Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Eliminarea pietrelor din vezica biliară fără operație și fără durere

* Bând o cantitate de ulei proaspăt (de măsline sau de floarea-soarelui), vezica biliară începe să se contracte încontinuu pentru a arunca bila și pentru a digera uleiul băut. În felul acesta, tot ce este în ve­­zică este forțat să iasă pe canalul coledoc (care are grosimea de cca 4 mm) și să se verse în duo­den.
* Se aplică în zona ficatului, din 15 în 15 minu­te, timp de 2 ore, un prosop înmuiat în ceai de mu­șe­țel, cât mai cald suportabil. Apoi, tot în zona fi­catului, din oră în oră, timp de 2 ore se aplică câte o mămăligă învelită într-un prosop. Această încăl­zire dilată canalul coledoc ce permite eliminarea pietrelor (de circa 20 mm) din vezica biliară, fără tăiere, și doar prin dilatare!
Atenție!
* Este interzisă folosirea surselor de căldură, precum cărămizi încălzite, sticle cu apă încălzită, perne eletrice etc., deoarece această căldură uscată strică celula hepatică!
* Pentru a reuși, tratamentul trebuie executat întocmai, fiind interzisă înlocuirea materialelor re­comandate sau schimbarea duratelor indicate.
Materiale:
* 300 ml ulei de floarea-soarelui sau de măsline, care se încălzesc într-un vas cu apă pus pe foc. Se vor bea pe nerăsuflate, la fiecare 15 minute, câte 100 ml ulei încălzit;
* 6 lămâi, care se storc pentru zeama ce se va bea în trei reprize, după înghițirea fiecărei cantități de 100 ml de ulei;
* 2 kg de mălai, din care se face câte o mămă­ligă la fiecare oră;
* 100 g mușețel, care se fierb într-un vas cu un litru de apă, folosit pentru a uda prosopul ce se aplică pe toată zona bilă-ficat (de la buric la coloa­na vertebrală);
* o farfurie de griș cu lapte cald, care se mă­nâncă înainte de a bea uleiul;
* o ceașcă cu cafea neagră.
Program:
* Ora 8 - Se mănâncă o felie de pâine prăjită cu brânză de vaci.
* Orele 10-12 - Se aplică pe zona bilă-ficat, din 15 în 15 minute, timp de 2 ore, un prosop înmuiat în ceai de mușețel, cât mai cald suportabil.
* Ora 12.20 - Se mănâncă o farfurie de griș cu lapte fierbinte.
* Ora 12.15 - Se pune pe ficat prima mămăligă fierbinte, învelită într-un prosop, evitându-se arderea pielii.
* Ora 12.30 - Se bea o ceașcă cu 100 ml de ulei încălzit la 37°C. Pentru a se putea înghiți întreaga cantitate de 100 ml de ulei, se va bea pe nerăsuflate. Imediat se bea zeama de lămâie (de la cel puțin o lămâie).
* Ora 12.45 - Se bea a doua ceașcă cu 100 ml de ulei, iar după aceasta zeama de lămâie.
* Ora 13 - Se bea a treia ceașcă cu 100 ml ulei, iar după aceasta zeama de lămâie.
* Ora 13.15 - Se pune pe ficat a doua mă­măligă fierbinte învelită în prosop, care se va ține pe ficat o oră. Pentru eliminarea ușoară și rapidă a pietrelor se stă în pat, acoperit pe partea dreaptă (evitându-se astfel răcirea organului).
* Ora 17 - Se bea o ceașcă de cafea neagră.
A doua zi:
* Se bea lapte și ceai de mușețel pentru a neu­traliza excesul de bilă.
* Se elimină pietre verzi de consistență tare, care se spală, se numără, se fotografiază color.
Observație importantă: Acest tratament se poate repeta aproximativ o dată la 3 ani, în cazul în care apar dureri în partea dreaptă. Dacă aveți du­reri în zona ficatului, veți elimina pietrele cu aju­torul acestei metode (chiar dacă nu apar la raze sau la ecografie, pietrele pot exista; fiind formate din colesterol, ele nu sunt evidențiate de razele X decât dacă au calciu).
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău

Lapte de iapă, contra psoriazisului

Dragă "Formula AS", am urcat în trenul vos­tru acum 20 de ani, când aveați puțini călători. Ală­turi de voi am învățat multe despre plante, rețete pentru diverse boli, am învățat să mă rog, să mă bucur. În călătoria aceasta, am avut privi­legiul să-mi cunosc țara și strămoșii. Sunteți niște oameni minunați. Am găsit un tratament cu capsu­le din lapte de iapă. Le recomand tuturor bolnavilor de psoriazis. E cu ade­vărat miraculos. Boala se ameliorează cam cu 80%.
Mulțumesc dragilor pentru grija pe care o aveți pentru noi. Eu o să călătoresc mai departe cu voi, mulțumindu-vă pentru minu­na­tul ziar. Să fiți binecuvântați!
DANA NIȚĂ

