ZODIACUL LUNII IANUARIE

Tana Rosca
- 2018 are un început furtunos, din pricina întâlnirii dintre Marte și Jupiter în Scorpion. O expresie des folosită pentru a descrie această combinație este "acțiune însoțită de noroc". Avem încredere în judecata noastră și nu ezităm să trecem la treabă. Greșim doar dacă ne propunem obiective nerealiste sau încercăm să facem speculații cu grad ridicat de risc. Cei mai mulți dintre noi vom avea energie suficientă și un tonus bun, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne apucăm să mutăm munții din loc. Prima lună a anului vine cu prima eclipsă din totalul de 5 de care vom avea parte. Este vorba despre o eclipsă totală de Lună, care se petrece pe 31 în zodia Leului. Ne va pune pe gânduri în privința relațiilor noastre, în special cele romantice, dar și cele cu copiii. Ar fi bine să ne întrebăm când și de ce ținem neapărat să fim în prim-plan, cu cât discernământ ne folosim simțul critic și în ce situații anume. Din alt punct de vedere, această eclipsă este reversul puternicei eclipse din 21 august, anul trecut. Atunci a fost vorba despre nevoia de dominare prin forță, acum este vorba despre forța seducției, cel puțin asta ne indică steaua fixă Cygnus, care însoțește această eclipsă -

BERBEC
Tonus excelent


Planeta dvs. guvernatoare, Marte, se găsește într-o po­ziție favorabilă, în Scorpion, dân­du-vă posibilitatea să vă valorificați la maximum resursele. Marele be­ne­­fic Jupiter, aflat alături, vă per­mite să vă adânciți în introspecție sau, dim­potrivă, să împărtășiți al­to­ra cunoș­tințe esoterice pe care le-ați do­bândit dvs. ori v-au fost co­mu­ni­cate de un mentor. Ceva neo­bișnuit se poate întâmpla în jurul datei de 6, când un prieten vă poate atrage atenția fie asupra unor însu­șiri de care nu erați conștient, fie asu­pra a ceea ce consideră a fi în­săși me­nirea dvs. Aceste discuții profunde vă pot pune pe gânduri și vă sunt de un real folos.
BANI: Aceeași combinație Marte-Jupiter vă poate inspira să faceți alegeri potrivite și îndrăznețe în privința afacerilor. Acest lucru este valabil în special dacă vă asociați cu cineva din străi­nătate sau cu rude prin alianță.
CARIERĂ: Până pe 18, se pot crea mai multe si­tua­ții favorabile, care pot duce la o promovare. Pentru asta, trebuie însă să dați și dvs. un pic din coate. Bu­năvoință din partea șefilor există.
DRAGOSTE: Se poate să vă fi luat cam multe li­ber­tăți în perioada de sfârșit de an, de aceea e bine ca, din 3, când Ura­nus redevine direct, să accen­tuați prietenia cu partenerul.
SĂNĂTATE: Până către sfârșitul lunii aveți parte de un tonus excelent. Totuși nu e bine să vă forțați limitele.


TAUR
Cariera în prim-plan


Sunteți obișnuiți ca oamenii să vă caute com­pa­nia, pentru că majoritatea dintre dvs. sunteți prezențe plăcute. Și în ianuarie sunteți la mare căutare, dar din alt mo­tiv: toată lumea vrea ce­va de la dvs. Cel mai greu vă vine să faceți față ce­rerilor celor din familie sau pro­ble­melor casnice. Ar fi bine să vă păstrați o par­te din energie pentru belelele ca­re pot să apară în preajma eclipsei din 31, când e posibil să constatați că ci­ne­va dintre ai dvs., care e tot numai lapte și miere, stă deoparte când e ne­voie să vă ajute. Aceia dintre dvs. care au examene pot obține rezultate neo­biș­nuit de bune. Cei care sunt la drum au posibilitatea să lege prietenii fru­moase și, probabil, durabile.
BANI: Până pe 18 este posibil să ob­țineți un câștig cu aju­to­rul cuiva din străinătate, dar nu e o sur­să de câștig permanent.
CARIERĂ: Dacă reușiți să vă fo­calizați asupra carie­rei, în ciuda problemelor familiale sau casnice, nu este exclus să fiți remarcat prin creativitate, după data de 19.
DRAGOSTE: Pasiunea, umorul și buna dispoziție pe ca­re vi le aduce în întâmpinare parte­ne­rul de cuplu vă pot surprinde în mod plăcut. Doar în jurul datei de 4, pa­sio­nalitatea partenerului se poate trans­forma în ceartă.
SĂNĂTATE: E important ca până pe 3 inclusiv să nu pier­deți nopțile și să nu vă forțați gleznele.


