Despre riduri și soare

Redactia
Primăvara nu-i ca iarna...

Stu­pi­dă în aparență, afirmația aceas­ta este un veritabil avertisment, când e vorba de frumusețe. Chiar dacă mai avem încă de așteptat, vre­mea își des­crețește fruntea, cerul se înseninează, apare, din nou, soarele. Ei bine, pe cât de mult ni-l dorim sufletește (ne scoate din întuneric și frig), pe atât de mult ar trebui să ne temem de el. Soarele este inamicul public numărul unu al pielii. Cauza ridurilor care ne brăzdează obra­zul, precum crăpăturile din asfalt. Se spu­ne că ridu­rile dau chi­pului omenesc mai mult ca­racter, o individualitate dis­tinctă. Așa o fi, dar pe de altă parte, ele îmbătrânesc teri­bil obrazul unei femei, fă­când-o adesea să pară mai în vârstă de câți ani are. Soluția este simplă: * Evitați soarele * Hidratați-vă pielea mai mult ca de obicei pentru a o îm­piedica să se usuce. * Ascundeți-vă fața sub um­bre­luțe de soare, pălării, ochelari, creme de protecție speciale. Nu-i de glumă! De la o vreme încoa­ce, soarele arde precum fonta topită! Cu puțină protecție, ridu­rile vor în­târzia să apară și nu veți avea nevoie de operații estetice. Dar dacă deja e puțin prea târziu, urmați rețetele cos­metice pe care le prezentăm.

Mască cu miere
Spălați-vă pe față cu apă fier­binte, ca să des­chi­deți po­rii, apoi aplicați un strat sub­țire de miere, pe care-l masați cu de­getele, până ce pă­trun­de în piele. Mie­rea în­moaie epiderma și șter­ge ridurile accen­tuate. După 20 de minute, clătiți-vă cu apă călduță, apoi spălați-vă cu apă rece ca gheața, pentru ca porii să se închidă.
Masaj cu ulei de paciuli
Uleiul esențial de paciuli e foarte popu­lar în China, India și Japonia, unde femeile îl folosesc ca remediu stră­vechi pentru frumusețe. Se apli­că pe vârful de­getelor, apoi se masează până ce pă­trunde în obraz.

Comprese cu carne crudă
Rețeta e scoțiană și prevede apli­ca­rea pe fața foarte curată a unor felii de carne de vită crudă, bătută ușor, ca pen­tru șnițele. Se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se înlătură carnea și fața se clătește cu apă minerală sau cu sifon. Leacul e de origine țără­nească și se pare că are efect "trăz­nitor".