împo­tri­va radicalilor liberi. * Imunitate forte crește rezistența organismului la infecții virale și bacte­riene, îl stimulează să-și păstreze sănătatea și vi­goa­rea. Împreună cu Propolisul și Vitamina C, acti­vează și echilibrează sistemul imunitar în mod na­tural. * Gripalin susține sănătatea căilor respiratorii supe­rioare și ajută la fluidificarea secrețiilor bron­șice, fiind de un real ajutor pentru reducerea mani­fes­tărilor neplăcute care afectează respirația în timpul sezonului rece.
Iarna nu trebuie să ignorăm nici circulația peri­ferică și cerebrală. Prin cele peste 40 de substanțe active pe care le conține, Ginkgo biloba ajută la creșterea fluxului sanguin și a nivelului de oxigen, în special la nivelul creierului și al membrelor. Beneficiile produselor Ginkana se pot simți la orice vârstă, în primul rând prin creșterea capacității de concentrare, a vioiciunii și a poftei de viață. Ginkgo Biloba mărește puterea de concen­trare și capacitatea de memorare, regularizează neurotransmițătorii, stimulează nivelul de oxigen în creier, combate radicalii liberi responsabili de procesul de îmbătrânire și acționează benefic în foarte multe afecțiuni neurologice. Ginkana Gink­go biloba de la Alevia conține extract pur standar­dizat obținut de la firma Naturex din Franța, lider mondial în puritatea extractelor din plante.

- Există și produse noi pe care le pot încerca cititorii noștri?

- În 2017 au fost lansate peste 100 de produse noi Alevia: 15 siropuri din extracte de plante și fruc­te, 7 produse orosolubile și 50 de sortimente de ceaiuri vrac. În plus, Alevia a introdus pe piață și Gama Food, cu 35 de produse în stare crudă, neprocesate termic. Siropurile vin în două game separate: siropuri clasice, pentru adulți, și siropuri pentru copii, lansate în noua gamă Dodino.

- Care dintre siropurile Alevia sunt utile în perioada rece?

- Siropurile Alevia conțin o combinație unică de extracte standardizate din plante. Acestea fortifică mecanismele de apărare ale organismului și îl pregătesc să facă față mai ușor bolilor. Plantele au efecte puternic imunostimulatoare și acțiune benefică asupra sistemului respirator. Pentru că aduc beneficii semnificative pentru sănătate, siro­pu­rile din plante sunt ideale în sezonul rece, dar pot fi administrate și în timpul anului. * Siropul Atusin asociază extracte din plante pentru susținerea și protejarea organismului în perioada anotimpului rece prin menținerea sănătății și funcționării normale a căilor respiratorii superioare. * Siropul pentru Imunitate este realizat din extracte stan­dardizate de echinacea, grindelia, roiniță și soc, pentru susținerea capacității de autoapărare a orga­nismului. Aceste extracte din plante au efecte be­nefice asupra sistemului respirator și ajută la întărirea sistemului imunitar.

- Ce produse noi ați realizat special pentru copii?

- Gama Dodino conține siropuri special dozate pentru copii, cu 10% miere în compoziție, pentru un gust mai bun, care îi atrage pe cei mici. * Siro­pul Dodino Atusin are în compoziție patru extracte din plante recunoscute pentru efectele benefice în perioada sezonului rece, care ajută la protejarea organismului și la întărirea imunității. * Siropul Dodino Propolis cu Echinacea este conceput pentru susținerea capacității de autoapărare a organis­mu­lui în sezonul rece, prin aso­cierea extractelor standar­di­zate de propolis și echina­cea.

- Ceaiurile medicinale Ale­via au proprietăți de excepție. Ce ne reco­man­dați pentru sezonul rece?