GEMENI
Liniște în cuplu


Viața dvs. de zi cu zi e plină de întâlniri semnificative. Unele plăcute, altele mai puțin. În preajma datei de 6, v-am recomanda să nu vă urcați la volan, iar dacă o faceți, să fiți prudenți. Evitați de asemenea întâlnirile cu pri­e­tenii, deoarece discuții pornite pe un fond amical pot degenera în discuții neplăcute. Aceleași avertizări sunt valabile și pentru eclipsa de la finele lunii, doar că atunci puteți pica în capcana unei persoane care dorește să vă seducă prin rafi­na­ment, cultură etc., dar o face în pri­mul rând pentru a-și satisface orgoliul.
BANI: Luna ianuarie este cum nu se poate mai indicată pentru investiții serioase. O spun toate cele patru planete strânse în zodia Capricornului, în frunte cu Ve­nus, patroana banilor, care vă ascute discernământul până pe 18.
CARIERĂ: Popularitatea de care vă bucu­rați prin­tre colaboratori vă dă curajul să luați hotărâri cu­rajoase, ins­pi­ra­te, până pe 26. Perioada idea­lă durează până la mijlocul lunii.
DRAGOSTE: Agitația te­ri­bilă din cuplu se liniștește și co­municați ia­răși ca oamenii. Pla­neta comunicării Mercur vă ajută, până pe 11 inclusiv, să vă ascultați realmente partenerul, ceea ce vă va apropia și mai mult.
SĂNĂTATE: Dispuneți de ener­gie multă și bună, pe care ar trebui însă să o controlați.


RAC
Relații noi, frumoase


Anumite discuții cu iz filo­sofic, lecturi sau studii se pot dovedi adevărate surse de inspirație, care să vă ajute să vă manifestați cre­ativitatea într-un mod nou. Ba se poate să vă descoperiți chiar și un talent de care nu ști­ați că există. Această re­velație vă va face mare plă­cere. Se mai poate și ca, dacă aveți copii, să descoperiți la unul dintre ei un talent care me­ri­tă cultivat. Puteți cere și opi­nia unei persoane com­petente din respectivul domeniu, care mai mult ca sigur că va confirma talentul dvs. sau al odraslei dvs.
BANI: Racii se numără printre zodiile chibzuite, dar lu­na aceasta se pot vădi anumite por­niri către cheltuieli impulsive, pe obiecte care sunt frumoase, dar nu și necesare. Ar fi bine să vă supra­ve­gheați această tendință, ca să nu vă culpabilizați mai târziu.
CARIERĂ: Anumite situații ră­mase în coadă de peș­te la finele anului vă pot da puțin peste cap în preajma datei de 3, când Uranus își reia mișcarea directă în Berbec.
DRAGOSTE: Mulți Raci au ocazia de a în­ce­pe relații noi, frumoase, în perioada aceasta, mai ales până pe 26. Dar pentru că o aventură pasională mai veche se poate reactiva și ea după 18, se prea poate să trebuiască să alegeți, în preajma eclipsei din 31.
SĂNĂTATE: Bucurați-vă de pro­cesul de recu­pe­rare a forțelor, chiar dacă e lent.