Rețetă pentru varice

Ingrediente: 1 kg de miere de albine, 2 kg ceapă albă uscată, rasă pe răzătoarea de sticlă (a­tunci când se curăță, să nu se atin­gă de metal).
Preparare: Se amestecă răză­tura și zeama scur­să cu mierea încălzită puțin. Se iau 3 lingurițe pe zi, înainte de mese.
Se vor vedea rezultatele! Eu am avut varice foarte proeminen­te, și după acest tratament, au a­juns la nivelul pielii.
ANA NECULĂEȘ

Rețetă pentru tensiune

Ingrediente: 300 g usturoi zdro­bit, amestecat cu 100 ml al­cool de 90%, se lasă timp de 15 zile la macerat în loc întunecos.
Administrare: În prima zi se ia o pică­tură în­tr-un pahar cu apă, a doua zi - 2 picături, până se ajunge la 25 de picături, apoi se reduce can­titatea până la o picătură. Se vor vedea rezultatele, fără să se ajungă la medicamen­tele recomandate de doctor.
Dum­nezeu să îi ajute pe toți cei în suferință!
ANA NECULĂEȘ - str. Negru Vodă nr. 168, bl. 4, sc.A, et. 1, ap. 6, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

Leacuri cu frunze și semințe de gutui

* Ceaiul din fructe uscate de gutui, cu puțin zahăr, se ia contra tusei și răgușelii.
* Ceaiul din frunze uscate se folosește în boli de inimă, în cazuri de insuficiență cardiacă și în boli de ficat.
* Ceaiul din frunze verzi, în amestec cu flori de tei, dă rezultate deosebite în amigdalite și răceli.
* Din semințele de gutui se prepară apa de ochi, astfel: 40 semințe se pun în 100 ml apă rece, apoi se bate apa cu o furculiță de 20 de ori. Lichidul obți­nut este folosit pentru comprese așezate pe ochi.
* Ceaiul din semințe se bea cu tărâțe de grâu contra tusei.
* Din semințele plămădite în apă se face un un­guent pentru sânii crăpați ai femeilor care alăp­tează.
D.M. - Brăila

Rețete pentru psoriazis
(Moștenite de la marele și regretatul terapeut Valeriu Popa)

Unguent din ulei și plante
Ingrediente: 1 litru de ulei din germeni de porumb sau 1 litru de ulei de măsline presat la rece, 50 ml alcool 48-50°, 500 g ceară de albine, 50 g rădăcină de brusture, 50 g flori de arnică.
Mod de preparare: Se râșnesc florile de arnică și rădăcină de brusture. Peste pulberile de plante se toarnă 50 ml alcool și se lasă 10 minute la macerat. Peste acestea se toarnă uleiul și se fierbe întregul amestec pe "bain-marie", timp de 3 ore. Se îndepărtează amestecul de pe foc și se lasă 12 ore, după care, încălzindu-l din nou, se stoarce prin­tr-o pânză deasă. Uleiul astfel obținut se pune într-o sticlă la frigider, lăsându-l la decantat până a doua zi. Se strecoară din nou, se pune la fiert pe "bain-marie", adău­gându-se ceara de albine, până când aceasta se topește. Se ia pre­paratul de pe foc și se amestecă cu o spatulă de lemn, până la răcire, pentru a nu se solidifica în straturi. Se toarnă în cutiuțe mici, care se țin la rece. După fiecare baie, vă un­geți corpul cu această alifie.

Alifii din combinații cu osânză de porc
* Se amestecă 50 g osânză de porc + 5 g suc proaspăt de rostopască.
* Se amestecă 50 g osânză de porc + 5 g suc proaspăt de nalbă.

Băi de plante
* Se fac băi cu ceai de coada-calului, nalbă, cimbru și pelin.
* Se spală zonele afectate cu ceai de pelin și se ung cu ulei de semințe de in presat la rece sau ulei de ricin.

Alifie de rășină de pin
Se pune un pachet de unt (trebuie să fie cât mai gras) într-o oală și se fierbe la foc mediu, înlăturân­du-se spuma din când în când. După 15-20 de mi­nute, se depun pe fundul oalei niște sedimente de culoare închisă, iar untul rămâne limpede. A­tunci se ia de pe foc și se trece untul încins (fără se­dimente) într-o oală curată, în care se adaugă cea­ră de albine de mărimea unei alune și se ames­tecă bine. Când amestecul este omogenizat, se adaugă 3 linguri de rășină de pin și 3 bobițe de tămâie naturală (de la producător, nu de la biserică, pentru că aceea este artificială). După ce se ames­tecă bine componentele cu o spatulă de lemn, alifia se pune într-un borcan să se răcească. Se va păstra la frigider.
(Tămâie naturală puteți procura de la d-l Remus, tel. 0743/48.59.85 - Piața Obor)
Rețetele se folosesc pe rând, una câte una, indiferent de ordinea lor.
fitoterapeut ing. VICTOR BOGDAN