- Știu cât de riguros sunt fabricate ceaiurile Alevia și cât sunt de eficiente, de aceea le recomand cu căl­dură pacienților mei. A­mes­tecurile sunt concepute atent, după rețete tradiționale, în proporții dozate pentru maximă eficacitate. Ceaiurile Alevia conțin doar partea activă a plantelor. Practic, circa 20% din plantă este aruncată pentru ca partea utilizată să fie impecabilă.
Schimbările bruște de temperatură sunt resim­țite ca agresiuni externe de către organism, astfel că trebuie să-i venim în ajutor. Cu cât imunitatea este mai scăzută, cu atât suntem mai predispuși la răceli și gripe. Dacă vrem să ne ferim, trebuie să ne întărim imunitatea cu ceaiuri de echinacea, mă­ceșe sau cătină, care ne fortifică organismul în se­zo­nul rece, ne susțin sănătatea aparatului respira­tor și ne ajută în caz de dureri în gât. Răceala și gripa sunt afecțiuni ușoare, care se pot trata fără complicații. De la primele simptome de nas înfun­dat, strănut și dureri de cap, trebuie să acționăm cu ceaiul Antigripol. Combinația de echinacea, lemn-dulce, tei, cătină, cimbrișor, mușețel, soc, lumâ­nărică, ghimbir, anason și șovârf ajută la calmarea tusei și la fluidizarea secrețiilor bronșice. Siner­gismului terapeutic al acestor plante susține imu­nitatea și sănătatea tractului respirator.

- Vitaminele și mineralele sunt altă "specia­litate" a firmei. Ce ne recomandați iarna, pentru imunitate?

- Cele mai importante vitamine și minerale sunt calciul, magneziul, zincul, vitamina C, vita­mi­na D, fierul, seleniul, acidul folic, pota­siul sau vitamina B. Un supliment alimentar bazat pe acest aport, administrat zilnic, contribuie la funcționarea optimă a sistemelor nervos, muscular, circulator și osos. În plus, oboseala este redusă, iar organismul își revine mai bine după sarcinile soli­citante de peste zi. Recomand produsele care con­țin com­ple­xe de vitamine și minerale, ca Ener­giva sau Vita­mine și multiminerale, în formula cărora s-au adău­gat plante extrem de bune pentru sănăta­te, care dau un plus de vigoare și energie. O cură de 2-3 luni este binevenită, chiar obligatorie în sezo­nul rece. Pentru că oricât de atent ne-am alege ali­mentele, nu putem să ne creștem semnificativ imunitatea doar în acest mod. Iarna, organismul are nevoie de un aport suplimentar de nutrienți. O cură de vitamine și minerale, alături de produse pe bază de plante gândite anume pentru sezonul rece, ne ajută să trecem iarna în cea mai bună stare de sănătate. Dacă alegem câteva produse Alevia și începem administrarea lor chiar acum, ne putem bucura de o sănătate de fier tot sezonul rece! Pen­tru că produsele Alevia te ajută să învingi răceala și gripa!

- Nu putem obține vita­minele și mineralele esențiale necesare și din alimentația zilnică?

- "Alimentația echilibrată" e mai degrabă un mit, pentru că extrem de puțini oameni reușesc să mănânce corect. Fie nu mân­căm destul de variat (un meniu care să includă multe legume și fructe proaspete, carne de peș­te), fie alimentele consumate sunt sărace în nutrienți. 70% din­tre alimentele pe care le con­­sumăm sunt prelucrate in­dustrial și își pierd ast­fel nutrienții. Alimentele prelucrate au o can­titate dublă de grăsimi, de zece ori mai mult zahăr și doar o treime din vitamine. O soluție, în acest caz, este consumul de semințe crude, fructe uscate și nuci. Semințele crude, fruc­tele uscate și nucile sunt resurse alimentare multifuncționale, conside­rate importante în dieta zilnică și care, în viitor, vor reprezenta baza ali­mentației. În plus, consumul de semințe și nuci crude ajută la maximizarea nivelului de inteligență mentală și emoțională, datorită grăsimilor de foarte bună calitate pe care le conțin. Pentru un aport op­tim de grăsimi esenția­le Omega 3 și Omega 6 reco­mand consumul de se­mințe crude de floarea-soa­relui, dovleac, in, câ­nepă, quinoa, dar și consu­mul de nuci crude, caju, fistic, migdale, arahide, alune de pădure și nuci pecan. Important este și consu­mul de fructe uscate, mai ales în sezonul rece, când nu se găsesc fructe proaspete. Acestea au o mulți­me de beneficii pen­tru sănătate: un conținut ridicat de fibre, multe vitamine și minerale cu efect anti­oxidant puternic. Recomand în special prunele, caisele, smochinele și curmalele uscate. Gama Food de la Alevia con­ține 35 de produse: se­mințe, nuci și fructe uscate, importate de la cel mai renu­mit distribuitor din Olanda.