Calendar de iarnă

Redactia
Calendaristic, suntem în plină iarnă. Chiar dacă încă nu ninge, plouă din belșug și bate vântul. Iar cele mai expuse părți ale corpului (fața, mâinile) sunt și cele mai afectate. Iată câteva mici secrete, ca să treceți mai ușor prin iarnă:

* Tenurile grase sunt mai puțin afec­­tate, da­to­rită stra­tu­lui hidro­lipidic pro­tector, dar acest lucru nu este sufi­cient, de aceea pro­tejați-vă și cu o cre­mă hidratantă de zi.
* Tenurile sen­si­bile, uscate și des­­hidratate vor fi pro­tejate cu creme se­mi­­grase și pudră (pul­bere).
* Evitați trece­rile bruș­te de la cald la frig (dacă reu­șiți).
* Faceți cure de vita­mine (su­curi de legume, fructe, polen, miere, ames­tecate cu dra­jeuri sau fiole de lăp­ti­șor de matcă).
* Dacă buzele vă crapă sau se des­cu­a­­mea­ză, prote­jați-le cu un ruj gras sau cu un strat fin de vaselină.
* Frigul poate duce la pierderea elasticității pielii în zonele sensibile (ochi, de exemplu), deci, de la apariția ridurilor, folo­siți zilnic comprese cu apă minerală (acope­rind toată fața, inclusiv ochii) sau comprese cu infuzii de plante (tei, nalbă, cimbru, cătină).
* Pentru decongestionarea ochi­lor, aplicați infuzie de frunze de țelină și apă de mălai (1 lingură de mălai se lasă în 500 ml de apă peste noapte).
* Aplicați timp de 10 zile, în zona ochilor, 1 fiolă de lăptișor de matcă.
* Ungeți pleoa­pele seara și dimi­nea­ța cu o cremă grasă.
* Periați zilnic ge­nele cu ulei de ri­cin.
* Protejați-vă mâi­­nile cu creme și mă­­nuși (deosebit de efi­ciente sunt îm­pa­chetările cu parafină).
* Sunteți obosită? Procurați-vă o pe­rie rotundă, nu prea aspră, și peria­ți-vă în fiecare dimi­neață fața, folosind apă mine­rală.

NELI PFEIFFER,
cabinetul de cosmetică "Apiestetic"