LEU
În centrul atenției


Încă din primele zile ale lunii vă aflați din nou în centrul atenției. Pe 6 ianuarie mai ales con­tea­ză ce anume întreprindeți împre­u­nă cu familia. Se poa­te să aveți de luat o decizie pri­vi­toare la o casă, un teren în care sunt mai mulți pro­prie­tari, iar în preajma acestei date, ceea ce faceți și spuneți dvs. poate să ducă la o so­luție bună pentru toată lu­mea, sau să vă separe de cei­lalți. Depinde de ce fel de atenție do­riți să primiți. Cel mai bine ar fi să în­cercați să vedeți că ceilalți au în­cercat să țină cont de interesele tutu­ror per­soanelor implicate.
BANI: Încrederea și ge­ne­ro­zi­tatea pe care le-ați mani­fes­tat față de partenerii de afaceri vi se pot întoarce acum. La sfârșitul lunii n-ar fi exclus ca cineva care v-a deza­măgit să încerce să se revanșeze.
CARIERĂ: Mobilizați-vă forțele, până pe 18, pentru că aceasta e perioada în care îi motivați cel mai ușor pe colaboratorii dvs. În felul acesta, direcția este stabilită.
DRAGOSTE: Ce rol jucați în cuplu? Cum vă priviți dvs.? Cum vă pri­veș­te partenerul? Vă re­cu­noașteți în această oglin­dire? Sunt întrebări pe care le aduce cu sine eclipsa totală de Lună din 31.
SĂNĂTATE: În ianuarie, cei mai mulți dintre dvs. nu vor avea de ce să se plângă, din punct de vedere al sănătății. Până pe 19 pu­teți fi pe un vârf de formă.


FECIOARĂ
Investiții incerte


La început de an, dar mai ales pe 6, e bine să fiți prudenți în drumurile zilnice. Nu e vorba de cine știe ce accidente, doar dintre ce­le minore. Ris­cul ar fi ca, dacă vă susțineți prea ve­hement unele idei, acestea să fie res­pin­se de anturaj. În cazul în care le pro­puneți doar ca subiecte de dis­cu­ție și vedeți că cei­lalți sunt interesați, aveți mari șanse să-i convingeți de ideile dvs.
BANI: Pentru că imprevizibilul Uranus face o schimbare de direcție pe cer, pe 3 se poate ca și soarta unor investiții pe care le-ați întreprins toamna trecută să se schim­­­be peste noapte.
CARIERĂ: Evi­­tați să ară­tați pre­fe­rin­­țele pe care le aveți fa­ță de unii din­tre co­la­boratorii ori co­le­gii dvs. Oricât de obiec­tive ați crede că sunt cri­teriile dvs., ceilalți nu văd lucrurile la fel.
DRAGOSTE: La început și la sfâr­șit de lună, Fecioa­re­le stabilite într-un cuplu vor putea fi de­zamăgite (a câta oară?) de par­te­ner. Cele singure își pot găsi însă cu ușurință perechea potrivită. Măcar pentru o bucată de drum, deși sunt oportunități reale să fie vorba despre o relație de durată.
SĂNĂTATE: Începeți să vă sim­țiți bine din 25 în­colo, dar pe final de lună, înaintea eclipsei din 31, pot veni insomnii și furnicături în gambe.


BALANȚĂ
Prieteniile - puse la încercare


Ianuarie e probabil cea mai potrivită lună din an pentru dvs., dacă doriți să vă consolidați legăturile de familie. În cursul acestor întâlniri, care pot fi deosebit de plăcute până pe 19 și deosebit de instructive mai apoi, puteți afla istorii de familie care vă pot determina să vă reconsiderați întreaga copilărie. Această nouă perspectivă asupra ge­nea­logiei dvs. vă permite să cunoașteți mai bine tre­cu­tul familiei dvs., cu secrete până acum ascunse. Din­tr-un punct de vedere mai practic, se poate să întreprindeți ceva cu resursele familiei, cum ar fi reconsolidarea casei. La finele lunii, eclipsa totală de Lună vă pune la încercare relațiile de prietenie, mai ales cele cu femeile.
BANI: Cumpăniți bine o inițiativă legată de bani, la care vă îndeamnă unii prieteni. Se poate să fie vorba despre niște cheltuieli legate de cultivarea talentelor dvs. ori ale copiilor dvs. Nu alocați sume prea mari de la început.
CARIERĂ: Energiile dvs. nu sunt orientate cu pre­cădere asupra reușitelor profe­sio­nale în ianuarie, dar nu lăsați ca acest dezinteres să devină evident.
DRAGOSTE: În jurul datei de 3, cuplurile for­ma­te se pot certa brusc. Iubiri noi se pot înfiripa după 18.
SĂNĂTATE: La începutul lunii pot fi dureri de cap, la finele lunii, unele cicatrici pot redeveni dureroase.


