Săptămâna 9-15 februarie

Tana Rosca
Ne aflăm între eclipse. Eclipsa totală de lună din 31 ianuarie va fi urmată de cea care se petrece joi și care este o eclipsă parțială de Soare în Vărsător. Spre deosebire de cele mai multe eclipse care au de multe ori o conotație negativă, aceasta aduce după sine optimism, curaj, pozitivitate. Cele două eclipse de la începutul acestui an vin ca o închidere de aco­ladă față de eclipsele din august anul trecut și favo­rizează femeile, în mod special mamele. Dar nici bărbații nu vor avea de ce să se plângă, deoarece o ur­mare a acestei eclipse poate fi planificarea cu suc­ces a unor afaceri pe termen lung. Mai puțin sim­patic este aspectul tensionat dintre Marte în Săge­tător și Neptun în Pești, care ne poate predispune către accidente, mai ales în legătură cu elementul apă. Apa și focul trebuie ținute separat. Aveți de exemplu grijă ca prizele să nu fie atinse de igrasie. Cea mai bună veste este intrarea lui Venus în Pești, zo­die în care micul benefic este în exal­tare. Cre­a­tivitatea devine mai inspirată, iubirea mai rafinată.

Semnele cardinale:

BERBECII
care nu se află încă pe drum pot fi tentați să plece val-vârtej într-o că­lă­torie lungă. Grăbiți-vă încet, mai ales de luni încolo. Reflexele dvs. sunt mai puțin perfor­man­te, deci atenție la volan! În urma eclipsei, se pot redefini relațiile dvs. de prietenie.
RACII au nevoie de mai multă atenție ca de obicei la serviciu, deoarece există posi­bi­litatea de accident, dacă nu respectați nor­mele de protecție a muncii. Vă înțe­le­geți grozav cu prietenii din străinătate. După eclipsă, vă poată veni o idee inspirată pentru o nouă afacere.
BALANȚELE, mereu cochete, primesc un impuls de la Venus, care le îndeamnă să se ocupe de îngrijirea corporală. Rezultatele vor fi îmbucurătoare. Evitați însă proceduri în care apa și focul se pot combina. O poveste de dra­goste poate începe în mod neașteptat.
CAPRICORNII leagă cu ușurință noi prietenii, în weekend, dacă nu cumva se înfiripă chiar povești amoroase. Nu e o idee bună să apăsați pe accelerație, nici în povestea amo­roasă, nici la propriu, de luni. Veniturile vă pot crește, ca urmare a eclipsei.

Semnele fixe:

TAURII
încheie săptămâna, fie prin­tr-un succes profesional, fie printr-o idilă cu unul din șefi. Dar în weekend puteți întâlni pe cineva care să vă placă și mai mult. Dacă v-ați abținut de la idila cu șefii, puteți construi, după eclipsa de joi, un proiect nou și original.
LEII petrec un sfârșit de săptămână tandru, împreună cu partenerul. De dumi­ni­că începând, vă pot veni idei legate de o investiție, dar nu le puneți în practică decât la mijlocul săptămânii viitoare. Eclipsa vă poate aduce o îm­pros­pătare a vieții de cuplu sau un nou asociat.
SCORPIONII au cele mai multe mo­ti­ve să se bucure de intrarea lui Venus în Pești, care începe să cocheteze cu Jupiter în semnul lor. Cei doi benefici se ocupă de armonia în viața dvs. emoțională.
VĂRSĂTORII mai au parte de pre­zen­ța lui Venus în semnul lor până dumi­nică. Faceți bine dacă notați undeva ideile creative care vă vin și care ar putea fi concretizate după eclipsa de joi. Atenți ar trebui să fiți în legătură cu chestiunile bănești, propuse de prieteni.

Semnele mutabile:

GEMENII
născuți în prima jumătate a zodiei pot trece prin tensiuni în relația cu partenerul de cuplu ori de afaceri. Păstra­ți-vă umorul, deoarece o urmare a eclipsei de joi poate fi un drum în străinătate care să vă scoată din context.
FECIOARELE au idei care pot părea năs­trușnice, dar pe care n-ar trebui să le dea la o parte, deoarece o consecință a eclipsei de joi ar putea fi descoperirea utilității lor. Nu meșteriți prin casă și nu vă certați cu bărbații din familie.
SĂGETĂTORII nu știu nici ei de ce sunt atât de nervoși. Se pare că o situație fa­mi­lială vă afectează mai mult decât vă dați seama. Evitați să vă implicați în probleme fără soluție și nu credeți în victime autofabricate.
PEȘTII au toate motivele să se bucure de intrarea micului benefic Venus în zodia lor, duminică. Problema e că s-ar putea să vă relaxați atât de mult, încât să deveniți neglijenți la serviciu.