2018 în pași de dans

Dana Ene
- Anul 2017 a fost un an urât, plin de frământări politice, nesiguranță socială și despărțiri grele de oameni importanți. Dar chiar dacă e greu să schimbăm tristețea pe optimism, anul ce vine trebuie primit cu speranță. Atât ne-a mai rămas: nădejdea. Așa că scoateți din scrinuri veșmintele de sărbătoare și pantofii de bal, priviți-vă într-o oglindă care întinerește, zâmbiți-vă cu drag și... să pornească Revelionul -

Revelion cu Anna Lesko

Anna Lesko va întâmpina Anul Nou de două ori, potrivit Revelionului pe stil nou, dar și pe stil vechi, spre marea bucurie a fanilor ei. Iar Anna are o mulțime de fani în țara noastră.
Născută pe 10 ianuarie 1979 la Chișinău, Anna și-a găsit faima artistică în România, unde s-a stabilit încă de la 17 ani. Chiar simplu n-a fost. "Prima mea problemă a fost limba română. La noi în casă se vorbea ruso-ucrai­neana. Doar despre tata se poate spune că este în parte moldovean, fiindcă străbu­nicii mei s-au născut în România Mare. De fapt, în baza acestor acte am și reușit să-mi fac repatrierea. Adaptarea... n-a fost tocmai dificilă. Mi-am propus, în primul rând, să învăț limba română și am început să iau lecții de la o doamnă care nu știa rusește... Așa că ne-am chinuit o vreme, dar, cunoscând totuși un fond lexical de bază, până la urmă am scos-o la capăt", povestea ea într-un interviu.
Anna debutează pe scena muzicală în anul 2000, la Festivalul de la Mamaia, cu melodia "Cu tine eu", dar devine cu adevărat cunoscută abia după lansarea primului ei disc, "Flăcări", în 2002, care cuprinde și primul șlagăr al solistei - "Ard în flăcări". Solista a cunoscut succesul adevărat în 2003, când a lansat cel de-al doilea album, "Inseparabili", care i-a adus și primul disc de aur. De aici încolo, drumul pe scena artistică româ­nească a fost lin. Și urmă­toa­rele discuri pe care cântăreața le-a lansat: "Pentru tine" (2004), "Ispita" (2006) sau "Jocul seducției" (2010) au fost bine primite de public. A avut o mulțime de colaborări cu alți artiști sau trupe, precum Di­recția 5 sau Pavel Stratan. Și chiar dacă în ultima vre­me nu a mai lansat vreun disc, Anna a scos niște single-uri de succes, cel mai recent dintre ele - intitulat "Minus Tu" - fiind lansat chiar pe 11 decembrie a.c.
Plină de energie, senzualitate și excentricitate, Anna Lesko vă va face cu siguran­ță să uitați de griji și să intrați în noul an ceva mai încrezători. Pu­teți dan­sa și cânta alături de ea, la tre­cerea în noul an, la Balul Mas­cat de Re­velion 2018, orga­nizat la Berăria Germană București sau la Revelion pe rit vechi din 13 ia­nuarie, de la Berăria H.
La Revelionul pe rit vechi, Anna o va avea drept invitată prin­cipală pe talentata artistă Rona Hart­ner, care urcă pe scenă alături de taraful ei.
(Bilete și informații suplimen­tare despre ambele evenimente gă­siți în rețeaua iabilet.ro.)

Revelion cu Nicoleta Nucă și Proconsul

Și Nicoleta Nucă este basarabeancă. S-a născut pe 26 ianuarie 1994 la Chișinău, o zonă care învio­rează de la o vreme muzica românească. Spre deo­sebire de Anna Lesko, Nicoleta s-a lansat acasă, unde a și câștigat, în 2009, pe când avea doar 16 ani, Marele Premiu al Festi­valului "Golden Wings" ("A­ripi de aur"), cu o melodie interpretată în duet cu solistul Boris Covali. Era primul pre­miu în "liga mare", căci până atunci, Nicoleta câștigase mai multe festivaluri și concursuri pentru copii. Din 2015, tânăra cântăreață este o prezență constantă pe scena muzicală românească. Anul trecut, la cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor Muzicale Radio România, Nicoleta a fost premiată și declarată "Debutul anului", deși nu și-a lansat încă un disc propriu, ci doar mai multe single-uri. Cu toate acestea, a reușit să-i convingă pe români asupra calităților ei vocale aparte.
De mai bine de 18 ani, trupa Proconsul este o constantă în preferințele românilor. Au lansat nu mai puțin de 9 albume, au câștigat numeroase premii, și melodii precum "Ce­rul", "Mi-ai luat inima", "Nu mi-e bine fără tine" sau "De la ruși" - se află și azi în topul preferințelor românilor. Anul acesta, trupa formată din Bodo (Bogdan Marin) și colegii lui de trupă Dragoș Dincă (chi­tară, voce), Traian Ursache (bas), Robert Anghelescu (cla­pe) și Răzvan Gorcinski (tobe) au revenit în forță cu single-ul "Ce dacă mă doare", o cola­bo­rare inedită cu Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie.
Membrii trupei Proconsul promit să nu vă dezamăgească și să vă ofere o petrecere de neuitat. Îi puteți asculta de Revelion la RIN Grand Hotel, alături de Nicoleta Nucă. (Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro.)