Săptămâna 25 ianuarie - 1 februarie

Tana Rosca
Doar câteva zile ne despart de prima eclip­­să a anului. Este vorba despre o eclip­să totală de Lună în Leu, care are loc miercuri. Eclipsele de lună afectează direct femeile, care pot avea întrebări legate de felul în care sunt percepute de bărbații din viața lor. În acest caz anume, femeile vor încerca să va­dă cum să se facă remarcate de bărbații care exer­cită autoritate în viața lor, cum ar fi de exemplu tatăl sau șeful. Bărbații, mai ales cei în poziții de autoritate, ar trebui să fie deosebit de atenți în această perioadă să nu lezeze sen­timentele femeilor din viața lor, altfel, în doar două săptămâni, adică până pe 15 februarie, se pot trezi că sunt la mâna celor pe care le-au asuprit acum. Marte intră sâmbătă în Să­ge­tător și ne apucă pofta de a călători, de a prac­tica sporturi de iarnă. Dar și mușchii minții se activează acum și unii vor prefera să se dueleze în dialoguri, mai ales pe subiecte filozofice.

Semnele cardinale:

BERBECII
își păstrează nivelul ener­giei ridicat, doar că sunt mai axați pe activități fizice. Unii dintre dvs. pot de­veni pasionați de un domeniu de cunoaștere. Eclip­sa de miercuri vă poate ridica întrebări cu privire la iubire, copii sau propria creativitate.
RACII devin preocupați de sănătate, poate ca urmare a unor dureri de cap sâcâitoare sau presiunii intraoculare mărite. E probabil rezultatul unor obi­ceiuri nu tocmai sănătoase. Eclipsa vă poate de­ter­mina să schimbați un partener de afaceri.
BALANȚELE devin temperamentale în discuții, ceea ce-i poate surprinde pe cei care le cunosc ca fiind împăciuitoare și diplomatice. Dar nu și atunci când sun­­teți sub influența lui Marte. Fiți atenți la rela­țiile cu femeile din anturaj.
CAPRICORNII care au cam scăpat de dușmanii ascunși pot să treacă prin­tr-o ultimă încercare din partea aces­tora. De data aceasta, nu mai sunteți vul­nerabili decât dacă reacționați la provocări. Eclipsa vă poate de­ter­mina să vă asociați cu o femeie în privința unei investiții.

Semnele fixe:

TAURII
preferă să schimbe lu­cru­rile treptat sau deloc, dar această eclip­să începe să exercite presiuni asupra lor, să-și regândească timpul și eforturile depuse pentru ca­să și familie, versus viața profesională. O afacere mai veche sau o aventură pot reveni în actualitate.
LEII sunt gazdele acestei eclipse care afectează mai mult Leoaicele. Veți începe să vă gândiți la o schimbare de imagine. Dar, de data asta, nu va fi gar­deroba pe primul plan, ci părul. O poveste de dra­goste pasională stă să înceapă pentru Leii deo­camdată solitari.
SCORPIONII nu sunt prea bucu­roși că Marte le părăsește sâmbătă zo­dia, pentru că mai pierd din energie și aplomb. Nu fiți triști, încep să vă iasă inițiativele bănești. Aveți grijă să nu vă certați cu femeile care se numără printre șefi, în preajma eclipsei.
VĂRSĂTORII vor primi în week­end invitații de la prieteni, probabil bărbați, de a se alătura unor activități de grup mai energice, de exemplu, să prac­tice sport. Se poate să nu vă intereseze prea mult ce zice perechea dvs. pe tema asta în preaj­ma eclipsei, dar nu e corect.

Semnele mutabile:

GEMENII
au parte de un partener fo­cos, weekend-ul acesta, sau certăreț. De­pinde cât de priceput e în gestio­na­rea puternicelor energii ale lui Marte. Important e să fiți avertizați. Discuțiile în contradictoriu sunt de evitat și în preajma eclipsei, mai ales cu femeile.
FECIOARELE au avut parte de niște eșecuri inexplicabile, cam din mai anul trecut încoace. În urma eclipsei de Lună s-ar putea să vi se dezvăluie cine v-a ponegrit, mai ales din rândul femeilor. În casă e bine să nu vă apucați singuri de reparații.
SĂGETĂTORII se simt energizați de sâmbătă, odată cu intrarea lui Marte în semnul lor. Dar încercați să cheltuiți această energie cu folos, și în niciun caz sub for­mă de vehemență în conversații. Eclipsa vă poate fa­ce mai realiști în legătură cu studiile ori călă­to­riile planificate.
PEȘTII pe care șeful îi cheamă la mun­că în weekend n-ar trebui să facă urât, ci doar să îl avertizeze să nu-și facă un obicei din asta. Dacă vă manifestați nervii față de colegi în privința acestui abuz, s-ar putea ca unii dintre ei, mai ales femeile, să nu vă ia partea.