SCORPION
O lună prosperă


Începeți anul însoțiți de pu­ter­nicul și pozitivul amestec al energiilor lui Marte, stă­pâ­ni­to­rul dvs., și ale marelui benefic Jupiter. În primul rând, vă simțiți bine în pielea dvs. și vă vine mult mai ușor să vă exteriorizați. Unii dintre cei din jur pot să vă vadă, în adevăratul sens al cuvântului, pentru prima oară și să rămână plăcut surprinși de ceea ce văd. Un alt efect al acestui aspect e că vă vine ușor să faceți alegeri la care v-ați mai gândit, dar nu ați îndrăznit să acționați. E bine să puneți în practică deciziile cu moderație. Un rol important îl joacă în viața dvs. întâlnirile cu amicii sau rudele. Din întâlniri aparent întâmplătoare se pot lega pla­nuri care se pot dezvolta în ceva temeinic, pe ter­men lung. Poate formați o asociație sau ceva ase­mănător.
BANI: Perioada de restrângeri bănești s-a în­che­iat la finele anului trecut, iar primele semne în sensul acesta se pot face simțite până pe 11.
CARIERĂ: Ar fi bine ca la finele lunii, înainte de eclipsa din 31, să aveți o re­pre­zentare clară asupra eforturilor necesare pentru a obține poziția la care aspirați.
DRAGOSTE: Dacă povestea dvs. de iubire a mers bine și doriți să faceți pasul următor, începutul de an e potrivit pentru asta.
SĂNĂTATE: Excesele de tot felul vă pot pro­voca, în jurul datei de 3, dureri de cap și probleme circulatorii.


SĂGETĂTOR
Uranus tulbură sentimentele


În jurul datei de 6 s-ar putea întâmpla ceva care să presupună o decizie rapidă și clară din partea dvs. în legătură cu o călătorie, studii sau o apa­ri­ție publică. Problema e că aveți an­ga­jamente cu­rente de care trebuie să vă achitați și nu prea aveți cum să împăcați și capra, și varza. Vedeți la care dintre aceste angajamente ați putea renunța. E în ordine să optați pentru o variantă mai în­drăz­neață, nu să mergeți la siguranță. E posibil să pri­miți indiciul de care aveați nevoie de la o per­soană pe care o respectați, dar să nu vă fi gândit până acum să îi cereți sfaturi de ordin practic.
BANI: Puteți pune la punct multe luna aceas­ta. Până pe 19 vă pot intra în cont niște sume mai mari decât v-ați așteptat. Noi contracte pot fi discutate și semnate după 11.
CARIERĂ: Deocamdată ar fi cazul să faceți ceva pentru imaginea dvs. sau să vă înscrieți la cursuri care v-ar putea completa pregătirea.
DRAGOSTE: O schimbare dramatică se poate petrece în preajma datei de 3, când Uranus, cel care vine cu revelații ne­aș­tep­ta­te, vă poate determina să vedeți brusc altfel per­soana cu care sunteți. Sau dimpotrivă, res­pec­tiva per­soană s-ar putea răzgândi în ceea ce vă privește.
SĂNĂTATE: Energie aveți, multă și bună; nu trebuie să fie însă și apetitul pe măsură.


CAPRICORN
Noi alianțe


Începeți anul cu hotărâre, dar nu din aceea cu dinții încleștați, ci cu rela­xa­rea și justa măsură pe care vi le conferă micul be­nefic Venus, care se găsește în semnul dvs. până pe 18. Profitați de această energie pentru a face alianțe și a vă atrage sprijin. De prezența lui Saturn și cea a lui Pluton aveți parte întreg anul și dincolo de el, cei doi vă dau constanța și forța necesară de a sus­ți­ne planuri pe termen lung. Se poate ca nu dvs. să doriți să vă apucați de așa ceva, ci scânteia să vină de la prietenii dvs., care vă implică, probabil în jurul datei de 6, într-un proiect de grup.
BANI: Prietenii pot deveni activi în viața dvs. din punct de vedere material, din 19, fie aducându-vă clienți, fie făcându-vă legătura cu ci­neva cu care veți putea realiza un profit frumușel.
CARIERĂ: Important e să nu vă lăsați dați pes­te cap de niște cereri sosite pe ne­pu­să masă din partea șefilor, în jurul datei de 3. Păs­trați-vă calmul și nu reacționați la nervi. Inamicii dvs. ascunși nu vă mai pot bloca.
DRAGOSTE: E posibil să atrageți o nouă iubire în viața dvs., până pe 18. Aceasta ar putea fi una de durată.
SĂNĂTATE: Doar până pe 11 mai trebuie să vă fe­riți de răceli sau eforturi care să so­licite încheieturile brațelor, cum s-ar putea în­tâmpla, de exemplu, la schi.


VĂRSĂTOR
La braț cu Venus


Noroc că micul benefic Venus vă este ală­turi atunci când se petrece eclipsa totală de Lună din 31, care vă poate pune în situația de a vă bizui doar pe dvs., în situații în care de obicei vă bazați pe altcineva pentru rezolvarea lor. Cu aju­torul prietenoasei Venus puteți găsi pe cineva care să vă ajute, dar va fi doar un sprijin temporar. E clar, a venit vremea să vă reinventați, și de ce să nu porniți de la imagine? Schimbați-vă tunsoarea (asta fac majoritatea Vărsătorilor) și vedeți cum vă simțiți. Puteți să vă apucați de treabă din 19, când Venus intră în semnul dvs., pentru ca eclipsa din 31 să vă găsească deja cu un look nou.
BANI: La început de lună nu vă merge nici­cum. De abia după 18 se poate ivi oca­zia să vă atrageți un asociat.
CARIERĂ: Venus vă ferește de uneltitori până pe 18, dar după aceea depinde de dvs. să vă feriți de intrigi. Asigurați-vă de apro­ba­rea șefilor până și în acțiunile mărunte.
DRAGOSTE: Vă exprimați sentimentele spon­tan, din 19 încolo, ceea ce nu vă vine întotdeauna la îndemână, așa că partenerul dvs. va fi încântat. Dar după eclipsa din 31 se pot produce transformări.
SĂNĂTATE: Feriți-vă de orice tip de infecții, mai ales osoase, după data de 16. Genunchii sunt primii vizați.


PEȘTI
Întoarcere în timp


Dacă s-ar putea, v-ați muta împreună cu pri­e­tenii dvs. vechi, atât de puternic resimțiți legăturile cu aceștia. Vă dați seama și savurați, mai mult ca oricând, autenticitatea acestor legături și puteți deveni sentimentali, aducându-vă aminte de începuturile, unele tare îndepărtate, ale acestor prietenii de suflet. Începând din 19, cineva, pro­babil o prietenă, ar putea avea nevoie de un favor din partea dvs. Dacă vă străduiți să o ajutați, nu va fi nerecunoscătoare, deși de acest lucru vă veți lămuri mai târziu. Sau poate dvs. aveți nevoie de o persoană care să vă acorde, cu discreție, sprijin moral și pe care, pe moment, nu aveți cum să o recompensați.
BANI: Lăsați deoparte chestiunile bănești pâ­nă pe 7, căci până atunci riscurile pot fi considerabile.
CARIERĂ: Cei de la serviciu v-ar putea con­tac­ta încă din primele zile ale anu­lui, ceea ce v-ar deranja, desigur. Iar dacă șefii vă cer prea multe și după 26, s-ar putea să vă pierdeți răbdarea.
DRAGOSTE: Cineva întâlnit în cercul prie­te­nilor dvs. dragi, până pe 18, v-ar pu­tea trezi sentimente puternice, un amestec de tan­drețe și pasiune. N-ar fi deloc o relație întâm­plă­toare - dar nici una simplă.
SĂNĂTATE: Coloana și inima v-ar putea ne­căji un pic, dar în registru minor, din 20. Pofta de dulce se poate concretiza rapid cu kilograme în plus.